newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vrátíme Vám úsměv za 2 dny - ALL on 4

 
Vrátíme Vám úsměv za 2 dny - ALL on 4

Ztráta zubů je pro člověka vždy nepříjemná (z funkční i estetické stránky) a vždy zásadním způsobem sníží kvalitu jeho života. Ať již za tento stav může parodontóza, úraz nebo má jinou příčinu, moderní stomatologie má prostředky, jak člověku jeho chrup vrátit a umožnit mu tak život bez jakýchkoliv omezení. V obecné rovině byla tato řešená ale donedávna velmi náročná, bolestivá a charakterizovala je velmi dlouhá doba hojení. V dnešní době se naštěstí začíná prosazovat metoda, která je výrazně citlivější a nevyžaduje zdlouhavé hojení. Tato metoda nese název ALL-ON-4.

 

Implantáty ALL on 4

Při řešení situace, kdy je třeba upevnit korunku do zcela bezzubých úst, naráží stomatolog často na problém nedostatečného množství kosti, do které by bylo možné korunku upevnit. Klasické řešení spočívá v tzv. augmentaci kosti, to znamená její nastavení umělým materiálem. Toto řešení je nicméně pro pacienta poměrně traumatické a doba trvání terapie se pohybuje okolo dvou měsíců.

V roce 1998 se portugalský stomatolog Paulo Malo rozhodl pro vyzkoušení jím navržené metody All on 4. Při ní jsou do kosti vpravovány pouze 4 implantáty pro každou čelist, které následně drží celou korunku. Do horní i spodní čelisti jsou implantáty zaváděny „šikmo“, což umožní dostatečnou fixaci i při použití pouhých čtyř prvků. Implantáty jsou navíc zaváděny mimo anatomické struktury a není nutná jakákoliv plastika kosti.

 

Průběh zákroku

Zásadní výhodou metody All on 4 je její rychlost. Zákrok je rozdělen do dvou dnů, v tom prvním jsou do čelistí vsazeny implantáty a do 24 hodin poté je vyhotovena a v ústech fixována nesnímatelná můstková náhrada. Ta je plně funkční a navrací pacientovi takovou kvalitu života, na jakou byl zvyklý před ztrátou zubů. Po uplynutí 6-18 měsíců je tato náhrada pouze vyměněna za definitivní a celý proces je tím u konce.

 

Proč metoda All on 4?

Tato metoda umožňuje nahradit zcela chybějící chrup, bez nutnosti plastiky kostí a jiných rozsáhlých chirurgických zákroků. Celý zákrok trvá navíc de-facto pouhé dva dny (k nim je třeba připočítat jeden den na potřebná vyšetření a konzultace a jeden den na kontrolu skusu a kontrolní rentgen) a ihned po implantaci má pacient plně funkční a esteticky vysoce kvalitní náhradu, která významně zvýší kvalitu jeho života, mluvení i konzumace potravy okamžitě přestane být problémem. Implantaci lze provádět jak v celkové narkóze, tak v analgosedaci.

Metoda All on 4 („vše na čtyřech“) představuje významný kvalitativní posun v realizaci můstkové zubní náhrady i v případě kompletní ztráty zubů. Charakterizuje ji šetrnost a krátká doba, za kterou má pacient opět k dispozici zcela funkční a esteticky velmi kvalitní chrup.

 

 

 

2019.08.14 | Admin | přečteno: 30592x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdraví úsměv zuby zubní náhrada ztráta zubů

 
archiv

Nejzajímavější články

 

To je ale počasíčko aneb takové to domácí žehrání

Zdá se, že Češi jsou tím proslulí už minimálně po Evropě. Nic není dobré, všechno je hrůza a katastrofa a svět a spol...
 
celý článek | Lucie Martináková | 2013.06.30 | přečteno: 30042x

Vyhrajte román Očarovaná, poutavou knihu z afrického prostředí

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.06 | přečteno: 30152x

Superpotraviny: Kde se vzaly, proč jsou tak super a které z nich rozhodně zařadit do svého jídelníčku?

V posledních letech se s pojmem „superpotravina“ můžeme setkat na každém kroku. Jedná se o souhrnné marketingové označen...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.04.26 | přečteno: 30131x

Mezi námi děvčaty

Tak nějak tuším, že to zažila většina z nás, žen. Zjistíte to, když se myšlenkami vrátíte do dětství. Do časů, kdy ma...
 
celý článek | Barbora Minaříková | 2013.04.18 | přečteno: 30071x
 

Portál pro ženy