newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tipy na letní líčení - dlouhotrvající makeup

 
Tipy na letní líčení - dlouhotrvající makeup

V minulém článku jsme vám poradili, jaké oční líčení je nejjednodušší pro letošní vedra. Nyní se zaměříme na podkladový makeup a jak prodloužit jeho výdrž na maximum krok po kroku.

 

Podkladová báze

Pokud je vaše pleť mastná, podkladová báze je nezbytná celoročně. Aplikuje se před samotným podkladovým makeupem. Pleť bude hladká a makeup na ní lépe drží. V českých drogeriích prodává podkladové báze skoro každá značka, například Rimmel, Garnier a Dermacol. Osobně doporučuji Garnier 5 Sec Perfect Blur.

Pudr pod makeup?

Jak je obecně známo, pudr patří na podkladový makeup pro zmatnění pleti a prodloužení výdrže. Zkusili jste ale použít pudr před makeupem? Příště až se budete líčit, zkuste na podkladovou bázi dát nejdříve vrstvu pudru a poté aplikujte makeup. V případě, že je vaše pleť mastnější, můžete pudr použít znova na oblasti, které vám dělaji přes den starosti. Mezi mé nejoblíbenější pudry patří Rimmel Stay Matte Powder.

Oil-free & long-lasting produkty

Nám chudákům s mastnou pletí pouze tyto dva tipy nestačí. Musíme se poohlížet po produktech, které nejsou na olejové bázi, ale na vodní. Obecně vzato, pokud je vaše pleť suchá jako měsíční krajina, makeup na bázi oleje vám může spíš prospět. Pokud ale máte pleť mastnou/kombinovanou a omylem jste šáhla po takovém makeupu, začal vám ujíždět už hodinu po aplikaci. Produkty, které jsou označeny jako long-lasting, tedy dlouhotrvající, bývají na vodní bázi. Je důležité najít dlouhotrvající produkt, který krátce po rozetření zaschne. Takové makeupy a korektory mají největší šanci na celodenní výdrž. Moje svatá kombinace je Rimmel 25H Lasting Finish makeup s korektorem Stay All Day 16h od Essence.

Namočte štětce!

Jak ale rozetřít pořádně makeup, který po pár chvilkách uschne a do večera se nepohne? Zapomeňte na nanášení makeupu potem nasáklými prsty, stačí lehce namočit štětce. Nechte si stranou vypotřebovanou flašku se sprejem a naplňte ji vodou. Makeup si v tečkách naneste na obličej a lehce navlhčete sprejem štětec. Voda vás na chvilku lehce ochladí a makeup vydrží déle roztíratelný. Tohle platí i pro korektor - navhlčete štětec, rozetřete okraje a pak ihned naneste pudr než korektor zaschne pro maximální výdrž. Žádné vpíjení do vrásek se konat nebude.

 

Doufáme, že tyto tipy vám pomohou přečkat letošní horko v upraveném stavu co nejdéle!

Image courtesy of Praisaeng at FreeDigitalPhotos.net
2015.08.18 | Barbora Juřeníková | přečteno: 30006x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: makeup podklad léto tipy líčení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pro krásu se nemusí trpět, zkuste bezbolestnou liposukci

Valná většina žen se potýká s tím, že ať své tělo mučí sportováním sebevíc, některé partie prostě ne a ne zkrásnět. V...
 
celý článek | Admin | 2016.01.29 | přečteno: 30037x

Tradiční velikonoční nádivka

Jaro je tu a s ním přichází Velikonoce. Mezi tradiční velikonoční jídla, která nechybí na svátečním stole v mnoha dom...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.03.30 | přečteno: 30194x

Hypopresivní metoda pro štíhlé bříško i lepší sex

Zeštíhlí pas, zpevní bříško, srovná držení těla a zlepší i sex - to všechno umí nová metoda cvičení, která je založen...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.02.03 | přečteno: 30321x

Brnění

  Jak se cítíte ve své samotě?? ...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.10 | přečteno: 30193x
 

Portál pro ženy