newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

S koloběžkou do města i do přírody, to je zábava!

 
S koloběžkou do města i do přírody, to je zábava!

Koloběžky už dávno nejsou jen hračkou pro děti. I dospělí si na nich mohou užít skvělé vyjížďky plné zábavy. O oblibě tohoto trendu svědčí stále rostoucí počet koloběžkářů v ulicích měst a na cyklostezkách. I já jsem se nedávno rozhodla pořídit si koloběžku pro dospělé a rozhodně toho nelituji. Koloběh je totiž báječný druh sportu, který dokáže kromě zlepšení kondice také výborně zvedat náladu.

 

Moje cesta ke koloběhu

Na začátek musím přiznat, že nejsem zrovna sportovní typ. Raději trávím volný čas s knížkou v ruce, než abych se potila při sportování. Maximálně tak jdu na procházku. Začít přemýšlet o nějakém zrychlení chůze jsem ale musela, když můj malý syn přesedlal z dětského odrážedla na šlapací kolo. To byla najednou rychlost, kterou se chůzí nedalo stíhat. A na koloběžce to samé. Tak co kdybych si taky pořídila koloběžku, napadlo mě. Koloběžky pro dospělé se mi líbily už dlouho a teď byla ta nejlepší chvíle si nějakou vyzkoušet.

Ve velkém městě naštěstí není problém najít půjčovnu a stroj si nejdříve třeba i na celý víkend půjčit, než se člověk rozhodne pro koupi. Celá natěšená jsem si ji tedy jeden pátek vyzvedla a hned po první jízdě u mě zavládlo nadšení. Přijela jsem domů s širokým úsměvem a ten mě neopustil celý víkend. Hned při vrácení koloběžky jsem si tak objednala svou vlastní. A ač na ní jezdím teprve docela krátce, mé nadšení s každou jízdou roste.

Koloběžka = zdravý pohyb

Aby to ale nebylo jen o mých pocitech, pojďme si říct především pár faktů o prospěšnosti koloběhu. A že je opravdu o čem mluvit. Jízda na koloběžce je bezesporu zdravým pohybem. Zapojují se při ní téměř všechny partie těla, které se tím přirozeně posilují. Nejvíce je to samozřejmě cítit na stehnech, lýtkách a hýždích. Ostatně při každém odrazu člověk udělá takový malý dřep. Ale mimo nezůstávají ani břišní a zádové svaly a při opírání o řídítka i prsní svaly a svaly na rukou. To vše přispívá ke zlepšení fyzické kondice a samozřejmě také k hubnutí. Koloběh je v tomto směru opravdu skvělým prostředkem, protože nepřináší primárně dřinu, ale hlavně radost a potěšení. A co je lepší motivací, než když nás pohyb jednoduše baví? Takto se kondice buduje o hodně snáz a kila jdou dolů téměř sama.

Šetří klouby, ulevuje zádům

Jízda na koloběžce je alternativou k běhu. Oproti němu však koloběh šetří klouby, které nejsou zatěžovány váhou těla při každém dopadu. A šetrný je také k zádům, které dost často bolí třeba při jízdě na kole. Při jízdě na koloběžce se naopak záda, a především jejich spodní část, která trpí při sedavém zaměstnání, uvolní a protáhnou. Tím se člověk může zbavit i dlouhodobých bolestí. Koloběžka tak může být nejen zábavou a kondičním cvičením, ale i skvělou rehabilitační pomůckou.

Začít se dá v každém věku

S jízdou na koloběžce může začít kdokoliv a kdykoliv. Je úplně jedno, jestli je člověk mladý, nebo už v důchodovém věku, jestli je hubený, nebo bojuje s nadváhou, s koloběžkou se bude prostě cítit fajn. Zásadní je jen správná technika jízdy, především pravidelné střídání nohou. Bez něj by docházelo k bolestivému přetěžování části těla a vytratila by se tím i radost z jízdy. Naučit se střídat nohy je ale otázkou chvilky, není to nic složitého.

Rychle a snadno po městě i na výlety

Koloběžka je výborným dopravním prostředkem do města i do přírody. Samozřejmě se na ní nedá jezdit po hrbolatých cestách, ale určitě se vždycky najde dost tras, kde si člověk užije plynulou jízdu se vší parádou. U mě se koloběžka během chvíle stala každodenní záležitostí a vždy se na další projížďku hodně těším.

 

Tip: Jste-li z Brna a okolí, z osobní zkušenosti mohu vřele doporučit půjčovnu a prodejnu koloběžek Kolobky.cz, kde vám pan majitel Petr Mejsnar, sám nadšený koloběžkář, ochotně pomůže vybrat ten pravý stroj pro vás a přidá spoustu cenných rad.

 

 

2017.05.14 | Martina Limbergová | přečteno: 30077x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: koloběžka koloběh jízda na koloběžce pro dospělé

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Dopřejte svojí pleti královskou péči

Vaše pokožka už nevypadá mladistvě a nejste s ní příliš spokojeni? Nebo jen chcete udělat něco více pro svůj vzhled? Pak...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.11.24 | přečteno: 30285x

Jak se starat o pokožku těla na sklonku léta?

Léto pomalu končí a brzy nastanou chladnější dny, kdy se budeme zase muset zahalovat do více vrstev oblečení. Nastává...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.08.31 | přečteno: 30033x

Warszawa- město mnoha vůní

  Když se řekne Varšava, většina lidí si představí město, které kdysi bylo zničeno válkou a dnes tam v ...
 
celý článek | Lenka Popelková | přečteno: 30051x

Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2016.01.14 | přečteno: 30497x
 

Portál pro ženy