reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

O portálu

 
celý článek | Admin | přečteno: 31844x 2013.11.27

Dáša (65 let): Cítím se jako páté kolo u vozu

 
celý článek | Jana Brandtlová | přečteno: 30199x 2022.06.18

Vracíte nalezené?

 
celý článek | Meridene | přečteno: 30113x 2014.05.12

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Všeho moc škodí. I péče o krásu. Co děláme špatně?

 
Všeho moc škodí. I péče o krásu. Co děláme špatně?

Peelingy, bělení zubů, vtírání krému na oční vrásky každých 10 minut. A další a další věci. I v péči o sebe platí, že někdy je všeho už příliš moc. A tak si nechtěně ubližujete namísto toho, abyste nechaly svou krásu zářit. Jakých chyb se dopouštíme nejčastěji?

 

Každodenní peeling

Peeling jsme zmínili jako první, začneme tedy s ním. Naše pokožka se obnovuje každých 28 dní a není vhodné používat peeling častěji než jednou týdně, ačkoli vaši pokožku zanechává krásnou, vyhlazenou a čistou. Jenomže, hlavně pokožka citlivá může na častou aplikaci peelingu zareagovat vysušením, podrážděním či zarudnutím. Nadměrné tření navíc podporuje stárnutí kůže.

                                                                

Bělení zubů domácími prostředky

Na internetu najdete mnoho doporučení, které domácí prostředky jsou nejlepší pro vybělení zubů. Obvykle jde o použití jedlé sody nebo prášku do pečiva. Údajně tyto metody skutečně fungují, přesto je, prosím, nedělejte. Na zuby tyto ingredience působí jako smirkový papír a značně poškozují zubní sklovinu. V jemných škrábancích, které vám po takové domácí kůře na zubech zůstanou, se nežádoucí zabarvení navíc usadí mnohem snadněji. Když už toužíte po úsměvu filmové hvězdy, držte se prostředků zakoupených v drogerii, nebo ještě lépe, ve specializovaných prodejnách se zubními pomůckami.

Přehnaná péče o pokožku

Tato posedlost má dokonce už i své vlastní označení. Takzvanou „nemocí letušek“ trpí ženy ve věku od 20 do 50 let. Přitom používáním příliš velkého množství přípravků dochází k porušení přirozené ochranné vrstvy pokožky, což ve výsledku vede k jejímu podráždění. Jedním z řešení je i to, že dlouhodobě přejdete na pH neutrální přípravky bez parfemace, které budete používat maximálně dvakrát denně.

                                                                

Úprava mokrých vlasů žehličkou na vlasy

Když jste v poklusu, je velkým pokušením vynechat fénování a rovnou použít žehličku. Přes všechny možné ochranné spreje, které mají vaši hřívu ochránit před horkem, žehlička je riskantní. Fén odvádí vlhkost z vašich vlasů postupně, zatímco žehlička naráz. Výsledkem jsou pak křehké prameny, vlasy lámavé a s roztřepenými konečky.

Zanedbávání péče o štětce na make-up a blender

Nejen my, ale i naše kosmetické pomůcky potřebují tu správnou dávku péče. Na štětci i blenderu se hromadí velká spousta bakterií, které ve finále mohou způsobit i zánět. Čistit byste je proto měly každý měsíc. Blender můžete vložit do malé misky s vodou a na jednu minutu dát do mikrovlnné trouby. Pak ho spolu se štětcem umyjte dětským šamponem a nechte uschnout na papírové či látkové utěrce ve vodorovné poloze.

                                                                

Kondicionér, mastné vlasy a svědění pokožky hlavy

Větší množství kondicionéru snadno způsobí výše zmíněné potíže. Pokud se jim chcete vyhnout, měly byste použít pouze malé množství kondicionéru, který vmasírujete do konečků vlasů. Také je důležité dbát na výběr produktu – vždy zvolte ten, který odpovídá právě vašemu typu vlasů.

Čistý tea tree olej

Jistě, tento olej je zázračným lékem na všechny možné potíže, pupínky nevyjímaje. Nikdy ho však nepoužívejte nezředěný, protože pak může způsobit svědění, zarudnutí či dokonce poškození pokožky. Ideálním řešením je smíchat několik kapek tea tree s jojobovým, arganovým nebo jiným obdobným olejem dle vašeho výběru. Určitě nezapomeňte vyzkoušet na předloktí, zda vaše kůže tento olej vůbec snáší.

Milé dámy, uberte tam, kde je potřeba, a vzhůru ke krásné pokožce během nadcházejícího jara.

2022.03.15 | Jana Brandtlová | přečteno: 30131x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása peeling krém na obličej bělení zubů olej zdraví

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Domácí sametové likéry pro slavnostní chvíle

  K Vánocům patří kromě cukroví a dobrého jídla i skvělé pití. Také neodoláte sametově jemným sladkým likérů...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.12.16 | přečteno: 30510x

Historie známá i neznámá - rozhovor s Martinou Bittnerovou

Spisovatelka Martina Bittnerová píše kromě klasické beletrie (sbírka povídek Na nevěru se neumírá nebo novela pro mlá...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2015.02.04 | přečteno: 30041x

Malá holka na cestě do velkého světa San Francisca

  Cestopis o tom, jak se jedna malá holka vydala na cestu do velkého světa a neztratila se, něco prožila, po...
 
celý článek | Olivia Odette | 2014.09.15 | přečteno: 30047x

Jaké brýlové obruby jsou pro vás ty pravé?

Brýle jsou nedílnou součástí života mnoha z nás. Naštěstí ale již dávno neplatí, že jde o nevzhledné modely, které hyzdí...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.09.24 | přečteno: 30207x
 

Portál pro ženy