newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

PROČ JE DŮLEŽITÉ POSILOVAT PÁNEVNÍ DNO?

 
PROČ JE DŮLEŽITÉ POSILOVAT PÁNEVNÍ DNO?

Cvičení přináší energii, lepší pocit, pružnější tělo, zdravějšího ducha v těle. Jsou však svaly, které nejsou vidět, ale pro ženy jsou velmi důležité. Posilování těchto ukrytých svalů vám umožní nejen lepší sexuální život. Jak na správný intimní tělocvik?

 

PÁNEVNÍ SVALY

Každá žena by ve svém vlastním zájmu neměla zapomenout ani na tyto excelentně skryté a natolik význačné svaly v lidském těle. Však tyto svaly zajišťují správnou polohu pohlavních orgánů.

Prostřednictvím cviků působí jako prevence proti změnám ve stavbě svalstva. Pravidelné a správně provedené cvičení eliminuje ochabnutí pánevních svalů. A právě ochablé či příliš stažené pánevní svaly mohou mít negativní vliv na možnost početí a podílí se na nejrůznějších blokacích, které brání přirozenému otěhotnění. Stejně tak mnohdy jsou viníkem nepříjemné bolesti zad v křížové části.

CVIČIT LZE KDYKOLI A KDEKOLI

Z tohoto posilování z vás nepoteče pot, tudíž se netřeba obávat, že vás čeká zvýšená fyzická aktivita. Nicméně už po pár hodinách regulérního tréninku pocítíte na svém těle změny, kdy se budete cítit klidněji a vyrovnaněji. A to není zdaleka vše. Zdravější a lepší fungování podbřišku vede k větší sexuální touze a samozřejmě i následnému užití si těchto radovánek.

Předností je, že tento intimní tělocvik není těžký ani složitý. Zároveň je toto cvičení natolik diskrétní, že jej lze provádět i během delší jízdy v dopravním prostředku či v zaměstnání.

INTIMNÍ CVIČENÍ

Pánevní dno by se mělo posilovat pokud možno každý den. Existuje mnoho metod, záleží, co dotyčné osobě nejvíce vyhovuje. K efektivnímu řešení náleží praktikování tzv. Kegelových cviků. Jedná se o napínání poševního svalstva. Předností je, že cviky lze provádět takřka kdekoliv a stačí jen pár minut denně.

Zprvu je vhodné začít na toaletě a snažit se několikrát po sobě zadržovat a upouštět moč. Jakmile máme jasnou představu o práci svalů, které se používají a zapojují při této činnosti, lze přejít na cviky prováděné v leže. Jde o vědomé zatnutí svalů na dobu tří vteřin a následného uvolnění. Cvičení je dobré opakovat zhruba desetkrát v řadě. Po jisté době pravidelného tréninku je možné Kegelovy cviky procvičovat kdekoliv a kdykoliv, ať už v práci, doma, v autě apod.

POZITIVNÍ STRÁNKY POSILOVÁNÍ

Pravidelným posilováním zabráníte vzniku inkontinence, bolesti zad. Ideální pro ženy po gynekologickém zákroku, kdy je posilování pánevního dna přímo nutností. Zapojení svalů pánevního svalstva během intimní chvíle dokáže výrazně umocnit sexuální prožitky, což je příjemné jak pro samotnou ženu, tak i pro jejího partnera. Efektivní cvičení, které vede k vlastní a lepší sexualitě.

 

2018.12.20 | Kateřina Lulková | přečteno: 30050x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: posilování pánevního dna intimní cvičení lepší sex Kegelovy cviky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Užijte si Vánoce na sněhu s celou rodinou

Jsou vaším velkým přáním bílé Vánoce? Nevěříte, že se dočkáte? A přemýšleli jste někdy nad tím, jaké by to bylo stráv...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.12.12 | přečteno: 30151x

POKOŽKA V ZIMĚ VYŽADUJE SPECIÁLNÍ PÉČI

Během zimy naše pokožka trpí – většinou je vysušená, šupinatá a popraskaná. To může vést k nepříjemnému svědění a vyrážk...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.11.17 | přečteno: 30066x

Začíná i vám „běžecké“ jaro?

  Pro někoho tvoří běžeckou sezónu celý rok, jiní už začátek teplejších dní s nedočkavostí vyhlížejí a ...
 
celý článek | Admin | 2016.04.29 | přečteno: 30015x

JÓGA: JAKÝ TYP JE PRO VÁS NEJVHODNĚJŠÍ?

Jóga se stala oblíbeným druhem sportu po celém světě a neustále přibývají další a další příznivci. Zvažujete-li také, že...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.02.28 | přečteno: 30084x
 

Portál pro ženy