newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Obývací pokoj podle Feng - shui 2. díl

 
Obývací pokoj podle Feng - shui 2. díl

V předešlém článku jste se dozvěděli spoustu informací o materiálech vhodných do obývacího pokoje a také o dispozici. Dnes je řada na záležitosti běžnější a takové, jaké dávají ten pravý ráz každé místnosti, a to jsou dekorace. Kdo by nerad pomocí tak milých věcí nezkrášloval svůj příbytek. A pokud již neuděláte nic s dispozicí a nábytkem ve vašem obývacím pokoji, tak vše můžete zachránit použitím vhodných barev a doplňků.

 

 

Elektronika

Samotnou kapitolou jsou elektrické přístroje, které nechybí téměř v každém obývacím pokoji. Televize, audio systémy nebo telefony. Nezbytná výbava domácností a obývacích pokojů. Avšak tyto předměty vyzařují negativní energii, i když jsou vypnuté! Nikdo nechce, abyste se jich zbavili. I zde existují jednoduchá řešení. Nejmenší škodu tyto přístroje nadělají, pokud jsou v době své nečinnosti uzavřeny ve skříni. Což je u současných televizí trochu problematické.

Ideální také je, když je televize co nejdále od sedacího nábytku. Toto tvrzení je také dosti ošidné, protože sedací soupravy jsou právě orientovány tak, aby každý člen měl dobrý výhled na televizi.

Tohle je spjato s rozdílnou filosofií. V českých domácnostech se rodiny schází u sledování oblíbeného seriálu či pořadu, kdežto ideálem by bylo, kdyby se v obývacím pokoji rodina scházela k rozhovoru, ze kterého by je televize nerušila ani svojí přítomností. Ale vzhledem k velikosti většiny obývacích pokojů je toto pouze ideálem.

Negativní působení nejen televize lze vykompenzovat umístěním květin nebo akvária v jejich blízkosti.

Barvy

Co se týče barevnosti, převládat by měly světlé tóny – žluté, růžové nebo oranžové. Světlé odstíny těchto barev vykouzlí tu pravou pozitivně laděnou atmosféru. Svoji práci také odvedou tapety s jemným vzorem.

Rostliny

U rostlin neřešte umístění jen dle nároků květiny. Ale spíše vyberte místo, kde chcete mít květinu, a podle něj si ji vyberte. Rostliny se špičatými listy, pokud už se musí v místnosti objevovat, umisťujte do zapadlých rohů a tak, aby nikdy nesměřovaly naproti místům k sezení.

Osvětlení

Co se týče osvětlení, obývací pokoj musí být dobře osvětlen i po setmění. Osvětlení svíčkami je velmi příjemné, ale ne dostačující. Použijete-li nepřímé osvětlení lampami svítícími ke stropu, bude pokoj vypadat útulněji.

Okna si nezadělávejte zbytečně velkým množstvím květin, těžkými záclonami a závěsy. Ve dne přeci chcete, aby se sluneční paprsky volně dostávaly dovnitř, ne aby se musely prodírat přes džungli květin a neprostupné záclony.

Lehká látka vás dostatečně ochrání před zvědavými pohledy zvenčí a naopak nezabrání slunci dostat se dovnitř. Přístupná okna vám také umožní bezproblémové větrání a zalévání květin.

Pokud máte dveře do místnosti hned naproti oknům, může se stát, že energie čchi vám bude unikat. I tomu se dá zabránit rozestavěním nábytku, pokud ty možnosti máte. Lze také k oknu připevnit zvonkohru, která čchi vrací zpět do prostoru, nebo umístěním obrázků/vitráží na okno.

 

 

 

Obývací pokoj podle Feng shui je hotov. Doufám, že jste nasáli dostatek inspirace a je jen otázkou času, kdy se pustíte do větších či menších úprav „výstavní skříně“ vašeho bydlení. Věřte, že i malá změna může znamenat hodně!

 

S přáním hezkého obývání

 

Katka Mikulášková

 

 

Foto: Freedigitalphotos.net: “Carnation In Mosaic Flower Pot” by Feelart; “Black Candle Cup On Red Background” by marin; “Aquarium Tank” by PANPOTE

2015.09.08 | Katka Mikulášková | přečteno: 30063x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: obývací pokoj feng-shui jing-jang dekorace osvětlení elektronika

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Domluvte si rande se svým manželem

V každém vztahu jednou přijde čas, kdy romantické schůzky vystřídá běžný společný život. Občas ale nezaškodí narušit ho ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.06.20 | přečteno: 30178x

Vyhrajte strhující válečný román Krycí jméno Verity

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.14 | přečteno: 30183x

Relaxační masáž vzpruží vaše tělo i mysl

Určitě to také znáte. Záda bolí, tělo začíná protestovat a vy cítíte, že opravdu potřebujete pořádný relax. Navíc kon...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.08.26 | přečteno: 30059x

Proč je důležité nosit v létě sluneční brýle?

Sluneční paprsky jsou na jednu stranu blahodárné, přispívají ke tvorbě vitamínu D a k lepší náladě, na druhé straně však...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.03.16 | přečteno: 30123x
 

Portál pro ženy