newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pergoly jako oázy klidu a pohody na vlastní zahradě

 
Pergoly jako oázy klidu a pohody na vlastní zahradě

Máte vlastní dům se zahradou? Pak možná zrovna přemýšlíte, jak si na ní nejlépe vytvořit příjemné místo pro posezení s rodinou a přáteli nebo třeba relaxaci s knížkou v ruce. Jaro se pomalu blíží, a tak je teď ten pravý čas popřemýšlet nad konkrétními možnostmi a včas se připravit na realizaci. Pojďme si tedy přiblížit pergoly, které takovou oázu pohody vytvoří raz dva. Kam jsou vhodné a proč volit právě je?

 

 

Pergoly vytváří pohodlný prostor pro trávení času na vaší zahradě, kde vás zároveň ochrání před nepříznivými vlivy počasí. Pokud to možnosti jen trochu dovolí, je daleko příjemnější trávit svůj volný čas venku, to mi jistě dáte za pravdu. Takové letní nedělní ráno, kdy se s celou rodinou sejdete u snídaně na čerstvém vzduchu a s výhledem do okolní zeleně příjemně nastartujete váš společný den, je přímo balzámem na prací a běžnými starostmi pocuchané nervy. Dokážete si snad představit větší pohodu? Největší výhodou pergol je to, že si takové chvíle můžete dopřát i tehdy, když počasí není úplně ideální.

 

 

Je jen na vás, kde bude vaše pergola stát

Další skvělou předností pergol je jejich variabilita. Mohou být přisazené k fasádě domu, čímž prakticky získáte další „místnost“ venku na čerstvém vzduchu. Na větších zahradách pak jistě najdou uplatnění samostatně stojící pergoly, které dobře vypadají i slouží. Vnitřní prostor pergoly se dá přizpůsobit jakýmkoliv požadavkům na rozměry. Více se o tom dozvíte na stránkách www.diamonddesign.cz/pergoly/.

 

Elegantní i útulné místo pohody

Pokud máte rádi čisté linie a je pro vás důležitá snadná údržba, nejspíše si vyberete z nabídky hliníkových konstrukcí. U nich je kladen vysoký důraz na funkčnost a praktičnost, ale ani vzhled vás nezklame. K modernímu domu v minimalistickém stylu jsou tyto hliníkové pergoly přímo ideální. Dáváte-li přednost příjemnému a pěknému dekoru dřeva, ani vy nepřijdete zkrátka. Dřevěné pergoly vytvoří útulný prostor, který se vám ani nebude chtít opouštět.

 

 

Příjemný stín i ochrana před nepřízní počasí

Další volby vás pak čekají při vybírání zastínění. Nejčastěji používané střešní zastínění tvoří hliníkové lamely, které jsou designově perfektní opět hlavně k moderně laděnému domu. K dřevěným pergolám se zase skvěle hodí baldachýny, které jsou další možností střešního stínění. Textilie, ze které je baldachýn vyroben, tvoří s dřevem pěkný harmonický celek. Samozřejmě jde o látku nepropustnou vodě a odolnou proti UV záření. Třetí možností jsou speciální rolety, které se pyšní moderním jednoduchým vzhledem a skvělými funkčními vlastnostmi.

Z bočních stran se nabízí také několik možností uzavření prostoru a tím i ochrany před prudkým sluncem nebo nepříznivými vlivy počasí. Jednou z nich jsou oblíbené screenové rolety, které mohou být již integrované, ale není problém je přimontovat na již hotové pergoly. Velmi zajímavé a pěkné jsou boční zasklené plochy. Ty navíc umožňují využití pergoly i v zimních měsících. Ideální je pak kombinace obojího.

 

Vytvořte si na zahradě koutek, kde vám bude prostě dobře samotným, s rodinou i přáteli. Pergoly vám v tom skvěle poslouží.

 

2015.02.12 | Martina Limbergová | přečteno: 30101x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení zahrada pergoly

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Kvalitní spánek je důležitý. Kterým potravinám se raději vyhnout, abyste si užily vydatný noční odpočinek

S nespavostí se potýká mnoho z nás. Také se večer dlouho převalujete v posteli a nedaří se vám usnout? Dost možná se vám...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.04.20 | přečteno: 30193x

Seriál o grilování: 10. díl – Jak se správně starat o gril?

Grilování je skvělou zábavou, ale přináší i nezbytné povinnosti. Na co se nesmí zapomínat? Na důkladné čištění a údrž...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.05.27 | přečteno: 30126x

Napište dopis Ježíškovi

Každý rok rozbalujete dárky pod stromečkem ve velkém očekávání splněných přání a pokaždé jste spíše rozčarovaná? Jak ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.12.16 | přečteno: 30133x

Zima je prima. Jak na to, aby byly i vaše klouby přes zimu fit?

Lyžování, běžkování, turistika – stačí malý sněhový poprašek a velké lákadlo je pro řadu z nás tady. Je však tř...
 
celý článek | Lea Kubová | 2016.01.25 | přečteno: 30015x
 

Portál pro ženy