newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Piloxing

 
Piloxing

Ptáte se, co můžete očekávat od jedné z fitness novinek jménem piloxing? Skákání, tanec, boxování bez soupeřů a bez zranění, posilování, litry potu a hlavně hodinu, při níž opravdu nebudete mít čas myslet na nic jiného.

 

Trocha teorie, trocha historie. Piloxing má na svědomí fitness trenérka Viveca Jensen. Patří do skupiny intervalových kardio cvičení, u kterých spálíte velké množství kalorií a zbavíte se přebytečného tuku a navíc si posílíte i srdíčko. Piloxing se jede v kuse, až na rychlé pauzy na doplnění tekutin a závěrečné posilování s protažením se nezastavuje. Nešiďte sami sebe, pokuste se cvičit-tančit co nejvíc naplno, co můžete. Čímž se dostáváme k tomu, co v sobě piloxing spojuje. Je to pilates, tanec a box. Pilates se cvičí na boso, aby bylo možné lépe udržet stabilitu. A jak to vypadalo, když jsem na piloxing poprvé vyrazila já?

Předně je nutno podotknout, že to nebyla první fitness lekce, co jsem ten den absolvovala, takže jsem na piloxing dorazila už mírně unavená. Je vidno, že je o piloxing velký zájem, protože sál praskal ve švech. Základem pro to, abychom se navečer všechny pořádně probudily a vložily do cvičení maximum své energie, byla hlasitá dynamická hudba, která celý prostor vyplnila a uzavřela nás v něm.

Byly jste někdy na Zumbě? Tak určitě víte, že lektorky se snaží lidi v sále vyburcovat k co největším výkonům. Totéž, možná i ve větší míře, se odehrává v piloxingu. Slečna, která vedla naši hodinu, stihla pro mě nepochopitelným způsobem přebíhat z jedné strany sálu na druhý a všechny tak povzbuzovat. Během pár minut jsme měly propocená trička a sotva popadaly dech. Vždy, když jsem si říkala, že už to fakt nezvládnu, přišla nadneseně řečeno oddechová část. Nicméně jen na chviličku - vzápětí se opět najelo na původní tempo.

Nechápala jsem, že čas utíká tak pomalu. Ale bylo to naopak. To my cvičily extrémně rychle, jedna série střídala druhou, hudba neustávala a stále se pokračovalo. Pak si lektorka a spolu s ní i některé dámy v sále, navlékly speciální piloxingové rukavice. To jsem nepochopila, protože přece vedeme údery jen do vzduchu, tak k čemu jsou dobré? Jen pro efekt? Doma jsem pak zagooglila a zjistila, že tyto rukavice jsou vyplněny pískem a každá váží čtvrt kila, což poskytuje zátěž nejen pro ruce, ale při různých cvicích i pro další partie těla. Kromě rukavic jsem u lektorky zahlédla i zvláštní návleky na nohách, díky kterým nebyla úplně bosa, ale současně jí neztěžovaly balancování při pohybu. Také se jí v nich určitě lépe obíhalo kolem zpocených tanečnic. Ke konci následovalo posilování na podložkách. Procvičily jsme v leže prakticky tytéž partie jako předtím při skákání a úderech do vzduchu.

Při piloxingu si chvílemi připadáte jako ladná balerína a vzápětí jako pouliční agresivní chuligán. Střídá se zde výbušnost a ladnost, což dělá piloxing tak efektivním a pestrým. Pravidelným cvičení piloxingu si kromě jiného zpevníte a vytvarujete střed těla, takže vaše postava by pak měla připomínat ony kýžené přesýpací hodiny. Víc argumentů, proč začít, už snad ani předkládat nemusím. Najděte si lekce piloxingu v okolí svého bydliště a vrhněte se do víru tance a boxu speciálně pro ženy!

 

Image courtesy by Stock Image at FreeDigitalPhotos.net

2015.01.26 | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 30139x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: fitness tanec intervalový trénink

 
archiv

Nejzajímavější články

 

TOP 5 pánské účesy pro léto 2017

Pánové, potrpíte si na svůj vzhled a tak dbáte i na to, abyste měli dokonalý účes? Pokud ano, je dobré jít s dob...
 
celý článek | Admin | 2017.06.22 | přečteno: 30492x

Znáte pojem preeklampsie? Jaké jsou příznaky a léčba?

V těhotenství přibývá mnoho starostí a obav. Jednou z nich je preeklampsie. A tato obava je velmi oprávněná. Z celosvěto...
 
celý článek | Admin | 2021.10.31 | přečteno: 30381x

Poslední nákupy dárků před Štědrým dnem? Zajeďte si do obchodního centra

Vánoce se kvapem blíží a mezi lidmi vzrůstá nervozita, jestli všechno stihnou. Není toho právě málo. Uklidit, nakoupit j...
 
celý článek | Admin | 2022.12.19 | přečteno: 30112x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit VIII – fartlek

Když jsem se začala připravovat na silniční a terénní závody na deset kilometrů, tak jsem měla v plánu od trenér...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.07.07 | přečteno: 30264x
 

Portál pro ženy