newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

MINT Market Brno 36: Designové nákupy v Mosilana Hubu

 
MINT Market Brno 36: Designové nákupy v Mosilana Hubu

Originální, krásné, nadčasové. A taky lokální a ekologické. Takové jsou nákupy na MINT Marketu Brno. A Brňané do dobře ví. Proto se už těší na jejich šestatřicátý ročník 18. května v Mosilana Hubu na Křenové 19. Místo se změnilo na Mosilanu z původně plánované Tržnice Brno. Tentokrát tam na ně čeká 80 stánků s těmi nejvybranějšími značkami.

 

Kromě parádních designových kousků přímo z rukou výrobce si zákaznici odnesou tentokrát i něco navíc. „Naše trhy dlouhodobě podporují zodpovědný přístup k nákupům i životnímu prostředí. Víme, že bez recyklace a omezování odpadu to nejde. A svou troškou přispějeme i my. Každý, kdo přijde ke stánku Lovemusic a vyplní krátký dotazník, si může odnést plátěnou nákupní tašku Konec igelitek v Čechách. Nebo si ji koupí v našem e-shopu,“ vysvětlil ředitel festivalu a zakladatel módní značky Lovemusic Zbyněk Hanko.

 

 

Úctu k přírodě mají i ostatní prodejci na MINT Marketech. A lidem nabízí například ekologickou kosmetiku. Stejně jako Romana se svou značkou Přírodno. „Trhy znám díky své předchozí práci. Nadchnuly mě. A proto jsem se tentokrát rozhodla předvést i svůj vlastní projekt. Návštěvníci se mohou těšit na přírodní kosmetiku od lokálních značek. Přivezu i svíčky ze sojového vosku nebo zero waste produkty,“ řekla Romana.

Kdo potřebuje spíš doplnit svou skříň, podívá se po stáncích s oblečením, doplňky či šperky. Například po značce Namäkko. „Na květnový MINT Market se už intenzivně připravuji. Chystam se prodávat radost do ženských šatníků - letní šaty, romantické a hravé sukně a doplňky,“ uvedla Petra Oťahelová z Namäkko.

 

 

Na trzích miluje tu atmosféru. „Úžasné je to množství lidí, které zajímá autorská tvorba. Ukazuje mi to, že má práce má smysl. S ostatními tvůrci vytváříme prostor pro změnu v přístupu k módě a designu,“ dodala Oťahelová.

MINT Markety totiž neznamenají jen prodejní trhy. Ale také zábavu, dobré jídlo a pití a skvělou hudbu. Tentokrát se o ni postará dvojice Dj´s Al Safarie a Marthy. Pobavit se a nakoupit může přijít úplně každý. Festival je bezbariérový a vstup je vždy zdarma. „Jsme z Nového Jičína a Brno jsme si díky festivalu zamilovali. Setkáváme se na něm se skvělými lidmi,“ prohlásil Miroslav, který v květnu dorazí se svou značkou Eeroplane. Miluje letadla a poznáte to i na jeho tričkách. „V květnu si připomínáme konec II. Světové války. Jako novinku proto přivezeme trička s letadly z tohoto období,“ dodal Miroslav.

Přijďte se podívat, pobavit a třeba i nakoupit. Kdy a kam? MINT Market Brno 36 se koná už tuto sobotu 18. 5. 2019 v Mosilana Hub, Křenová 19 od 11:00 do 18:00.

 

 

2019.05.15 | Admin | přečteno: 30065x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: trhy Brno ekologické lokální designéři MINT Market

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak si správně doma nabarvit vlasy?

Změna je život a jistě by bylo těžké najít někoho, kdo by čas od času netoužil změnit svoji image. Jednu z osvědčených c...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.10.16 | přečteno: 30397x

Jaký vybrat nábytek do malé předsíně, aby byla praktická a útulná?

Při zařizování domácnosti předsíň přijde často na řadu až jako poslední a nevěnuje se jí tolik pozornosti. To je ale ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.08.24 | přečteno: 30151x

Jak rozpoznat a řešit alergii u psa

Alergie je jedna z nejvíce se rozšiřujících civilizačních chorob na světě. Netýká se však pouze lidí, ale také zvíř...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.01.19 | přečteno: 30126x

Seriál o grilování: 10. díl – Jak se správně starat o gril?

Grilování je skvělou zábavou, ale přináší i nezbytné povinnosti. Na co se nesmí zapomínat? Na důkladné čištění a údrž...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.05.27 | přečteno: 30143x
 

Portál pro ženy