newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Racio dobroty ve slavnostním hávu

 
Racio dobroty ve slavnostním hávu

Chystáte se přivítat Nový rok s přáteli a chcete se blýsknout chutnými a přitom originálními silvestrovskými pochoutkami? Inspirujte se netradičními recepty na pokrmy, které potěší nejen vaše oči, ale i chuťové pohárky a vykouzlí tu správnou hodovní atmosféru.

 

 

Cheesecake s jahodami

4 porce

Doba přípravy: cca 60 minut

 

Potřebujeme

Korpus:

* 1 balení Raciolky mléčno-kakaové Racio

* 25 g másla

Náplň:

* 200 g krémového sýra

* 50 g cukru krupice

* 1 vejce

* ½ vanilkového lusku

* 20 g zakysané smetany

Poleva:

* 20 g zakysané smetany

* 5 g práškového cukru

Zdobení:

* čerstvé jahody

 

Postup:

1. Raciolky rozdrtíme v mixéru nástavcem na sekání. Poté přidáme změklé máslo a pečlivě smícháme. Tuto směs vtlačíme na dno formy, v které budeme dortík péct.

2. Krémový sýr vyšleháme s krystalovým cukrem, přidáme vejce, obsah vanilkového lusku a zakysanou smetanu. Směs poté nalijeme na korpus do formy.

3. Pečeme ve vodní lázni (forma musí být ponořená jen do 1/3) při teplotě 160 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme dalších 30 minut.

4. Dortík necháme vychladnout a vychladit asi 3 hodiny v chladničce. Navrch vlijeme zakysanou smetanu smíchanou s práškovým cukrem. Nakonec dozdobíme čerstvými jahodami ozdobně nakrájenými na plátky.

 

 

Grilovaný kozí sýr a carpaccio z čerstvé červené řepy s rukolovým salátkem na Racio Toastu

4 porce

Doba přípravy: cca 20 minut

 

Potřebujeme

* 1 balení Toast Racio

* 160 g plátků kozího sýra

* 1 červená řepa velikosti pěsti

* 2 dl červeného vína

* 25 g cukru

* rozmarýn

* mletý pepř

* rukola

* sůl

* olivový olej

* vinný ocet

 

Postup:

1. Červenou řepu očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky

2. Plátky řepy zalejeme marinádou připravenou z červeného vína, cukru, rozmarýnu a pepře. Necháme marinovat do druhého dne.

3. Plátky řepy necháme okapat a klademe je na Racio Toast.

4. Na řepu položíme plátek kozího sýru, který jsme pokapali olivovým olejem a nechali krátce (cca 4 – 5 minut – do zrůžovění) zapéct pod grilem.

5. Rukolu pokapeme olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a pár kapkami vinného octa a navršíme na grilovaný sýr.

6. Troškou marinády dodekorujeme každou porci, případně i talíř, na němž pokrm podáváme.

 

 

Grilovaná zelenina se sýrem feta na sýrových Raciolkách

4 porce

Doba přípravy: cca 20 minut

 

Potřebujeme

* 1,5 balení Raciolky sýrové Racio

* 200 g mix zeleniny (paprika, cuketa, lilek)

* olivový olej

* sůl

* mletý pepř

* česnek

* tymián

* omáčka sweet chilly

* sýr feta

* cherry rajčátka na ozdobení

 

Postup:

1. Zeleninu (paprika, cuketa, lilek) nakrájíme na malé kostičky,

pokapeme olivovým olejem, dochutíme solí, pepřem,

česnekem, čerstvým tymiánem a omáčkou sweet chilly, promícháme a rozložíme na plech s pečícím papírem. Grilujeme krátce (cca 5 minut) v troubě.

2. Vychladlou směs necháme na sítku okapat. Sýrové Raciolky vložíme na dno vykrajovacího kroužku a pufovaný plátek poklademe zeleninou.

3. Sýr feta nastrouháme nahrubo a smícháme s troškou olivového oleje. Sýr poté navršíme na zeleninu, mírně přitlačíme a formičku odstraníme. Jednotlivé porce dozdobíme cherry rajčátky.

 

 

Knäck snack placičky s uzeným lososem a smetanovým dipem

4 porce

Doba přípravy: cca 40 minut

 

Potřebujeme

* 1 balení Knäck Snack Racio

* 40 g nastrouhaného bramboru

* 1 vejce

* sůl

* mletý pepř

* česnek

* 25 g hladké mouky

* 80 g plátků uzeného lososa

* 50 g zakysané smetany

* olivový olej

* citronová šťáva

* 2 lžičky nasekaného čerstvého kopru

* pažitka

 

Postup:

1. Knäck Snak rozdrtíme a smícháme s nastrouhaným bramborem, vejcem, solí, mletým pepřem, česnekem a hladkou moukou, abychom zhotovili těstíčko jako na bramborové placičky.

2. Z těsta si na pánvi (nejlépe na lívanečníku) upečeme malé placičky, na které poté klademe zatočené plátky uzeného lososa. Doprostřed dáme malou lžičkou smetanový dip, který vytvoříme ze zakysané smetany, olivového oleje, pepře, pár kapek citronové šťávy a nasekaného čerstvého kopru.

3. Na závěr každou porci dozdobíme snítkou kopru, pár stonky pažitky, případně dalšími oblíbenými bylinkami.

 

Drahomíra Varganová

2013.12.29 | Admin | přečteno: 30119x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Racio jednohubky oslava Silvestr

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Alena (39 let): Manžel a rodina už o mě nestojí

Dobrý den, několik let jsem pracovala na vysokých manažerských pozicích v zahraničí. Když se nám narodil syn, byl s n...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.05.21 | přečteno: 30202x

Soutěž o kuchařku Vaříme s Vendy!

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.20 | přečteno: 30180x

Moderní léčba: Od bolestí kloubů může pomoci i krevní plazma

Bolesti pohybového aparátu trápí téměř všechny generace. Kromě klasické léčby, jako jsou léky a rehabilitace, se při ...
 
celý článek | Admin | 2016.03.29 | přečteno: 30161x

Co je moje, to je tvoje. Anebo není?

Sharing, neboli sdílení. V současné době jde o hodně diskutované téma. Pokud žijete se svým partnerem ve společné domácn...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.08.16 | přečteno: 30185x
 

Portál pro ženy