newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Běháme, makáme a tentokrát to dáme!

 
 

Údajně je pro (znovu)začínající běžce důležité nepřepálit start. Tudíž běhat pomalinku, téměř krokem (v případě velkého boje klidně přejít na chvíli do chůze). Jo, to by šlo. Pokud se oprostím od toho, že VŠICHNI, co kolem mě proběhli, byli rychlejší a někteří mě dohnali i v "druhém kole". No co, profíci.

Dalším pravidlem je nevšímat si nechápavých pohledů neběhavých sousedů z nejbližšího okolí vašeho bydliště, tedy pokud nežijete v centru běžeckých maniaků. Což já tedy ne. Takže znovu. Neřešit to. Bez ohledu na současnu barvu vašeho obličeje, měnící se v závislosti na délce vašeho běhu. A taktéž bez ohledu na (ne)techniku vašeho běhu, která se taktéž horší s každým (kilo)metrem v pudu sebezáchovy vašeho nebohého trpícího těla, které vysílá do mozku S.O.S. zprávy. Výborná "zeď" mezi vámi a okolním světem má podobu sluchátek a hudby v ipadu.

Za třetí by začátečník neměl běhat denně. Což mi problém nedělá, neboť po každém běhu se potřebuji aspoň jeden den vzpamatovávat.

Během svých běžeckých průzkumů jsem v podobě vlastní zkušenosti vydala další pravidlo, a to nejíst před během. Tedy pokud běháte hned ráno po probuzení, něco málo si samozřejmě zobněte (banán a mandle,...), ale odpoledne nebo večer to vážně nedoporučuju. Vyhnete se tak pocitu, že vás s každým dopadem chodidla bolí všechny vnitřnosti, že v příští minutě budete zvracet do příkopu, případně že vás budou pronásledovat zažívací obtíže. Takže to fakt nedělejte.

Běh ze začátku moc a moc bolí. Prý je ale důležité vydržet a po čase by nám tato sportovní aktivita měla energii vracet. No, jsem tedy zvědavá. Každopádně nic se nevyrovná pocitu po běhání, kdy své rozklepané tělo dopravíte do sprchy a plácáte se po ramenou, že jste to zvládli.


 

Image courtesy of hyena reality at FreeDigitalPhotos.net

 

| přečteno: 30080x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: běh, sport, kondice

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Bylinky v kuchyni III. - jak se vyznat v proslulých bylinkových omáčkách?

Bylinky a koření jsou nedílnou součástí většiny pokrmů, omáčky nevyjímaje. Česká kuchyně je sice omáčkami pověstná, j...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.17 | přečteno: 30174x

Anální kolík – vypadá jako šperk a urychlí orgasmus

Anální styk už dávno není démonizovaným. I pokud jste mu zatím nepřišly na chuť se vším všudy, neužít si dráždění anální...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.11.07 | přečteno: 31588x

Klíč ke zdravému a chutnému vaření? Samozřejmě kuchyňská váha

Nezáleží na tom, jestli chcete péct, smažit, vařit, fritovat nebo třeba grilovat, základem všeho je správný poměr surovi...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.04.30 | přečteno: 30291x

Dlouhá hříva během chvíle? Díky prodlužování vlasů žádný problém

Toužíte po husté hřívě vlasů, za kterou se každý otočí, jenže příroda vám v tomto moc nepřála? Nebo nosíte krátký účes a...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.10.23 | přečteno: 30133x
 

Portál pro ženy