newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Prsní implantáty vám vrátí ztracené sebevědomí

 
Prsní implantáty vám vrátí ztracené sebevědomí

Poprsí je jedním ze symbolů ženství a také důležitým pilířem zdravého sebevědomí. Ne každé ženě však příroda nadělila ňadra, na která by mohla být pyšná. Patříte mezi ty, které nejsou se svým hrudníkem spokojené? Pomoci by vám mohly prsní implantáty.

 

Pomoc pro malá a povislá prsa

Operace vedoucí ke zvětšení prsou je dnes už poměrně běžným zákrokem, kterého se není třeba nijak zvlášť obávat. Obvykle se pro něj rozhodnou ženy, které trápí od přírody velmi malé poprsí. Nejsou ale jediné. Často je tento zákrok vítanou pomocí i pro maminky po dětech, kterým se vlivem těhotenství a kojení výrazně změnily velikost a tvar prsou. Výsledkem totiž poměrně často bývají měkká a povislá prsa bez objemu. Augmentační mammaplastika, tedy zvětšení a modelace prsou, může v takovém případě znamenat velkou pomoc v opětovném nalezení sebevědomí.

Kdy se dá o operaci uvažovat?

Co se týče vhodného věku pro operaci prsou, spodní hranicí je ukončení vývoje prsní žlázy, což bývá nejdříve po šestnáctém roku. Nejlepší je přistoupit k implantaci výplní až poté, co nejsou plánována další těhotenství. Nechat si zvětšit poprsí před tím, než budete mít dítě, samozřejmě není problém. Prsní implantáty nijak neškodí plodu ani nevylučují schopnost kojení. Je ale potřeba počítat s tím, že bude možná potřeba reoperace, protože se prsní žláza těhotenstvím a laktací změní. Horní věková hranice je samozřejmě zcela otevřená, záleží jen na fyzickém zdraví a tužbách ženy.

Zásadním krokem je výběr operatéra

Pokud se rozhodnete pro plastickou operaci prsou, zásadním krokem je výběr dobrého pracoviště a zkušeného operatéra. Vybírejte podle referencí, kterých určitě najdete na internetu dost. Lékař by s vámi v každém případě měl důkladně probrat vaše přání a představy, ale také vám vysvětlit, jaké jsou vhodné možnosti pro vás. Velikost prsních implantátů totiž neovlivňuje pouze přání klientky (i když to je samozřejmě také velmi důležité), ale i proporce její postavy, šířka hrudníku, velikost prsní žlázy a další faktory. Plastický lékař musí zvolit takové prsní implantáty a jejich uložení, aby toto vše zohlednil.

Kvalitní prsní implantáty zajistí přirozený efekt

Jako výplň prsou se používají nejčastěji silikonové implantáty, které jsou vyrobeny ze speciálního lékařského silikonu. Implantáty se dělí podle tvaru na kulaté, které se mohou ukládat pod žlázu i pod sval, anatomické ve tvaru kapky, ty se ukládají částečně pod sval, a asymetrické, kdy je potřeba pro každé ňadro jiná velikost. Dělí se také podle profilu od nízkých až po extra vysoké. Mezi celosvětově nejkvalitnější prsní implantáty patří značka Motiva, která je oblíbená mezi plastickými chirurgy i v Česku.

Proč zvolit prsní implantáty Motiva?

Výrobce implantátů poskytuje širokou škálu velikostí od 105 ml až po 1 050 ml, to vše ve čtyřech různých profilech, se kterými mohou chirurgové pracovat. Značka Motiva nabízí také zatím jako jediná ergonomické prsní implantáty (Ergonomix), které vypadají maximálně přirozeně v jakékoliv pozici těla. Jde o výjimečný typ implantátu, který je díky své kompozici k nerozeznání od přirozených prsou. Například pokud žena stojí, či jde, implantáty zaujmou kapkovitý tvar, pokud leží, mají kulovitý tvar. I na pohmat implantáty kopírují vlastnosti prsní tkáně, žena nemá pocit cizorodého materiálu v těle.

Bezpečnostní technologie Q - chip

Implantáty Motiva jako jediné disponují bezpečnostní technologií Q - chip. Tato inovace umožňuje snadnou identifikaci implantátu pomocí 15-ti místného kódu bez nutnosti vyjmutí implantátu z těla.

Záruky

Výrobce poskytuje na implantáty Motiva speciální záruky. Always Confident Warranty zaručuje bezplatnou výměnu implantátu v případě vážné kapsulární kontraktury. V případě prasknutí implantátu poskytuje záruku na bezplatnou výměnu implantátu po dobu 10 let.

Operace a pooperační režim

Plastická operace prsou je zákrok trvající obvykle zhruba jednu až dvě hodiny a provádí se v celkové anestezii. Jizvy nebývají téměř viditelné. Řez bývá 3 - 4 cm velký a je veden pod prsní rýhou, na prsním dvorci nebo v podpaždí, to záleží na metodě, kterou lékař vyhodnotí jako nejlepší. Hospitalizace trvá obvykle den nebo dva a poté je dobré dodržovat ještě nějakou dobu klidový režim. Do dvou týdnů se budete moct plně vrátit k běžným činnostem. Jen zvedání těžších břemen, posilování a další větší fyzickou námahu byste si měly odpustit zhruba dva měsíce po operaci.

 

Pokud vás opravdu trápí vzhled vašeho poprsí, mohla by vám augmentace pomoct. Pro zvýšení sebevědomí, a tím pádem i zlepšení kvality života, by taková investice stála za to.

 

V článku byly využity informace z webu https://www.motivaimplantaty.cz.

 

2017.11.23 | Martina Limbergová | přečteno: 30094x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása žena sebevědomí prsní implantáty plastická operace prsou

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak se budeme jmenovat?

V poslední době se rozmohl nový trend a to užívat jméno své manželky. ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2014.01.20 | přečteno: 30157x

Mladá módní značka Liu Jo dobývá celý svět

Italská módní značka, která možná některým nic neřekne. Pravděpodobně to bude tím, že se jedná o relativně mladý projekt...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.03.09 | přečteno: 30428x

Hledáte zdravé cukroví na Vánoce? Vyzkoušejte recepty z vánoční paleo kuchařky

Rok se pomalu blíží ke konci a s tím nastává i čas vánočních příprav, ke kterým patří pečení cukroví. Jistě máte své obl...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.11.18 | přečteno: 30306x

Pouštíme máminu sukni aneb svět je skvělé místo...

  ŠKOLA...mateřská, základní, střední... rodiče čím dál nechápavější...děti čím dál dospělejší... Při pohled...
 
celý článek | Andrea Sýkorová | 2014.10.10 | přečteno: 29975x
 

Portál pro ženy