newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Luxusní plavba lodí – zážitek, který vás posadí na zadek!

 
Luxusní plavba lodí – zážitek, který vás posadí na zadek!

Přemýšlíte, že byste rádi upustili od dovolené, na kterou se dopravíte autobusem, vlakem popřípadě letadlem? Zároveň však také nechcete, nebo nemůžete jet vlastním autem? Pak je dovolená strávená na lodi pro Vás tím pravým neotřelým a neokoukaným zážitkem.

Plavbu lodí si užijí kromě všech vodomilů stejně i všichni ti, kteří mají dobrodružnou povahu, romantickou duši, a zapomenout nesmíme ani na ty, kteří rádi objevují nové věci.

 

Lodní doprava jako taková je jedním z nejstarších přepravních prostředků, ať už se týká zboží, nebo lidí. Využívali ji již lidé v době kamenné a s postupem času se lodě vylepšovaly a modernizovaly až do dnešních podob. A jelikož v dnešní době jsou možnosti lodní přepravy na velmi vysoké úrovni, upustilo se od pouhé přepravy. Nastala éra dovolených. A právě dovolená ve formě luxusní plavby lodí se stává nejen mezi Čechy a Slováky stále více vyhledávaným artiklem.

TIP: Vyrazte na plavbu lodí s IC Tour – specialistou na říční plavby i mořské plavby

Je v podstatě jedno, jestli se rozhodnete pro plavbu po některé z evropských řek, nebo plavbu po moři. Každá má své kouzlo a své „top“. Stává se vám také, že když se nad tím zamyslíte, nevíte najednou kterou variantu vybrat, když moře láká exotikou, ale evropské řeky mají také své kouzlo? Čtěte recenze, nechte si doporučit a zvažte, co od takové plavby vlastně očekáváte. Nebo se zde nabízí ještě jedna varianta – vyzkoušet obě! Pro lepší porovnání a zanalyzování situace samozřejmě! Aktuálně již ani plavby po moři nejsou pouze výsadou bohatých lidí, zájezd se dá pořídit v ceně běžné dovolené.

Vypadá to, že chuť vydat se na okružní plavbu by byla, ale víte vůbec na co se připravit?

Při plavbě lodí si jednoznačně vychutnáte a oceníte hlavně pohodlí tohoto typu cestování. Po celou dobu plavby se můžete spolehnout na zázemí, které zajistí vlastní útulné kajuty, které jen samy o sobě dýchají jedinečnou atmosférou.

Navíc plujete, respektive neustále se přesunujete za novými místy, a přesto můžete v průběhu cesty odpočívat, slunit se na palubě, ležet a číst si, sportovat nebo spát. Žádné hlídání dopravní situace. Už se nemusíte soustředit na řízení. Jste obklopeni tou nejkrásnější přírodou, které se v blízkosti vody pochopitelně daří a už jen ten pocit, že můžete sedět a kochat se, působí jako balzám na nervy. Žádná společnost silnic a dálničních odpočívadel. Při plavení máte možnost se bavit, a když loď zakotví v přístavu, nastává čas na objevování nových míst.

Jestliže nyní přemýšlíte, že byste vlastně docela rádi vyzkoušeli tento typ plavby a zajímá vás jaká, že je vlastně aktuální nabídka, tak vězte, že možností máte spoustu. Vybírejte podle měst, která byste chtěli vidět, podle typu lodi, na které byste chtěli plout, nebo třeba podle toho, zda chcete klasickou dovolenou, nebo jen prodloužený víkend. Je libo strávit na lodi prázdniny? Nebo třeba Silvestr? Nic není nemožné.

 

Image courtesy of Gualberto107 / FreeDigitalPhotos.net

2014.07.23 | Admin | přečteno: 30023x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Cestování; dovolená; plavba lodí; netradiční zážitky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Cvičením k dokonalosti aneb taky cvičím s Jillian

Tak je to tady. Šestinedělí skončilo, konečně mohu zatočit se špíčky…a špeky. Potřebuju tak zhruba patnáct kil...
 
celý článek | Ing. Šárka Spáčilová | 2015.01.12 | přečteno: 30046x

Plevel na talíři

Máte zahrádku? Pokud ano, jistě se jako já potýkáte několikrát ročně s pleveli roztodivných forem. A přizne...
 
celý článek | Mgr. Martina Fabšičová | 2015.08.01 | přečteno: 30135x

Jak vybrat ty správné snubní prstýnky

Datum svatby už máte v kalendáři vyznačený, teď vás čeká ještě několik důležitých úkolů. Je třeba přijít na to, jak vybr...
 
celý článek | Admin | 2019.02.23 | přečteno: 30071x

Přírodní sedativa jsou mnohem zdravější. Vsaďte na bylinky a zklidněte svou rozjitřenou duši

Pokud jste se ocitly ve složité životní situaci a vaše duše trpí, potom mohou pomoci přírodní sedativa, která organ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.02.14 | přečteno: 30122x
 

Portál pro ženy