newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Lanzarote, ostrov snů

 
Lanzarote, ostrov snů

Letos jsme vyrazili na dovolenou na sopečný ostrov Lanzarote. Tento krásný ostrov nám připravil nezapomenutelnou dovolenou.

 

Lanzarote je nejsevernější z Kanárských ostrovů pyšnícího se Španělska. Leží jen pár desítek kilometrů od Afriky a je omýván nekonečným Atlantským oceánem. Pokud byste vzhledem k této situaci předpokládali, že zde bude v létě úmorné vedro, v kterém nelze dělat nic jiného než se plížit od bazénu na pláž a zpět, mýlili byste se. V srpnu zde bylo příjemných dvacet pět stupňů, tedy oproti počasí v Čechách, sužovaných tropickými teplotami, naprosto ideální.

Velice zajímavá zkušenost je přistávání na ostrově. Letiště hlavního města Arrecife volně navazuje na vodní hladinu. V praxi to vypadá tak, že se s vámi před přistáním letadlo nahne jednou stranou prudce na hladinu (a celé letadlo udělá mantrické "óóó"), současně s klesáním, takže získáte dojem, že se dotyčné křídlo musí každou chvíli podívat hluboko pod vodní hladinu, rychle se srovná a lehce přistane na dráze. Veliký obdiv pilotům (narozdíl od těch letů do Prahy, kdy se na přistávací dráze letadlo smýkne a pilot má co dělat, aby letadlo usměrnil a včas zabrzdil)!

Jen se musíte smířit s tím, že pokud nepatříte mezi zasloužilé otužilce, asi si v oceánu moc nezaplavete. Voda je chladná a osobně jsem tam nevlezla víc než po kolena. Což ovšem neznamená, že si nemůžete užívat relaxu při pohledu na modrý živel, dýchat krásně čistý mořský vzduch a nastavovat tvář slunečním paprskům.

Moře je nádherně čisté, stejně jako pláže. Velkou zásluhu na tom mají milí a pracovití místní obyvatelé turistického letoviska, kteří denně za brzkých ranních hodin uklízeli pláže, srovnávali jejch povrch a aranžovali vše tak, aby byli hosté, chrupkající tou dobou tvrdým spánkem v posteli, spokojení.

Celý ostrov působí čistě a vzdušně. Další výhodou je, že má téměř zcela rovinatý povrch (samozřejmě kromě monumentálních vulkánů) a krásné cyklostezky, což i vzhledem k příjemnému počasí úplně vybízí k celodennímu cyklovýletu. Dále je zde možné pohodlně běhat, aniž byste se báli, že se budete muset plazit do kopců nebo se bát, že si na nerovném terénu zvrtnete nohu. Takže konec výmluv, že se na dovolené nedá sportovat!

Co k tomu dodat? Nechtělo se mi domů :) Pokud ještě během září uvažujete o Last minute dovolené, určitě se podívejte i na nabídku zájezdů na Lanzarote.


 


 

Image courtesy of artur84 at FreeDigitalPhotos.net

 

2015.09.14 | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 30128x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cestování relaxace dovolená

 
archiv

Nejzajímavější články

 

ZDRAVÁ PRSA: JAK SE SPRÁVNĚ A DOSTATEČNĚ CHRÁNIT PŘED RAKOVINOU?

Strašák zvaný rakovina prsu. Víte, jak chránit svá prsa před touto zhoubnou nemocí? Jaká je účinná prevence? Proč je důl...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.03.23 | přečteno: 30061x

Krásné nehty díky nehtovým tipům

Ruce jsou naší vizitkou, kterou chtě nechtě ukazujeme každému, s kým přijdeme během dne do kontaktu. Proto jsou velmi...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.10.15 | přečteno: 30105x

Pavlína Brzáková: Tvarytmy (Jaroslava Duška)

Jsou knihy, které vás přikovají k posteli, ke gauči, k židli nebo k lavičce v parku. Ba si jsem jistá, že kdo tohle o...
 
celý článek | Admin | 2015.04.18 | přečteno: 30053x

Ženská viagra dokáže obohatit váš sexuální život. Jak funguje a na co si dát před užitím pozor?

Podpůrné prostředky pro vylepšení sexuální potence už dávno nepatří pouze mužům, oblíbenost ženské viagry v po...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.04.29 | přečteno: 30530x
 

Portál pro ženy