reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Sport v sukni! Nevěříte?

 
celý článek | Všeprosporty.cz | přečteno: 30368x 2013.05.16

Hoďte stydlivost za hlavu!

 
celý článek | Lea Kubová | přečteno: 30075x 2014.02.10

Konjak houbička: co a jak

 
celý článek | Barbora Juřeníková | přečteno: 30128x 2016.01.10

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Medové pečení

 
 

Vůbec se toho nebojte, je to sice lepivá práce a je potřeba vlastnit spoustu nádobí, ale výsledek bude stát za to!

Co budeme potřebovat:

na medové pláty:

  •          400 g prosáté hladké mouky
  •          300 g krupicového cukru
  •          1 lžičku jedlé sody
  •          půl másla a půl Hery
  •          3 vejce
  •          4 lžíce medu (klidně může být ztuhlý, budeme šlehat ve vodní lázni)

na krém:

  •          plechovku Salka (pokud máte raději karamelové, můžete použít to)
  •          a máslo (minimálně jedno a čtvrt, množství poznáte podle hustoty krému)

 

A jdeme na to:

Rozehřejeme troubu na 170°C (horkovzdušnou na 150°C), mezitím ve vodní lázni (voda se nesmí dotýkat dna misky) rozpustíme Heru s máslem, opravdu pomaličku, protože do směsi budeme přidávat vejce a proto nesmí být moc horká (aby nám z toho nevznikla opravdu hodně mastná míchaná vejce). Postupně tedy zašleháme vejce, cukr, med a sodu společně s hladkou moukou. Protože budeme těsto ve vodní lázni míchat ještě minimálně 10 minut, doporučuji nyní sáhnout po mixeru s hnětacími háky. Když má těsto krásnou nahnědlou barvu, je hotovo. Vypneme sporák a klidně necháme nad vodní lázní (s teplým těstem se lépe pracuje).

Teď si na pečící papír, nebo raději na víc papírů (mně se z jedné dávky těsta podařilo upéct 6 plátů) obkreslíme třeba talíř. Do kruhu potom v tenounké vrstvě rozetřeme těsto, tak aby namalovaný kruh alespoň o 1cm přesahovalo.  Do zlatova upečeme (trvá to asi 7 minut) a vyměníme za další. V době dalšího pečení doporučuju hotovou placku hned okrájet na požadovanou velkost. Dokud jsou teplé a měkké, jde to mnohem snáz: na upečenou placku znovu položíme talíř, který jsme obkreslovali a tenkým nožem přebytky ořízneme a uložíme do misky. To uděláme postupně se všemi plackami.

Než všechno zchladne, nachystáme si krém. Povolené máslo ušleháme s kondenzovaným mlékem do hladka, otázka asi deseti minut.

Potom krém namažeme na první placku, kterou uložíme na podnos a na ni další a další a další…Až celý medovník zkompletujeme, potřeme ze všech stran zbytkem krému. Všechny okrájené kousky placek důkladně rozdrobíme a „oplácáme“ jimi celý medovník. A tramtadadá, máme hotovo ;)

Teď už jen uložíme do lednice (alespoň přes noc) a druhý den můžeme nakrojit, dobrou chuť!

 

| přečteno: 30326x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Medovníkreceptmedový dort

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Mýty a fakta: vše o pórech

A je tu další článek ze série Mýty a fakta péče o pleť, dnes o pórech. Na pleti je má samozřejmě každý, ale někdo má ...
 
celý článek | Barbora Juřeníková | 2015.11.15 | přečteno: 30058x

Proč jsme na jaře unavení?

V létě je moc teplo na příliš velkou aktivitu, na podzim nás přemáhá podzimní splín, v zimě se nejraději choulíme dom...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2017.04.26 | přečteno: 30121x

Posilte imunitu a prohřejte studené ruce i nohy – studená sprcha umí pomoci

Otužuj se, tvé tělo bude plné síly a zdraví. Také už jste tuto větu slyšeli od své babičky nebo od člověka, který se rád...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.11.17 | přečteno: 30110x

Když náhle odejde miláček vaší rodiny

  Některé věci v životě přichází jako blesk z čistého nebe. Než vás potkají, nepřipouštíte si je. A už vůbec...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.11.30 | přečteno: 30124x
 

Portál pro ženy