newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Užitečné tipy - čtěte (nejen) před koupí prvních hodinek

 
Užitečné tipy - čtěte (nejen) před koupí prvních hodinek

Koupi hodinek bez nadsázky předchází složitý výběr, neboť v záplavě dnešního nepřeberného množství značek, druhů a materiálů se zákazník snadno ztratí. Zejména pokud nemá přesnější představu. Má-li zákazník štěstí, narazí na ochotného prodavače, který se mu bude věnovat a rád mu představí různé typy. Mnohdy se ale stává, že svůj um obchodník využije tak, aby se to projevilo na jeho tučné provizi z prodeje. Zákazník sice odejde s krásnými drahými hodinkami, ale doma zjistí, že by bylo lepší jít do obchodu alespoň s elementárními znalostmi o hodinkách.

 

 

Hodinky si nekupujeme na chvíli. Jedná se často o investici, která se nás drží několik let. Ať už je kupujeme za sportovním účelem, jako módní doplněk nebo jen z prostého důvodu mít na ruce kvalitní a přesnou časomíru, na kterou se můžeme spolehnout.

Představme si nyní 7 typů hodinek, které se liší ve využití a cenách a které nám poskytnou základní rámec toho, na co se v hodinkovém trhu zaměřit.

 

Hodinky pro sport

Pojem Rolex Submarine je znám zejména mezi vrcholovými sportovci a mj. také mezi potápěči, neboť se s nimi dá potápět do hloubky až 300 metrů. Jedná se o vysoce odolné hodinky, které se staly ikonou luxusu. Jejich cena se pohybuje od 8500 dolarů výš.

Pro ty, kterým se zdá cena příliš vysoká, je zde příjemná alternativa hodinek od firmy Tissot. Značka je známkou kvality a díky dobrým referencím se řadí k nejprodávanějším po celém světě. A nejen ona se může pyšnit titulem Swiss Made. Hodinky jsou odolné proti mechanickému poškození, zaujmou použitým materiálem a kvalitním mechanismem skrytým uvnitř. Cenová kategorie je přijatelná, neboť se pohybuje od 500 dolarů.

Předchozí dva typy představují póly, mezi nimiž lze nalézt alternativu, které netřeba déle představovat. Tag Heuer Grand Carrara, švýcarská značka, symbol vysoké kvality, která odolává i extrémním podmínkám.

 

Hodinky pro každodenní nošení

Gentlemany, kteří se nebojí investovat a hledají skutečnou bezkonkurenční kvalitu v kombinaci s tradiční elegancí doplněnou moderními prvky, by mohla zaujmout značka Patek Philippe Calatrava. Ceny se pohybují od 25 000 dolarů výše, za což zákazník dočká bezkonkurenčně kvalitního řemeslného zpracování hodinek, které i každodenním nošením odolávají zubu času neskutečně dlouho.

Finančně mnohonásobně méně náročné, od 800 dolarů, jsou hodinky značky Frederique Constant Slimline, což jim neubírá na elegantnosti a oblíbenosti, zejména mezi celebritami.

Dále to je to především světoznámá značka Boccia Titanium německého původu, která se stala jedním z průkopníků hodinek z titanu. Ten se pro své neocenitelné vlastnosti používá také při výrobě vysoce namáhaných součástek v leteckém průmyslu nebo chirurgii. Hodinky se díky německé preciznosti při výrobě, bezkonkurenčním vlastnostem a přijatelné ceně staly jedny z nejprodávanějších nejen v Evropě.

Zlatou střední cestu mezi předchozími dvěma typy představují hodinky Cartier Tank, oblíbené také u členů královské rodiny. Jsou proto symbolem bohatství a dobrého vkusu.

 

Image courtesy of Graeme Weatherston/ FreeDigitalPhotos.net

 

2014.08.20 | Admin | přečteno: 30151x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Móda; hodinky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Cesta Asombroso a oblíbené produkty Osmanyho Laffity

Asombroso, značka světoznámého návrháře kubánského původu Osmanyho Laffity, vznikla v roce 2018. Klíčem k ní byl sen o p...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.10.19 | přečteno: 496x

Co sbalit na dovolenou? Nezapomeňte na deskové hry

Konečně je tady léto a čas dovolených. Také se už nemůžete dočkat, až se budete toulat po horách, objevovat krásy cizích...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.07.06 | přečteno: 766x

Proměna během okamžiku – s parukou nic nemožného

Paruky už dávno nejsou jen záležitostí z hereckého prostředí, kdy se stávají součástí role. I v běžném životě vám dov...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.03.02 | přečteno: 30044x

Hledáte módu, která vás nadchne? Značka Desigual je to pravé

Nudná, uniformní, konzervativní? Tato slova se značkou Desigual rozhodně nespojíte. Oblečení, boty, kabelky a už i bytov...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.12.17 | přečteno: 30110x
 

Portál pro ženy