reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Moka konvička: Nejcennější italské dědictví

 
celý článek | Admin | přečteno: 30154x 2017.09.30

Vánoční šílenství

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 30027x 2013.11.30

Ať žije Trautenberk.....nebo raději ne

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30067x 2013.06.30

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tisíc a jedna rada, jak si usnadnit úklid v domácnosti

 
Tisíc a jedna rada, jak si usnadnit úklid v domácnosti

Známe to snad všichni. Vyhazujeme peníze za prostředky, které buď ani nečistí, nebo čištění s nimi zabere spoustu námahy. Proto jsme si pro vás nachystali spoustu rad, jak si úklid usnadnit. Dobře, nebude jich sice tisíc, ale budete rozhodně nadšeni!

 

 
 
Úplně první rada zní zcela jasně. Vykašlete se na drahé čisticí prostředky. Vše potřebné totiž běžně užíváte doma. Tak například:

Citrony

Když vám život nadělí citrony, uděláte nejen citronádu. Uděláte toho mnohem víc. Citron je totiž jeden z nejlepších pomocníků v domácnosti. Má hned několik využití:

  1. Rozpouští vodní kámen
  2. Čistí skvrny
  3. Dezinfikuje nečistoty
  4. Zbavuje pachů
  5. Dodává lesk oknům i zrcadlům

Saze z komína

I saze v domácnosti najdou využití. Nejen že pomocí nich vyčistíte opálené sklo od krbu. Jsou také vhodné pro obnovení barvy u dřevěného nábytku.

Mléko

Mléko a mléčné výrobky nejsou výborné jen pro naše zdraví. V domácnosti najde využití i při čištění slaměných rohožek. Slámě totiž dodají lesk a zvláční ji tak, aby stále dobře vypadala.

Zubní pasta

Hrajete na piano? Potom dobře víte, že čištění kláves není žádný med. Časem zažloutnou a omývání vodou tomu rozhodně nepřidá. Potom vyzkoušejte zubní pastu. Krásně s ní zašlé klávesy vyčistíme. To platí i v případě levné bižuterie, která má tendenci po čase černat.

Alkohol

Když jste si v obchodě kupovali semišový gauč, určitě jste nepomysleli na to, jaké skvrny se na něm budou dělat. Ale nezoufejte, stačí totiž nalít kapku alkoholu (nejlépe vodky) do rozprašovače a postříkat s ním povrch. Pak už to jen vyčistíte houbou a bude po starostech. Pokud se bojíte nepříjemných zápachů, stačí do rozprašovače přilít kapku vonné esence.

Cibule

Ano, i cibule najde v domácnosti jiné využití než byste čekali. Je totiž výborná na čištění špinavých roštů u grilu.

Ocet

V každé domácnosti byste měli mít alespoň jednu láhev octa. Proč? Protože je výborný na odstranění usazenin na skleničkách, ale také eliminuje zápachy v troubě či lednici. Je výborným pomocníkem i na vyčištění pračky od pracích gelů a prášků. Bílým octem s vodou také perfektně vyčistíte zašlé žaluzie, a to za pomoci ponožky, kterou si navlečete na ruku.

Coca cola

Nápoj, který miluje snad každý z nás. Výborný i ke Štědrovečerní večeři. Teda alespoň tak to říkají v reklamě. Ale věděli jste, že tento nápoj je nejlepší volbou na odstranění vodního kamene? Že nevěříte na zázraky? Potom zkuste nalít Coca colu do záchodu. Z vaší mísy se bude dát jíst.

Jedlá soda

Máte malé děti? Tak to vám doma nesmí chybět jedlá soda. Asi dobře znáte situaci, kdy se děti v noci počůrají. Je pak těžké zbavit se zápachu a hlavně skvrn. Jedlá soda tenhle problém vyřeší raz dva, stačí ji nasypat na poškozené místo, vmasírovat do materiálu a nechat působit. Postará se také o nečistoty na koberci a vyčistí i spáry u kachliček.

Krém na holení

Holící krém je výborným pomocníkem tehdy, když potřebujete vyčistit nerezovou ocel. Řekněte špíně sbohem!

Šampon proti mastnotě

Vylil se vám vosk ze svíčky a zničil vám látku? Nezoufejte, nechte vosk zaschnout, přežehlete ho a oloupejte. Pak už jen stačí látku přeprat v rukou s pomocí šamponu. Nejlépe proti mastnotě. Pak hoďte do pračky a vyperte. Uvidíte, že skvrna bude rázem pryč.

Rada na závěr

Praktické a užitečné rady jsou samozřejmě fajn. Ale určitě tuhle oceníte ze všeho nejvíce. Vykašlete se na úklid, dejte nohy nahoru a relaxujte. Kdo úklid udělá za vás? Osvědčená firma nabízí službu úklid domácností Praha. Postarají se jak o úklid vaší domácnosti, tak i o kompletní vyčištění koberců a podlah.

 

2019.05.10 | Hana Grmelová | přečteno: 30030x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: úklid rady a tipy vychytávky domácnost

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Nemůžeš, ale musíš

Každá máme svoje limity. Fyzické, mentální i časové. Přesto se je často snažíme ignorovat. Proč? Vždyť není všem dnům...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.04.09 | přečteno: 30120x

Cenopády.cz – nový způsob nakupování

Včera jsme spustili zajímavou soutěž s portálem Cenopády.cz, pojďme si ale tento web také trochu představit, jde toti...
 
celý článek | Admin | 2014.09.18 | přečteno: 30027x

Jak vnést do života radost?

Zejména v současné době hodně lidí radost ze života ztrácí. Obavy z onemocnění koronavirem a nemožnost stýkat se s blízk...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.03.14 | přečteno: 30236x

Dámské hodinky skladem za výborné ceny

  V případě, že hledáte nové dámské hodinky, určitě se podívejte na delux.cz, kde najdete obrovské množství...
 
celý článek | Admin | 2015.03.10 | přečteno: 30127x
 

Portál pro ženy