newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zuzana Osako tvoří pro jižní Moravu

 
Zuzana Osako tvoří pro jižní Moravu

Módní návrhářka a ilustrátorka Zuzana Osako, autorka kolekce pro české olympioniky, tvoří sérii kreseb a ilustrací pro propagační předměty regionu jižní Morava. Nekonečný vzor inspirovaný modrotiskem a hrací karty s tématikou tradičních lidových zvyků budou novinkou pro letní turistickou sezónu 2022. Během dubna si můžete tyto ilustrace prohlédnout na prodejní výstavě v centru Brna. 

 

Vernisáž originálů ilustrací Zuzany Osako, majitelky značky Tradice, bude probíhat od 5.4. do 28.4. 2022 v Art Gallery Brno na ulici Veveří 455/8. Výstava bude po dlouhé době prodejná a další podobnou Zuzana výhledově neplánuje. Pokud jste fanoušky modorobílých lidových námětů, využijte teto jedinečné příležitosti vlastnit originál. Zisk z prodeje obrázků bude rozdělen mezi obec Lužice, kterou poničilo loňské tornádo a na pomoc ukrajinským uprchlíkům.

Zakoupit můžete také oděvy z modrotisku značky Tradice, kolekce v prodeji AGB nebude velká, tak si pro model ve své velikosti pospěšte.

Zuzana Osako a tradice jižní Moravy

Zuzana Osako je pro nás ideálním spojením jižní Moravy, odkud sama pochází, a světovosti. Má blízký vztah k lidovému umění a uvědomuje si, stejně jako my, jak je důležité pečovat o tradice a navazovat na ně. Jsem velmi ráda, že na nabídku spolupráci přijala a přináší další nové, originální podněty. Myslím, že vznikne velmi krásná kolekce, která se bude návštěvníkům líbit a zároveň bude autenticky reprezentovat náš region,“ komentovala nově navázanou spolupráci Martina Grůzová z Centrály cestovního ruchu Jižní Morava.

“Nová spolupráce je jedním z četných společných počinů s mou kamarádkou, etnoložkou Věrou Colledani, která je etablovanou autoritou v oblasti lidových řemesel. V současné době pracuji na ilustracích, které budou provázet novou karetní vědomostní hru a Věra Colledani je garantem otázek do této hry. Jednotlivé obrázky představují různé prvky a výjevy tradic, jako je jízda králů, zvyklostí spojených s jarním obdobím a mnohé další. Karty budou součástí modrobílé kolekce propojené starým vzorem dubového lístku, který výhradně pro tento významný projekt poskytla tradiční dílna Strážnický modrotisk působící ve Strážnici už od roku 1906. Pro milou spolupráci s Centrálou cestovního ruchu Jižní Morava plánuji vytvořit i autorský tzv. nekonečný vzor určený pro aplikaci za pomoci moderních technologií na různé, nejen textilní materiály. Pro tento vzor mě inspirovaly romantické venkovské vzory staré Anglie a Francie nazývané toile,” vysvětluje podrobnosti ke kolekci její autorka Zuzana Osako.

V minulosti nabízela jihomoravská centrála cestovního ruchu drobné propagační předměty jako zrcátka, folklorní pásky nebo magnetky, které byly dostupné v informačních centrech v Brně. „V budoucnosti máme v plánu naše propagační předměty rozšířit více do regionu. Do informačních center, k památkám i do hotelů. Pro spolupráci budeme oslovovat další umělce a tvůrce, kteří by se podíleli na designu a tvorbě právě této formy prezentace destinace jižní Morava,“ dodala Grůzová.

 

2022.03.31 | Martina Limbergová | přečteno: 30208x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: výstava pozuvánka Zuzana Osako ilustrace hrací karty Jižní Morava

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Koberce a alergie na prach

Máte doma alergika? A nevíte, jakou podlahovou krytinu pořídit? Přemýšleli jste nad kobercem, ale nevíte, zdali je vhodn...
 
celý článek | Admin | 2017.10.09 | přečteno: 30263x

Bětka (34): Trápí mě nadváha, ale nevím si s ní rady

S váhou jsem byla na štíru prakticky od puberty, i když to nebylo nijak vážné. Nikdy jsem sice nebyla štíhlá, ale ani vy...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.03.23 | přečteno: 30142x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit I – oblečení na běh

V minulém příspěvku jsem psala, že se při svých prvních pokusech o zlepšení kondice nemusíte zničit, stačí dodrž...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.03.09 | přečteno: 30336x

Jaké oblečení zásadně nenosit, máte-li široká či příliš úzká ramena

Buďte sama sobě tou nejlepší módní stylistkou! Dokážete to hravě, jen nesmíte dělat chyby v tom, co si berete na sebe. P...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.09.06 | přečteno: 30889x
 

Portál pro ženy