newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vyhrajte vstupenky na jarní Floru Olomouc

 
Vyhrajte vstupenky na jarní Floru Olomouc

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům Martinovi S., Anně Š., Miluši Š., Jiřímu B. a Evě H.!

 
Hra světla a stínu, ve které se prolne půvab jarních květin s křehkou krásou skla. Strom jako symbol života a plynutí času… Květinová výstava Flora Olomouc 2019 ve dnech 25. – 28. dubna, zve na nevšední expozici v pavilonu A s názvem Strom života. Pavilony G a H budou hostit rozsáhlou expozici bonsají a suiseki. Co dále nabídne letošní Flora Olomouc? Odborné přednášky, floristickou show, výstavu zahradní mechanizace Hortifarm, Jarní zahradnické trhy a především záplavu jarních květin.

Symbol stromu propojí expozice jarní Flory Olomouc 2019

Flora Olomouc 2019 ožije ve dnech 25. – 28. dubna na olomouckém výstavišti. „Hlavní květinová expozice v pavilonu A Strom života zavede návštěvníky do říše snů a fantazie, ve které se prolne krása květin se sklářským uměním. Třpyt a lesk dodá celé expozici sklo z firmy Preciosa, skláren Kavalierglass a z Centra sklářského umění, Huť František. To vše podle návrhu přední české floristky Kláry Franc Vavříkové,“ popsala ústřední expozici její garantka Marie Doleželová. Klára Franc Vavříková je místopředsedkyně Svazu květinářů a floristů ČR a absolventka Zahradní a krajinářské architektury na Zahradnické fakultě MENDELU. Aktivně se věnuje rozvoji floristického oboru, výuce žáků a studentů, podílí se na organizaci floristických soutěží či realizuje instalace květinových výstav. Již tradicí se stala oblíbená večerní prohlídka hlavní expozice v pavilonu A, kdy komentátorského slova se ujme sama autorka, a to v pátek 26. dubna od 20 do 22 hodin.

„V jihovýchodním cípu Smetanových sadů bude historická oranžerie hostit první ročník mezinárodní floristické soutěže Oasis Visegrad Cup 2019, která je pořádána ve spolupráci se Svazem květinářů a floristů ČR. Soutěže se zúčastní osm floristů a utkají se ve třech soutěžních kategoriích. Soutěž startuje již ve středu 24. dubna a poslední soutěžní kategorii - vázání kytice mohou přijít podpořit návštěvníci do pavilonu A ve čtvrtek v rámci jarní Flory. Soutěžní vazby budou moci návštěvníci jarní Flory vidět až do ukončení výstavy,“ prozradil k soutěži tajemník Svazu květinářů a floristů Tomáš Svoboda.

„Česká bonsajová asociace uspořádala v rámci jarní Flory Národní výstavu bonsají a suiseki s mezinárodní účastí. V pavilonech G a H se tak návštěvníci mohou těšit na nevšední expozici rostlin s kouzlem a mnohaletou historií. Bude zde představeno staré umění miniaturizace stromů a jejich pěstování v miskách. Květinové výstavy doplní veletrh zahradní mechanizace Hortifarm za pavilony G a H a Jarní zahradnické trhy,“ dodává ještě Doleželová.

„Cílem expozice Včelí pastva na galerii pavilonu A je poukázat na problém ubývání včelstev a dalších druhů hmyzích opylovačů. Stresem zasažený hmyz snadněji podléhá nemocem a cizopasníkům. Na vině je nevhodná fragmentace krajiny, ztráta přírodních stanovišť a zejména používání pesticidů,“ říká jeden z pořadatelů výstavy Jiří Uhlíř. Výstava veřejnosti představí sortimenty vhodných medonosných a nektarodárných rostlin a bude se snažit motivovat k novým výsadbám vytvářejících atraktivní městské a venkovské prostředí pro hmyzí opylovače.

Květinové výstavy doplní veletrh zahradní mechanizace Hortifarm za pavilony G a H a Jarní zahradnické trhy. Nebude chybět ani spolupráce s Českými drahami, které po dobu výstavy vypraví historický vlak.

Z doprovodného programu se návštěvníci mohou těšit na předváděcí akce floristů v pavilonu A či odborné přednášky. Jedna z nich Vertikální zahrady – interiérové zelené stěny Mgr. Ing. Marka Soboly se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna v zasedací místnosti administrativní budovy. Kulturní program s Receptářem láká především na vystoupení české muzikálové hvězdy Romana Vojtka.

Soutěž o vstupenky na jarní Floru Olomouc

Chcete se pokochat krásou květin a užít si příjemný den? Pět z vás se může těšit na dvě vstupenky, stačí se zúčastnit naší soutěže.

Soutěžní otázka:

Po kolikáté se letos pořádá jarní Flora Olomouc 2019?

Nápovědu naleznete zde.

 

Svou odpověď zašlete do úterý 23.4. na adresu soutez@portalprozeny.cz. Přejeme hodně štěstí!

 

2019.04.11 | Martina Limbergová | přečteno: 30157x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: soutěž vstupenky jarní Flora Olomouc

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Milostná přitažlivost

  Blízkost, kterou většina z nás zažívá s rodiči, ono vědomí bezpodmínečné lásky a pocitu bezpečí, který zažívám...
 
celý článek | Eva Štíbrová | 2016.07.24 | přečteno: 30101x

Miniprasátka

Chcete domácího mazlíčka, ale bohužel jste Vy, nebo Vaše děti alergičtí na zvířecí srst, ale nelíbí se Vám takzvaní &...
 
celý článek | Kamila Kovářová | 2013.03.11 | přečteno: 30136x

Stylová móda pro muže I.: Podzimní pánské bundy, které mají šmrnc

Sledování módních trendů a oblékání podle nich není jen výsadou nás žen, ale i čím dál více mužů. A to je dobře, každ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.11.01 | přečteno: 30612x

Nízkokalorické svačiny: jaké sušené ovoce a ořechy?

V tomto článku najdete: Nízkokalorické svačiny, jaké přesně? Jaké svačiny mají nejméně kalorií? Pokud máte ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.11.06 | přečteno: 451x
 

Portál pro ženy