newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pořiďte si na zimu krásný stylový kabát

 
Pořiďte si na zimu krásný stylový kabát

Vhodně zvolený dámský kabát zahřeje a zároveň v něm budete vypadat dobře. Důležitý je excelentní střih a kvalitní materiál. Pak vám kabát vydrží mnoho a mnoho let. Dobré je vsadit na nadčasový kousek, abyste za rok nemuseli kupovat zase nějaký nový, protože ten z minulého roku vyšel z módy. I v zimě můžeme vypadat šik. Chceme vypadat nejen hezky, ale zároveň se cítit pohodlně. Kabát na zimu může vypadat nápaditě a mít styl, rozhodně nemusí být nudný.

 

Jakou délku kabátu zvolit?

Délka dámského kabátu je individuální záležitost. Pořídit si můžete dlouhý kabát, delší kabát ke kolenům, kabát do půlky stehen nebo kratší kabátek. Každé ženě vyhovuje jiný střih a délka kabátu. Záleží, v jakém prostředí se pohybuje, zda potřebuje i v chladných dnech chodit neustále elegantně oblečená, nebo jí jde především o praktičnost a zahřátí. Platí, že čím je kabát delší, tím nás lépe zahřeje, ale samozřejmě záleží i na materiálu. Na běžné nošení se doporučuje délka maximálně ke kolenům. Delší kabát může působit nemoderně a musí se umět nosit. Kratší vás nemusí tak dobře ochránit před zimou, proto záleží na situaci a na venkovní teplotě.

Dámské kabáty mohou být:

·         Elegantní, vhodné k sukním i kalhotám, kozačkám, do práce, do města i na schůzky

·         Sportovněji laděné, vhodné na procházky, do města i do přírody.

Prošívané zateplené kabáty i mikiny

Péřové prošívané kabáty dokonale zahřejí. Jsou alternativou bundy a pro mnoho žen volbou číslo jedna, zejména pokud se v zimě hodně pohybují venku a potřebují být v teple. Mohou být v lesklém či matném provedení, nejčastěji s kapucí a kožíškem. Mnohdy nechybí ani pásek, která zdůrazní pas, aby kabát nevypadal neforemně. Pokud pod ním máte mikinu, ujistěte se, že není moc naducaná.

Vlněný kabát je klasikou do každého dámského šatníku

Mezi materiály dnes používanými k výrobě dámských kabátů převažuje vlna, bavlna, kašmír a polyester. Kabáty se tolik nemačkají, pěkně drží tvar a příjemně se nosí. Kvalitní vlněný kabát je poměrně vysokou investicí, ale pokud si jej necháte ušít na míru nebo vyberete v obchodě a bude nadčasový, určitě za něj budete ráda. Opravdu teplý kabát má hřejivou podšívku, vyšší límec a mnohdy i umělý či pravý kožešinový lem.

Nebojte se barev

Kromě kabátů jednobarevných můžeme vybírat i z nabídky těch vzorovaných nebo vícebarevných. V zimních ulicích je šedi a nudy dostatek, takže vhodně zvolený barevný kousek není rozhodně na škodu. Barevný dámský kabát zlepší náladu jak vám, tak vašemu okolí. Barvu kabátu ale vybírejte především tak, aby se vám hodila do šatníku a mohla jste jej zkombinovat s většinou věcí, které v zimě nosíte.

Kabát nebo kožich?

Mezi kabátem a kožichem může být velmi tenká linie a mnohdy se tyto dva typy oblečení prolínají. Zvolte si zajímavou kombinaci materiálů pro kabát s přírodním kožíškem a budete mít obojí.

 

2015.10.15 | Martina Limbergová | přečteno: 30119x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: dámský kabát móda zimní kabát

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jaký materiál se používá pro výrobu luxusních hodinek?

Pro výrobu luxusních hodinek se používají různé materiály, přičemž každý se vyznačuje specifickým vzhledem, přednostmi, ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.02.29 | přečteno: 30086x

Padá na vás v zimě únava? Jak se jí vyhnout?

Nedostatek energie se netýká jen jarního období. Už v zimě se vás může zmocnit únava. Poděkujte za ni nedostatku přiroze...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.02.02 | přečteno: 30230x

Říjen očima pranostik

Říjen je podzimním měsícem se vším všudy. Chladná rána, mlha v údolí, ale sluníčko umí ještě vykouzlit teplé dny, pln...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2016.09.30 | přečteno: 30283x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit VIII – fartlek

Když jsem se začala připravovat na silniční a terénní závody na deset kilometrů, tak jsem měla v plánu od trenér...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.07.07 | přečteno: 30283x
 

Portál pro ženy