reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Vyhněte se jarní únavě, pomáhá pitný režim

 
celý článek | Admin | přečteno: 30018x 2017.03.23

5 nejčastějších mýtů o kožených sedačkách

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30126x 2021.03.13

Semínka CHIA

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 30115x 2014.01.31

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kouzelná levandule: Jaké obrazy s jejím motivem lze sehnat?

 
Kouzelná levandule: Jaké obrazy s jejím motivem lze sehnat?

Znáte levandule? Aby ne, vždyť se jedná o květiny, které se pěstují velmi často. Dulenka či levandule, jak zní lidové názvy této krásné rostliny, se vyznačuje mimo jiné tradičními listy s bílým povlakem a nádhernými fialovými kvítky. Specifické jsou nejenom tradičním zbarvením, ale samozřejmě také uspořádáním. Vypadají podobně jako klasy. V každém případě je levandule vděčným objektem fotografů a malířů.

 

I při pohledu na obraz levandule nebo fototapetu člověk ucítí onu kouzelnou vůni, která dokáže člověka až omámit. Rozhodně není od věci pořídit si obraz této krásné květiny domů nebo třeba do firmy. Pokud aktuálně hledáte zajímavá provedení a nevíte, jaký motiv levandule zvolit, jste na správné adrese. V následujících řádcích se totiž na ty nejznámější variace s levandulí zaměříme mnohem podrobněji.

Makro levandule se sebemenšími detaily

Prvním motivem s levandulí je makro, které zachycuje levandulové květy v maximálním detailu. Nádherně je možné spatřit malé fialové kvítky uspořádané do klasovitého provedení. Stejně tak se budete moci pokochat pohledem na tenké stopky, z nichž se postupně vyvíjí ony zmiňované fialové kvítky. Makro levandule dokáže zachytit detaily se vším všudy. Nádherně vyvstávají nejrůznější barevné odstíny včetně světle fialové, bílé a mnohých jiných. Když se navíc detaily těchto krásných květů spojí s jemnými kapkami vody, celek dokonale vynikne se vším všudy.

                                       https://myloview.cz/obrazy/podle-kategorie/kvetiny/levandule/

Diptych levandulových polí

Toužíte-li po několika obrazech se stejným motivem, levandule budou velmi vděčné. Typickým příkladem budiž diptych levandulového pole. Jedná se fakticky o dva obrazy nekonečného pole levandulí, které jsou umístěny vedle sebe a dokonale spolu korespondují. Na obou jsou znázorněna levandulová pole pojímající spousty nádherných fialových kvítků. Právě lila barva je elegantně kombinována s prosvětleným pozadím, sluníčkem a samozřejmě hnědou barvou půdního podkladu. Mezi kvítky ještě vystupuje tradiční tmavě zelená barva stvolu, jež se kombinuje s bílým povlakem. Alternativ je zkrátka hodně a ve dvou částech obrazového pole se velmi jednoduše setkávají a tvoří nádherný celek prosycený spoustou barev.

                                           https://myloview.cz/obrazy/podle-kategorie/kvetiny/levandule/

Svazky levandulí

Chtěli byste mít spíše rustikálnější podobu levandulí? Proč ne? Samozřejmě je to možné. Výbornou volbou jsou v tomto případě levandulové svazky, jež se aktuálně sklízejí z polí. Vysoké rostliny levandule zakončené právě tradičními fialovými kvítky nabídnou nádhernou podívanou se vším všudy. Jeden vedle druhého tvoří krásné pozadí, které je poutavé a má v sobě jakýsi zmiňovaný rustikální podtext. Sklizeň levandule má své kouzlo a vám se určitě vyplatí ho objevit. Může být klidně i součástí obývacího pokoje, případně jiných místností.

Sušené levandule v knize

Hodně oblíbený obraz levandule je ten, který znázorňuje tuto květinu vloženou do knihy. Právě v něm se jakoby mísí moudrost dávných věků vystupující z knihy a nekonečná vůně levandule. Stejně tak si jistě vzpomenete na vesnici a tradiční sušení květin. Vyrábění herbářů bylo vždy kouzelné a mělo v sobě něco, co jinde nenajdete. Punc divoké přírody a krásných kultivovaných květin takovýmto obrazům už nikdo nikdy nevezme.

Svazky bylin s levandulí

Výborný je i obraz levandule na plátně. Vybrat si ho lze z mnoha poutavých variací. Kombinace tradičních zelených bylinek a sytě fialových kvítků levandule je neskutečně poutavá. Když se ke všemu ještě přidají zavěšené bylinky mající bílé kvítky, celek dostane ještě rozměr navíc. Takovéto obrazy jsou moc hezké kupříkladu v kuchyni, kde se připravují pokrmy. Právě tady rozhodně bylinky patří.

                                          https://myloview.cz/obrazy/podle-kategorie/kvetiny/levandule/

Levandule ve wellness provedení

Vůně levandule je tradičně spojována také s léčitelstvím a wellness. Levandule k odpočinku jako takovému jednoznačně patří a je třeba s ní počítat. Vždyť je také součástí mnohých masážních emulzí, šamponů a jiných přípravků spojených s tělesnou hygienou. Hodně oblíbené jsou především obrazy levandulí a klasických lávových kamenů, případně velkých bílých oblých křemenů. 

 

2019.03.17 | Admin | přečteno: 30361x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domácnost interiér obrazy fototapeta levandule

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Inspirace pro vlasy!

Znáte to. Ráno vstanete a nevíte, jak si jednoduše načesat vlasy, aby vypadaly upraveně a elegantně. Většina žen to ř...
 
celý článek | Romana Volgemutová | 2013.04.05 | přečteno: 30208x

Tipy na stylové dárky pro muže, které rozhodně ocení

A je to tu zase. Podzim se přehoupl do své druhé poloviny a zima se nezadržitelně blíží. A s ní samozřejmě i Vánoce. Jak...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.11.04 | přečteno: 30071x

TIPY PRO BARVENÉ VLASY ANEB JAK SI UDRŽET SYTÝ ODSTÍN CO NEJDÉLE

Barvení vlasů věnujeme dost času, energie i peněz a nezáleží, jestli si barvíme vlasy sami doma nebo se svěříme do péče ...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.05.21 | přečteno: 30150x

Potrava pro duši: Excelentní kniha terapie lidské duše

„Naslouchejte své brokolici a ona vám řekne, jak ji máte sníst,“ no tak to je citát použitý v této k...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2016.08.05 | přečteno: 30057x
 

Portál pro ženy