newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Osobní rozvoj vám pomůže k radostnějšímu životu

 
Osobní rozvoj vám pomůže k radostnějšímu životu

Život v dnešní době se nám mnohdy zdá velmi složitý. Denně zažíváme stres v pracovním procesu, do toho starosti o rodinu a na nás samotné nám nezbývá čas. Výsledkem je unavené tělo a utrápená mysl. Často pak ustrneme v této nespokojené fázi a nevíme si rady, co se sebou a svým životem dělat. Jak se dostat z nepříjemných situací? Jak si život užívat a netrápit se neustálými starostmi? Zaměřte se na osobní rozvoj.

 

Ztracené touhy vedou k nespokojenosti

Člověk je od přírody tvor zvídavý a celoživotní učení je pro něj přirozené. Náš osobní rozvoj tedy probíhá od narození až po konec života. Pod náporem požadavků okolí ale někdy zapomeneme na to, že jeho cílem by měla být především naše spokojenost. Ačkoliv jsme součástí společnosti, učíme se především pro sebe a svůj dobrý pocit. Přizpůsobení se okolnímu světu a odsunutí vlastních přání na druhou kolej ale vede k oné nespokojenosti, která nás trápí, někdy až doslova užírá.

Změna myšlení a přístupu má smysl

Změnit toto nastavení mysli není jednoduché, ale pracovat na tom má velký smysl. Pokud skutečně toužíte po změně, je to první důležitý krok k tomu, abyste byli na své cestě za osobním rozvojem úspěšní. Že nevíte, co si pod tím představit a jak na to? Na internetu najdete spoustu článků a v knihkupectvích mnoho knih věnujících se tomuto tématu. Je potřeba si ale nejdříve uvědomit, v čem konkrétně jsme nespokojeni, z čeho pramení náš negativní pocit. Teprve když víme, s čím bojujeme, můžeme zvítězit.

 

Osobní kouč vás správně nasměruje

Vyznat se ve svých pocitech a myšlenkách někdy není jednoduché. Jestliže si sami nevíte rady, nestyďte se vyhledat pomoc kouče v oblasti osobního rozvoje. Koučink vám může velmi pomoci. Kouč se stane vaším osobním průvodcem, kterému se můžete vypovídat, který vás podpoří a motivuje. Dobrý kouč vám samozřejmě nebude diktovat, co přesně máte se svým životem dělat. Ale pomůže vám se zorientovat ve vašich problémech a také cílech, kterých chcete dosáhnout. Navrhne vám různá řešení a cesty, které snáze vidí jako nestranný pozorovatel. Pozná podle vašeho rozpoložení, která metoda nebo přístup vám v danou chvíli nejvíce pomůže dobrat se kýžených výsledků. A dokáže vás motivovat k tomu, abyste si za svými cíli opravdu šli a pracovali na nich.

 

Pomocí osobního rozvoje a koučinku vyřešíte své problémy od příčiny a trvale. Výsledkem bude lepší pocit se sebe a radostnější prožívání života. A tak by to mělo být. Život máme jen jeden a neměli bychom jej promrhat trápením se s problémy, které můžeme změnit.

 

 

2020.03.08 | Martina Limbergová | přečteno: 30058x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: osobní rozvoj psychika zdraví život koučink

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Rooibos

Ať máte nebo nemáte rádi čaj, tento si i tak můžete zalíbit. Je jemný, lahodný a pro lidský organismus prospěšný. ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2014.01.27 | přečteno: 30137x

Vlaďka (36): Žárlím na kamarádku mého muže

Obracím se na vás s prosbou o radu, jak se naučit potlačit svou žárlivost. Můj manžel má v práci kolegyni, se kterou si ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.02.20 | přečteno: 30341x

Kdo jsem já a kdo jsi Ty?

Je to jednoduché. Stačí si najít chvilku pro sebe a zamyslet se, kolik různých rolí ve svém životě máme. A pochválit ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.03.12 | přečteno: 30101x

4 zázračné bylinky, které můžete sbírat v létě

Jak řešíte například bolesti žaludku, hlavy, kloubů či jiné zdravotní strasti? Jednoduše zajdete do lékárny a koupíte na...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.05.29 | přečteno: 30191x
 

Portál pro ženy