newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Podlehněte kouzlu delikátního čaje. Proč pít Honeybush?

 
Podlehněte kouzlu delikátního čaje. Proč pít Honeybush?

Nyní je ten správný čas pro dobrý, teplý a zdravý čaj. Dlouhé zimní večery vybízí k lahodnému šálku. Dopřejte si čaj Honeybush. Je vynikající na posílení imunity, což je v tomto období více než přínosné. Jaké jsou další význačné účinky tohoto čaje-nečaje?

 

 

 

Honeybush se získává výhradně z divoce rostoucích keřů v horských oblastech Afriky. V tomto směru jde o ryze přírodní variantu čaje. Keřovitá rostlina dorůstá výšky až 1,5 metru. Přestože bylo zaznamenáno několik pokusů ohledně pěstování rostliny na plantážích, vše však skončilo nezdarem.

ČAJ S MEDOVÝM AROMA 

Honeybush v sobě ukrývá značné množství vápníku, zinku, železa, hořčíku, manganu, mědi, sodíku, fluoru. Dále obsahuje vitamíny, zejména v hojné míře je zastoupen vitamín C, stopové prvky a antioxidanty. Ukrývá v sobě také celou řadu fenolických sloučenin, které mají jednu z důležitých rolí v rámci podpory imunitního systému a ochrany těla před oxidačním stresem.

Díky obsahu vápníku je jeho konzumace vhodná pro těhotné ženy, které se potýkají s poklesem hladiny této látky v těle. Vzhledem k tomu, že takřka neobsahuje žádný kofein a třísloviny, je vhodný nejen pro těhotné a kojící ženy, ale také pro děti.

ZEVNÍ I VNITŘNÍ UŽITÍ 

Honeybush působí proti plísním, bakteriím i virům. Užívat ho můžete vnitřně v podobě klasické konzumace čaje, ale také i zevně při léčbě vyrážky či ekzému. Výhodou je, že tento čaj je možné pít kdykoliv, tj. i před spaním.

Klasický způsob přípravy je obdobný jako u ostatních sypaných čajů – zalít jednu vrchovatou lžičku sypaného čaje svařenou vodou a nechat louhovat 5 až 10 minut. Jelikož chutná mírně nasládle, není potřeba ani doslazovat.

LÉČIVÉ ÚČINKY

Jedná se o čaj, který vám prokáže znamenitou službu v mnoha směrech. Ať už jde o jeho pozitivní účinky v rámci upravení menstruačního cyklu, taktéž ulevuje při problémech spojených s menopauzou, snižuje hladinu cukru v krvi, pomáhá při zánětech horních cest dýchacích.

Honeybush působí jako prevence nádorových a kardiovaskulárních chorob, stejně tak i prevence vzniku osteoporózy. Honeybush podporuje trávení po jídle a je ideální volbou při virovém nachlazení.

 

 

2018.12.06 | Kateřina Lulková | přečteno: 30100x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: čaj Honeybush zdravý čaj zdraví zima imunita

 
archiv

Nejzajímavější články

 

10 nejlepších kousků na letošní jaro

Jasná a kontrastní jarní móda potěší různými styly, zajímavými potisky a barvami. Navzdory osobním vizím a odlišnému zam...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.05.31 | přečteno: 30423x

Sedací souprava jako dominanta obývacího pokoje

Sedací souprava je asi nejdůležitějším prvkem obývacího pokoje. Vždyť právě tam tráví většina z nás velkou část ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.08.16 | přečteno: 30121x

Sháníte šperk pro sebe či skvělý dárek pro svou polovičku nebo příbuzné? Zvolte Klenot TV!

Šperky jsou nesmrtelně skvělou volbou při výběru dárku pro ženy jakéhokoliv věku. Nikdy neurazí, za to téměř vždy nadchn...
 
celý článek | Admin | 2021.09.23 | přečteno: 30167x

Ani ochucené nealko pivo není pro děti tou správnou volbou

Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. U pití alkoholu to platí dvojnásob. Není zbytečné v zemi, která dlouhod...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.07.30 | přečteno: 30544x
 

Portál pro ženy