reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Permanentní make-up

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 30204x 2014.11.19

Manželství a láska

 
celý článek | Jana Brandtlová | přečteno: 30112x 2022.10.10

(Ne)známá a zajímavá fakta o Halloweenu

 
celý článek | Jana Brandtlová | přečteno: 30278x 2020.10.26

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Yoga Sensation nejen pro jogíny

 
Yoga Sensation nejen pro jogíny

V pražské O2 Aréně se letos konal již druhý ročník obrovské akce s názvem Yoga Sensation. Pokud si myslíte, že se jednalo o nudný dlouhý meditační den, mýlíte se. Všichni účastníci odcházeli nabití nezměrnou energií a s širokým úsměvem na rtech (aniž by museli požít látky podporující dobrou náladu). Včetně mě.

 

Je neděle sedm hodin ráno. Ano, sedm ráno a já usedám do sedadla ve žlutém autobuse s Red bullem v ruce a mírnou kocovinou coby připomínkou jedné blíže nespecifikované oslavy předchozího večera. Proboha, opravdu jedu na akci, kde se cvičí jen jóga? Ano, občas zajdu na poweryogu, ale skutečně mám na to, abych prožila den mezi lidmi, kteří mají místo kloubů gumu a libují si v bolestivých pozicích, kde si dýchají různými dechy, které pojmenovávají záhadnými jmény a sektářsky mumlají zaříkadla, údajně mantry? No co, když už mám v kapse lístek, pokusím se si to co nejvíce užít, slibuju si a objednávám si kafe zdarma. 

S příjezdem do Prahy mě opouští ospalost a s potěšením zjituji, že i žaludek přistál na mělčině. Díky dvouletému pobytu v naší stověžaté metropoli se rychle zorientuji a s rostoucí nervozitou vystupuji z tramvaje a zařazuji se do zástupu jogínsky vyhlížejících lidí mířících neomylně ke správnému vchodu do O2 arény. U vchodu probíhají kontroly srovnatelné s poměry na extrémně hlídaných letištích. Máte u sebe vodu? Smůla, dovnitř nesmí. Hm, to jsem na Florenci nemusela utrácet za Magnesku a hlavně se s ním táhnout. Loni prý nebyly povoleny ani antiperspiranty, ale letos už nemusíme smrdět. Hurá.

Připadám si jako v bludišti a tak se držím jogínské partičky až do převlékáren, přičemž po cestě mapuju terén a snažím se zorientovat. A, právě procházím kolem hlavního sálu. Tady se budu pohybovat po dobu celého programu, takže už můžu být v klidu. Když vstoupím dovnitř, mám chuť se otočit a utéct co nejdál. Stovky lidí v lotosovém květu na podložkách, které jsou kolem hlavního podia poskládány do jakési mandaly mě nutí uvažovat o velikosti mého zdravého rozumu v účasti na této akci. Tiše zapluju na jednu z podložek a nazouvám si jóga ťapky. Podložku jsme si pak mohli zdarma odnést, což bylo celkem zajímavé, protože po cestě v metru, tramvaji, ale i v autobuse bylo později odpoledne k vidění velké množství lidí s bílou podložkou Reebok pod paží. Celou akci totiž Reebok pořádal a udělal si tak obrovskou reklamu.

Na hlavní stagi se představuje Václav Krejčík, prý nejvýznamnější osobnost české jógové scény. Tak jo. Bude poweryoga, aspoň něco, co znám, na rozjezd víc než dobré. Za chvíli už ze mě kape pot. Jak to, že ostatní jsou v suchu? Nicméně mě při kradmém pohledu na okolní podložky uklidňuje fakt, že se stavím do asán mezi začátečníky i profíky. Celá akce působí hodně komerčně, což asi zarytým praktikantům jogínského života musí být proti srsti, já jsem ale spokojená. Na pódiu se v rychlém sledu střídají další lektoři a představují další a další typy jógy. Vůbec bych netušila, kolik jich je.

Yoga Sensation tento rok lákala veřejnost především na tahák jménem Tara Stiles, která do našich končin přicestovala až z dalekých Spojených států. Nebyla však jedinou zahraniční lektorkou. Švédská instruktora Kristin Andersson představila program s názvem Body balance. Proč mě zrovna ona zaujala? Byla nesmírně pozitivní, plná energie, neřešila žádné mantry (jogíni prominou) a rovnou cvičila. Pro mě asi nejzajímavější lekce. Tara Stiles vystupovala jako poslední, což mělo za následek, že spousta lidí, včetně mě odcházela ještě před koncem. Jednak jsme byli unavení, jednak jsme nechtěli čekat, až se těch ostatních 2 200 vyřítí ze sálů do převlékáren, do šaten a hlavně na wc, kde i tak byly fronty skoro až ke vchodu. Druhak jsme byli už unaveni a u mě nepomohla ani Studentská pečeť, kterou jsem spráskala k obědu, přestože jsem si ji vezla pro případ, že by nastala krize a potřebovala bych doplnit energii pár čtverečky. No, tak příště.

Opět usedám do autobusu a počítám cestující, kteří stoupají po schůdcích s již zmiňovanou podložkou na cvičení. A to jsem si myslela, že O2 aréna je plná Pražáků. Vracím se domů příjemně unavená a přemýšlím, jestli příští rok vyrazím znovu. Docházím k závěru, že pokud budu mít čas, určitě ano. A můžu to doporučit i vám. Nezáleží na tom, jestli se józe věnujete pravidelně mnoho let nebo jste začátečníci. Každý si tam najde to, co mu vyhovuje.

 

Image courtesy of samarttiw at FreeDigitalPhotos.net

2015.07.27 | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 30027x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: jóga Reebok sportovní akce relax

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Poslední nákupy dárků před Štědrým dnem? Zajeďte si do obchodního centra

Vánoce se kvapem blíží a mezi lidmi vzrůstá nervozita, jestli všechno stihnou. Není toho právě málo. Uklidit, nakoupit j...
 
celý článek | Admin | 2022.12.19 | přečteno: 30118x

Horor jménem SVATBA

  Těšíte se na to, až si obléknete své svatební šaty, půjdete k oltáři ke svému milovanému a všechno bu...
 
celý článek | Marie Kurzoková | 2013.03.11 | přečteno: 30012x

KONOPNÁ KOSMETIKA A JEJÍ VŠESTRANNÉ UŽITÍ

Přírodní látky se v kosmetice využívají odjakživa, proto není žádným překvapením, že se oblíbenou složkou stalo i konopí...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.05.07 | přečteno: 30077x

Omládnout bez jizev a bolesti? Ano, jde to.

Dnešní doba klade na každého z nás vysoké nároky, a to nejen co se týká našich schopností, ale také perfektního ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.04.21 | přečteno: 30133x
 

Portál pro ženy