newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Podzim je tady: Naplánujte si omlazující zákroky

 
Podzim je tady: Naplánujte si omlazující zákroky

Během podzimu přicházejí stále chladnější rána, sluneční paprsky slábnou a právě proto je toto období vhodné k plánování některých omlazovacích zákroků. Obzvláště pokožka obličeje a dekoltu je po létě vyčerpaná a potřebuje pořádnou vzpruhu.

 

 

Během léta na naši pokožku působí silné dávky UV záření, chlor z bazénů nebo mořská voda. Přestože některé zákroky lze absolvovat i během léta, podzim je přesto ideálním obdobím, kdy se můžete zbavit nežádoucích pigmentových skvrn nebo kůži v oblasti obličeje a krku viditelně omladit.

Co s tmavým pigmentem?

Za vznik pigmentových skvrn mohou genetické predispozice nebo hormonální výkyvy. Často se ale objevují právě po nadměrném slunění, nejvíce na obličeji, dekoltu a hřbetu rukou.  Kosmetické bělící prostředky mohou být účinné na světlejší skvrny, silně pigmentovaná místa je lépe svěřit odborným pracovištím.  „Pigmentové skvrny pomůže minimalizovat resurfacingový laser CO2, který pracuje s vysokou přesností a efektivností. Kromě odstranění pigmentace laser navíc ještě vypíná pleť a celkově ji omlazuje. Po zákroku je pokožka mírně červená, zarudnutí ovšem do týdne vymizí. Efekt vydrží několik let,“ uvedla MUDr. Helena Reisingerová, korekční dermatolog kliniky Mediestetik.

Mezi hlavní výhody odstranění těchto kožních problémů laserem patří přesnost zákroku a rychlé hojení, nezanechávající téměř žádné stopy. Zákrok je minimálně bolestivý, samozřejmostí je možnost aplikace anestetické masti či znecitlivění lokálně aplikovaným anestetikem.

Dopřejte pleti koktejl vitamínů

Vysušené kůži dodá výraznou vzpruhu takzvaná mezoterapie. „Jde o minimálně invazivní postup, při kterém se speciální léčivé roztoky aplikují mikroinjekcemi do střední vrstvy kůže. Léčebné roztoky obsahují vysoké koncentrace vitamínů, aminokyselin a koenzymů. Tyto látky mají zásadní význam pro regeneraci,“ řekla MUDr. Reisingerová. Do koktejlu pro mezoterapii patří vitaminy (A, C, E, D vitamíny skupiny B, PP, atd.), stopové prvky (Co, Ni, Zn, Si), kyselina hyaluronová, složky zlepšující mikrocirkulaciatok lymfy. Koktejly se vždy vybírají individuálně pro každého pacienta.

Stejně jako mezoterapii vám dermtolog může nabídnout i hydrataci pleti takzvaným hydroliftingem nebo biorevitalizací. V případě hydroliftingu obsahuje aplikovaný koktejl s účinnými látkami ještě glycerol. Specifické složení glycerolu v této kombinaci stimuluje pokožku k vyšší produkci kolagenu, což ji kromě výživy také zpevňuje. Při biorevitalizaci se do pokožky aplikuje čistá kyselina hyaluronová.

Top péče pro pleť

Pokud chcete své pokožce dopřát opravdu luxusní omlazení, které bude mít efekt stejný jako chirurgický zákrok, vyzkoušejte metodu založenou na vysoko fokusovaném ultrazvuku. Nejnovější přístroje na bázi MMFU technologie (cílené vysokofrekvenční ultrazvukové vlnění), jako je Ultraformer III, umějí přesně zanalyzovat momentální stav pokožky a zaměřit se jak na svrchnější kožní struktury, tak i zároveň stimulovat hlubší vrstvy. Oblast hlouběji uložených kožních vrstev dosud upravoval plastický chirurg. „V důsledku selektivního ohřevu dochází ke stažení tkáňových struktur a tím k liftingovému efektu,“ vysvětlila odbornice z kliniky Mediestetik.

Ošetření na bázi MMFU je možné nejen v obličeji, ale v podstatě na jakékoli části těla. „Tato technika dokáže vyslat energii do podkožního tuku na těle, kde dochází k prohřátí tkáně a následnému selektivnímu odstranění tukových buněk. Ty pak tělo přirozeně vyloučí,“ uvedla MUDr. Reisingerová. Při takto hloubkovém ošetření působí přístroj v hloubce 6 nebo 9 mm v podkoží. Způsob ošetření vždy stanoví lékař na základě důkladné analýzy. Během procedury je na ošetřovanou část nanesen vodivý gel, následně lékař vybere nejvhodnější parametry a nastaví odpovídající výkon pro ošetření dané oblasti.

Ošetření je bezbolestné, zabere zhruba hodinu času a hned po něm se můžete vrátit ke své běžné činnosti. „Účinek je viditelný po prvním ošetření a během dalších týdnů narůstá a vydrží až dva roky,“ dodala MUDr. Reisingerová. Opakovat proceduru je možné s odstupem šesti měsíců až jednoho roku.

 

2016.09.22 | Admin | přečteno: 30009x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása pleť omlazující zákroky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak nejlépe zvládnout alkoholové opojení a ranní kocovinu?

Sotva skončila doba vánočních večírků a ve zdraví jsme oslavili Silvestr, už je v plném proudu plesová sezóna. D...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.02.22 | přečteno: 30150x

Jaro klepe na dveře. Pořiďte svým dětem kvalitní jarní obuv od českých výrobců

Dětské nohy neustále rostou a vyvíjí se, proto je velmi důležitá správná obuv, která jim dopřeje dostatek prostoru, a...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.02.29 | přečteno: 30093x

Počítačová tyranie

Také pracujete v kanceláři a prosedíte denně hodiny a hodiny u počítače? Vaše děti se nemohou odtrhnout od počít...
 
celý článek | Mgr. Martina Fabšičová | 2015.10.15 | přečteno: 30037x

Můj čtenářský deník I.

  Aneb 512stran poněkud lechtivého čtení. ...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.03.11 | přečteno: 30093x
 

Portál pro ženy