newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Objevte kouzlo dřevěných palet

 
Objevte kouzlo dřevěných palet

Protože jsem kreativní osoba, zajímám se o všemožné originální nápady, jimiž bych mohla ozvláštnit své bydlení. V současné době jsme s přítelem ve fázi rekonstrukce venkovského domečku, ve kterém se postupně zabydlujeme. Dům je prázdný a tak máme volné ruce k jeho vybavení. A právě to je vodou pro můj kreativní mlýn. Protože financí není nikdy dost, snažíme se o "parádu za pár peněz". Samozřejmě nejde svépomocí vytvořit vše, ale něco by se přeci jen našlo. Osobně mě okouzlil nábytek z dřevěných palet.

 

 

   Nábytek z palet už není v České republice úplnou novinkou. Postupně jeho půvaby objevuje více a více lidí, můžete jej dokonce zakoupit i hotový. To by jste se ovšem připravili o fázi vymýšlení, tvoření a následné radosti z vlastnoručně vyrobeného kousku. Nejčastěji se z palet vyrábějí stoly, postele, či sedačky. Já vám zde chci představit i další možná využití palet, díky kterým můžete do svého bydlení vnést kousek vlastního já.

            

Dřevěné palety jsou hezké samy o sobě a tak není vždy třeba hnát se do barev. Postačí palety pouze nalakovat, aby vynikla přirozená barva a struktura dřeva. Pokud ale potřebujete nábytek z palet barevně sladit s okolním interiérem, můžete se dát cestou plné jednolité barvy a strukturu dřeva zakrýt. Pokud jste ovšem fanoušky oblíbeného stylu á la Provence, palety jsou pro vás to pravé. Dají se namalovat vámi zvolenou barvou, s níž vykouzlíte dojem použitého, "ošoupaného" dřeva, který ke stylu Provence neodmyslitelně patří. Toho docílíte například použitím krakelovacího laku.

Nábytek z palet se hodí jak do interiéru, tak ven na terásky a verandy. Není třeba se však omezovat pouze na stoly, či sedačky. Z palet se dají vytvořit i krásné poličky, knihovny či věšáky na kabáty. Vhodné jsou i jako bytové doplňky v podobě obrazů, fotorámečků, hodin...možností je nepřeberné množství, inspirací najdete na internetu spoustu.

             

Já osobně se chystám k tvorbě konferenčního stolku do obývacího pokoje. Líbí se mi kombinace se sklem, dobře vypadá i podsvícení. Na tvorbě z palet je mi sympatické hlavně to, že jsou cenově velice dobře dostupné. Dřevěný nábytek je normálně relativně drahý. Palety představují přírodní dřevěný materiál, který je každým kusem originální. Další výhodou je dostupnost návodů i nápadů, kterých je na internetu dostatek. No a co je na tom celém nejlepší? Samotný proces tvorby a radost z výsledku, jenž navozuje pocit opravdového domova.

Takže milé čtenářky, milí čtenáři - vemte špetku fantazie, smíchejte ji se šikovnýma rukama a staňte se designéry vlastnoručně vyrobeného nábytku, který vám jistojistě vykouzlí úsměv na tváři.

                                                                        

 

 

Zdroj: www.pinterest.com

2014.07.10 | Bc. Eliška Střelková | přečteno: 30144x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Dřevěné palety; vlastní výroba; nábytek z palet; dřevěný nábytek

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vyhrajte balíček péče o intimní partie od Oriflame

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.07.28 | přečteno: 30257x

Suchý konce: Bonboniéra nejen dámských životů

Čas běží. Mnohdy nám život nabízí zdánlivě bezvýznamné okamžiky, které se zítra už nevrátí, možná je zapomeneme, možná s...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2017.10.19 | přečteno: 30039x

Sedmero rad pro bylinkovou zahrádku za oknem

Toužíte mít čerstvé bylinky pořád po ruce, ale nevlastníte zahradu, kde by se daly úspěšně pěstovat? Nevadí. Voňavým ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.03.22 | přečteno: 30138x

Pořiďte si na zimu krásný stylový kabát

Vhodně zvolený dámský kabát zahřeje a zároveň v něm budete vypadat dobře. Důležitý je excelentní střih a kvalitn...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.15 | přečteno: 30117x
 

Portál pro ženy