newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tipy na vánoční dárky 2

 
Tipy na vánoční dárky 2

Vánoce se kvapem blíží a s nimi i potřeba nákupu dárků pro své blízké. Byť nesdílím představu o tom, že jsou Vánoce pouze o dárcích, sama dárky moc ráda dávám a dělám tam radost svým bližním. Často se však stane, že už nemáme nové nápady na dárky, které potěší, ale zároveň dotyčný opravdu využije. Zbytečnosti, které budou akorát chytat prach na poličce, nemá rád snad nikdo.

Navíc v dnešní době, kdy nevíme, jak dlouho budou či nebudou obchody otevřené se vyplatí přesunout nákup dárků na internet. Opět tu pro vás mám několik kategorií dárků, které jsou dostatečně univerzální na to, že by mohly potěšit opravdu takřka každého.

 

Proto jsem pro vás sepsala již druhý článek o tipech na vánoční dárky. Doufám, že vás inspirují a mé tipy využijete pro nákup dárků pro své blízké.

Předplatné časopisu

V dětství jsme četli různé časopisy, proč se k tomu teď nevrátit? Na internetu můžete jen vybrat konkrétní titul a typ předplatného, zaplatit a časopis již bude pravidelně chodit obdarovanému. Vybírejte ideálně podle jeho zájmů a koníčků. Pro ty, kteří rádi šití či se šitím začínají doporučuji časopis Burda a jeho varianty – Burda easy či Burda kids (ta není pro děti, ale obsahuje dětské střihy). Pro milovníky vařečí a pečení zase doporučuji oblíbený časopis Apetit. 

Knihy či poukazy na knihy

Věřím, že každý si alespoň občas rád přečte dobrou knížku. Pokud neznáte vkus obdarovaného či ideálně jeho oblíbeného autora, vsaďte na jistotu a kupte dárkový poukaz určité hodnoty například z oblíbených knihkupectví. Jako tip dodám, že pokud vás v knihkupectví zaujme nějaká knížka, ale vy ji neznáte, a tak nemůžete vědět, jestli bude dobrá či ne, vyhledejte si ji na portálu databazeknih.cz. Zde naleznete hodnocení knih od mnoha čtenářů, které vám dají představu o tom, zda do daného titulu investovat či ne.

Poukazy do restaurace či na pobyt

Kdy jindy než v dnešní nelehké době by měl člověk podpořit místní podnikatele a gastronomii zvlášť? Kupte svým blízkým pod stromeček poukaz do jejich oblíbené restaurace! Věřím, že to potěší vaše blízké i majitele podniku. Další variantou, byť trochu dražší, je zakoupení poukazu na např. víkendový pobyt pro vaši drahou polovičku, kamarádku či rodiče. Já sama mám se slevovými portály dobrou zkušenost. Několikrát jsme na nich kupovali několikadenní pobyt pro rodiče k Vánocům. Ušetřili jsme pár korun a rodiče si pobyty po České republice (je však možnost zakoupit i zahraniční pobyty) užili. Jen si dejte pozor, do kdy je možné poukaz uplatnit a raději volte ty nabídky, které lze uplatnit ideálně až do léta, ať mají obdarovaní dostatek času svou dovolenou naplánovat podle jejich možností a potřeb.

Podpora českých ručiček

Pokračuji apelem na podporu českých tvůrců. Zavítejte na portál fler.cz, kde tisíce šikovných ručiček nabízí často nádherné věci. Pokud hledáte výrobky z kůže ať už pánské pásky, peněženky či jiné drobnosti, podpořte malou českou firmu z Jeseníku – značku Manopu. Pokud hledáte ručně šité či háčkované nebo pletené výrobky, navštivte na instagramu profily „vytvorenovpokoji“ či „handmadeslaskou“. Na IG jsou vůbec skvělé profily českých či slovenských tvůrců, kteří vytváří krásné věci. Pokud hledáte kvalitní, krásnou a v Česku vyrobenou módů z přírodních materiálů, určitě navštivtě e-shop či brněnskou prodejnu značky Reparáda. Šijí v u nás z českých materiálů, mají nádherné barvy i střihy a ten bambus prostě nosit chcete! Sama mám od nich halenku a je naprosto užasná. Pokud máte rádi svíčky, omrkněte firmičku Rozvoněno, kterou tvoří mladý pár ručně vyrábějící přírodní svíčky nejen z jejich levandule. 

Foto dárky

Poslední skupinou jsou fotografické dárky. Fotky blízkých či vzpomínky na zážitky potěší každého. Nejjednodušší variantou je vytisknou fotky a zarámovat, fantazii se ale meze nekladou. Můžete vytvořit vlastní fotoalbum nebo si ho nechat natisknout, můžete udělat z fotek pexeso či si nechat udělat obal na mobil či hrnek na pití s oblíbenou fotkou. 

 

 

2020.12.07 | Markéta Zuziaková | přečteno: 30070x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: tipy na vánoční dárky předplatné časopisu knihy poukaz do restaurace

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pergoly jako oázy klidu a pohody na vlastní zahradě

Máte vlastní dům se zahradou? Pak možná zrovna přemýšlíte, jak si na ní nejlépe vytvořit příjemné místo pro posezení ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.02.12 | přečteno: 30115x

Rooibos

Ať máte nebo nemáte rádi čaj, tento si i tak můžete zalíbit. Je jemný, lahodný a pro lidský organismus prospěšný. ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2014.01.27 | přečteno: 30150x

Kabelka, která se hodí ke každému outfitu - Jakou barvu zvolit?

Jestliže hledáte kabelku, která zapadne do outfitů na nejrůznější příležitosti, máme pro vás několik tipů. Na následujíc...
 
celý článek | Lea Kubová | 2024.04.11 | přečteno: 176x

Vánoční vídeňské trhy

Vánoce a Advent se kvapem blíží! Pro milovníky nakupování a Vánoc mám dobrou zprávu. Již od poloviny listopadu je možné ...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2017.11.16 | přečteno: 30052x
 

Portál pro ženy