newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní láska, aneb škubánky s mákem

 
 

 

Příprava je naprosto snadná. Potřebujete jen:

kilo brambor (varný typ)

300g hrubé mouky

špetku soli

a rozpuštěné máslo

(samozřejmě cukr a mák na posypání)

 

A jak na to??

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, jemně osolíme a dáme povařit (zhruba 15 minut) do poloměkka. Poté slijeme asi 2 třetiny vody z brambor stranou a pro jistotu ještě chvilku uchováme, mohla by se nám hodit. Brambory zasypeme hrubou moukou, vařečkou uděláme do brambor díry, abychom viděli na vývar. Vrátíme na plotnu, na mírný plamen a necháme dalších 15-20 minut pařit. Hlídáme hladinu vývaru, a podle potřeby přilijeme, abychom směs nepřipálili.

Po propaření brambory s moukou rozmačkáme do hladka, propracujeme a roztíráme o stěny hrnce. Není to sice žádná legrace, ale když vydržíte těch 10 minut, za tu námahu to stojí. Když je těsto hladké a přestane se lepit na vařečku je hotovo.

Potom už jen lžící namočenou v rozpuštěném másle ukrajujeme škubánky, které na talíři ještě přelijeme máslem a zasypeme mákem s cukrem.

Kdo má rád, může vyměnit máslo za sádlo, a mák za strouhaný tvaroh.

 

A co vy? Máte také jídlo spojené s prázdninami?

 

Image courtesy of Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net

| přečteno: 30167x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: jídla našeho dětstvíškubánky s mákemškubánky recept

 
archiv

Nejzajímavější články

 

5 tipů, jak si užít nejlepší dámskou jízdu letošního podzimu

O slovo se definitivně přihlásil podzim, a tak se oslavy na nějaký čas přesunou do interiéru. Vyrazit za zábavou můžeme ...
 
celý článek | Admin | 2017.10.10 | přečteno: 30100x

Milenka = mrcha?

MILENKA. Náhodně poskládaná písmenka, jejichž význam však osobě, které se týkají, dává cejch mrchy a bezcitné potvory...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.06.23 | přečteno: 30141x

Aqua aerobic

Chcete shodit nějaká ta kila a dát se do formy? Neláká vás však klasické pocení v tělocvičně, ale máte rády vodu. Ide...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.02.04 | přečteno: 30216x

Kompozitní a keramické fazety „no prep” bez broušení zubů

Mezi moderní stomatologické metody umožněné vývojem nových materiálů a technologií patří i stále vyhledávanější zubní fa...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.02.24 | přečteno: 30661x
 

Portál pro ženy