newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Nejkrásnější pláže Chorvatska

 
Nejkrásnější pláže Chorvatska

Ačkoliv právě vrcholí vánoční přípravy, mnoho z nás už se těší na léto a přemýšlí, kam vyrazí na dovolenou. Mezi stálice v oblíbenosti zemí pro letní dovolenou u moře patří tradičně Chorvatsko. V poslední době se velmi vyhledávají i v Chorvatsku zejména písečné pláže. Přestavíme vám jich hned několik. Jsou prověřené a opravdu nádherné. V první řadě se zaměříme na hojně navštěvovanou Istrii, podíváme se i na Dalmácii a Kvarner.

 

Pláž Pješčana uvala

Pláž Pješčana uvala se nachází ve stejnojmenném místě ve vzdálenosti asi 5 km od města Pula. Tato pláž je písečná, jak již napovídá její název, má pozvolný vstup do vody a je ideální pro rodiny s malými dětmi a také méně zkušené plavce. Dopřejete si zde i stín korun vzrostlých stromů, který vás zde bude chránit během letních horkých dnů po celý den. Promenáda kolem zdejší pláže je plná restaurací, caffe barů a vinných sklípků. Vybavení na této pláži je vhodné zejména pro děti, jsou tu různé vodní sporty a hřiště přímo u pláže. Výhodou je také blízký obchod u této pláže.

Písečná pláž Bijeca v Medulinu

Turistické středisko Medulin na Istrii má asi kilometrovou písečnou pláž Bijeca s pozvolným vstupem do vody, je vhodná pro rodiny s dětmi a nezkušené plavce. V Medulinu se také během posledních let organizují četné turnaje v plážovém volejbalu. K vybavení této pláže patří restaurace, caffe bary a vinné sklípky, které velmi dobře uspokojí hosty. Děti se zde mohou dobře bavit na zdejším vodním toboganu. Na pláži si můžete také zapůjčit lehátka a slunečníky.

                                                                                   Pula

Písečná Plaž Zaton v Dalmácii

Nachází se jen 5 min od Zadru v turistickém středisku Zaton a je vyznamenaná Modrou vlajkou. Pláž je dlouhá asi 1,5 km a má pozvolný vstup do vody vhodný pro rodiny s dětmi. Invalidé zde mají zajištěný také přístup k vodě. Na pláži lze vypůjčit slunečník a lehátko. Vaše děti se zde mohou vydovádět třeba na toboganu, aquaganu, icebergu a ve zdejším jumping centru. Na pláži si můžete zahrát plážový volejbal a osvěžit se také lze v beach a snack barech.

Písečná pláž Ninská laguna v Ninu přímo u Zadaru

Pláž Ninska laguna nebo také Královnina pláž má teplé moře, velmi mírný a pozvolný vstup do vody, který vyhovuje zejména rodinám s malými dětmi. Pláž ve městě Nin je vybavena také sprchami a kabinkami pro převlékání. Na pláži si lze vypůjčit slunečník a lehátko, zahrát si badminton, plážový volejbal, zkusit kitesurfing a provozovat další sporty. Na pláži jsou k dispozici bary a restaurace, kde se můžete také osvěžit. Nedaleko této pláže se nachází i terén s léčivým bahnem. Ten využívají zdejší hosté jako výbornou léčebnou terapii.

Písečná pláž Slanica na ostrově Murteru

Písečná pláž Slanica leží ve stejnojmenném turistické středisku na ostrově Murteru. Pozvolný vstup do vody se hodí pro rodiny s dětmi i starší návštěvníky pláže. Na pláži je tobogan, možnost si zahrát plážový volejbal a také tenis, můžete skákat na trampolíně nebo si lze vypůjčit jet ski. Občerstvení zajišťuje několik pohostinských objektů s jídlem a pitím. Na pláži jsou umístěné sprchy a hygienická zařízení a lze si zde zapůjčit slunečník i lehátko.

 

                                                                                    Murter

Pláž Planjka ve městě Stara Novalja - Ostrov Pag

Pláž Planjka se nachází v severní části ostrova Pag ve zdejším turistickém středisku Stara Novalja a má také vyznamenání Modrou vlajkou udělované plážím za čisté moře. Je zde jemný bílý písek a k tomu pozvolný vstup do moře, proto je pláž ideální pro rodiny s dětmi. K dispozici je i tobogan a dětské hřiště. Na pláži jsou sprchy, hygienické zařízení a možnost zapůjčit si lehátko a slunečník. Na pláži jsou také plavčíci a občerstvit se můžete ve zdejší kavárničce a u stánku s jídlem i pitím.

Pláž Vela pržina a Bilin žal v Lumbardě na ostrově Korčula

Dvě krásné písečné pláže Vela pržina a Bilin žal leží nedaleko turistického střediska Lumbarda na ostrově Korčula. Pláž Bilin žal najdete na severní straně střediska Lumbarda a pláž Vela pržina je na jižní straně. Na plážích s pozvolným vstupem do vody vhodných pro rodiny s dětmi si můžete vypůjčit lehátka a slunečníky. K dispozici jsou kavárničky, snack bary a blízko jsou umístěny i restaurace. Je zde možnost zahrát si plážový volejbal.

                                                                                Ostrov Rab

Rajská pláž v Loparu na ostrově Rabu

Rajská pláž v Loparu na ostrově Rab na Kvarneru je dlouhá dva kilometry. Jde o písečnou pláž, která je držitelem známé Modré vlajky a čistota vody je zde velmi dobrá. Pláž má opět pozvolný vstup do vody, je vhodná pro rodiny s dětmi. Na pláži je také k dispozici vodní tobogan, mnohá zařízení pro vodní sporty, různé sportovní terény kde si můžete zahrát tenis, kopanou či košíkovou, ale i mini golf, volejbal anebo stolní tenis. Je zde mnoho mušlí a teplé moře. K dispozici je také kavárna a restaurace na pláži a lze zde i vypůjčit lehátka nebo slunečníky.

Pláž Spiaza na ostrově Susku

Pláž s názvem Spiaza se nachází u vesnice Donje Selo, přímo na ostrově Susku, který leží směrem na západ od ostrova Lošinj. Písečný ostrov má krásnou písečnou zátoku Spjata, která je ideální pro rodiny s dětmi i pro zamilované dvojice. Lze si zde vypůjčit lehátka a slunečníky, hrát plážový volejbal, najmout si šlapadlo a pro osvěžení je u pláže pár kaváren a restaurací.

                                                                                      Istrie

Hlavní městská pláž Crni molo - Crikvenica

Asi 200 m od centra Crikvenice je vyhlášená crikvenická městská pláž, Gradska plaža, vyznamenaná známou Modrou vlajkou za čistotu vody a okolí. Na tuto pláž se platí poplatek za vstupné 20 kun. Pláž je také přístupná i osobám s tělesným postižením. Pozvolný vstup do vody je vhodný nejen pro tělesně postižené, ale i pro rodiny s dětmi. Lze si vypůjčit slunečníky a lehátka, vyzkoušet různé vodní sporty, jsou zde i různé kluby a kavárničky otevřené pozdě do noci. Jde o místo, kde to opravdu žije.

Pláž Livačine v Loparu - Ostrov Rab

Nedaleko od Rajské pláže v Loparu je na ostrově Rabu vyhlášená loparská pláž Livačine. Je pěkně obklopena známým borovým lesem a má také pozvolný vstup do vody, proto je ideální pro rodiny s dětmi. Ve stínu borovic najdete restauraci a bar, kde se můžete osvěžit, s kvalitní a různorodou nabídkou jídla a pití. Na pláži si lze vypůjčit slunečníky, lehátka, šlapadla a zahrát si plážový volejbal. Průzračné moře a zdejší okolní zátoky vás naprosto okouzlí svou atmosférou.

 

2016.12.20 | Admin | přečteno: 30427x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cestování dovolená moře Chorvatsko písečné pláže

 
archiv

Nejzajímavější články

 

TYTO ČÁSTI POTRAVIN NEVYHAZUJTE, MOHOU VÁM JEŠTĚ POSLOUŽIT!

V kuchyni vyprodukujeme spoustu odpadu, zvláště pokud vaříte každý den. Správná hospodyně vyhazuje zbytky potravin do bi...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.04.23 | přečteno: 30131x

Snídaně je základ dne. Nebo to jde i bez ní?

Pravděpodobně nám všem už od dětství bylo s dobrým úmyslem vtloukáno do hlavy, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne, k...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.12.18 | přečteno: 30155x

Mezi námi děvčaty

Tak nějak tuším, že to zažila většina z nás, žen. Zjistíte to, když se myšlenkami vrátíte do dětství. Do časů, kdy ma...
 
celý článek | Barbora Minaříková | 2013.04.18 | přečteno: 30066x

Jak správně pečovat o suchou a mastnou pleť?

Mít tak ideální pleť, která by vypadala mladistvě a svěže, a přitom nevyžadovala příliš péče... Právě po tom asi touž...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.12.02 | přečteno: 30049x
 

Portál pro ženy