newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kosmetický salon Laser Clinic - specialista na holé tělo

 
Kosmetický salon Laser Clinic - specialista na holé tělo

Pokud navštívíte kosmetický salon Laser Clinic, můžete si být jisti, že vašemu nežádoucímu ochlupení už zvoní umíráček. Na kosmetiku se chodí na různé procedury, ale pouze v případě, že je přítomen laser, máte záruku, že odejdete zkrášlení a změněni na výrazně delší dobu, než jste byli doposavad zvyklí. V případě, kdy chcete odstranit nechtěné chloupky, to bude natrvalo.

 

Kosmetika proti chloupkům - jak funguje?

Zbavovat klienty a klientky nechtěných chlupů bylo vždy jednou ze základních činnosti oboru kosmetička. Proto se na školách, případně na různých kosmetických kurzech studuje podrobně složení a stavba kůže, aby budoucí odbornice a specialisté věděli, z čeho se skládá a co potřebuje. A v případě chloupků - jak nejlépe na jejich odstranění.

Čím hlouběji, tím líp

Člověk nemusí být zrovna špičkový odborník na to, aby si uvědomil, že čím delší kus chloupku vytrhne, tím déle bude trvat, než nový znovu vyroste. Proto se odchlupovací techniky dělí do dvou základních skupin:

  • depilační, které pouze hasí požár a z nedostatku času pouze narychlo likvidují povrchové “houští” s vědomím, že ono bude do druhého dne zpět. Sem se počítá holení žiletkou nebo obyčejným strojkem nebo aplikace depilačních gelů a krémů.

  • epilační, kdy se chloupek vytrhne včetně zesíleného konce, který se nachází pod pokožkou. Potom je naděje, že se vetřelci neukážou alespoň na týden nebo čtrnáct dní. Mezi tyto způsoby patří: vytrhávání jednotlivých vlasů pinzetou, použití voskových proužků nebo cukrové pasty (zavádějícím způsobem se označují jako depilační techniky) nebo epilační elektrické strojky.

Proč se vůbec ještě využívá holení, když je to znouzectnost na jeden den? Na rozdíl od epilace to není bolestivé a méně to dráždí pokožku.

Nerozhodně, nebo snad Pyrrhovo vítězství?

V nerovném boji člověk versus chloupky se před laserem vždy skončilo ve stylu, že “vlk se nažral a koza zůstala celá”. Po kosmetické proceduře se každý mohl pyšnit dokonale hladkou pletí, která - byl-li on sám nebo pracovník salonu dostatečně zdatný - vydržela několik dnů až týdnů v závislosti na použité metodě. Potom však vždy nepoškozené a krátkým odpočinkem povzbuzené ochlupení znovu vyrašilo. Dotyčný pak mohl mluvit o štěstí, pokud se to obešlo bez svědění, boláků a bolestivého zarůstání chlupů pod kůži.

Každopádně z draze vykoupené jemné pokožky bylo možné se těšit vždy jen krátký čas a dlouhodobého hlediska mělo nakonec navrch ochlupení. Pro daný okamžik člověk sice vyhrál, ale komplikace související s častým potýkáním se s opět se zjevujícím porostem dávají tušit, že toto vítězství mu v konečném důsledku spíše uškodilo.

Vedle mě jste jenom…

Oproti tomu laser je historicky první prostředek, který tělo zbaví ochlupení na tak dlouho, že je možné říci, že je to navždy. U odolnějších a regenerace schopných jedinců se po letech náznak bývalého porostu může objevit, ale stejně jako ten původní se dá laserovým paprskem vykázat zase tam, kam patří - tedy pryč. Přitom je princip laseru zcela jednoduchý. Energie paprsku svou silou poničí vlasový váček tak, že už se nevzpamatuje, aniž by přitom poškodila cokoliv jiného.

Geniální francouzský básník Arthur Rimbaud, když chtěl pojmenovat svoje schopnosti, řekl o svých literárních kolezích: “Vedle mě jste jenom básníci.” Co by se asi hodilo vložit do pomyslných úst laseru, který si mezi ostatními epilačními prostředky vede tak dobře, že výsledný účinek prostě není možné srovnávat. Lze říci jenom: Ano, konečně víme, co to je epilace. A zaplaťbůh za to, že ji máme.

 

Která epilační nebo depilační metoda se vám zatím nejvíce osvědčila?

 

Zdroj obrázku pexels.com

2023.01.10 | Nina Albertová | přečteno: 30341x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása vzhled chloupky depilace laserová epilace kosmetický salon

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Yamato bubeníci

YAMATO bubeníci “ ROJYOH – the beat on the road“ 20thanniversary tour 2013   S...
 
celý článek | Irena Lochmanová | 2013.03.10 | přečteno: 30111x

Konjak houbička: co a jak

Odstraňování mrtvých kožních buňěk pomocí drsných peelingů může vést k poškození ochranné bariéry pokožky. Co když al...
 
celý článek | Barbora Juřeníková | 2016.01.10 | přečteno: 30137x

NADMĚRNÉ POCENÍ: PROČ VZNIKÁ A JAK HO ŘEŠIT

Pot je přirozená ochrana lidského organismu – hydratuje pokožku, ochlazuje ji a pomáhá vyplavovat z těla škodlivé látky....
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.05.11 | přečteno: 30248x

10 DŮVODŮ, PROČ VYRAZIT KEMPOVAT

Často využíváme internet, abychom se odreagovali od každodenních povinností a stereotypu. Na druhou stranu, zatoužíme-li...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.08.01 | přečteno: 30129x
 

Portál pro ženy