newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

KDYŽ UHODÍ MRAZY, JAK MOC TRPÍ VAŠE VLASY?

 
KDYŽ UHODÍ MRAZY, JAK MOC TRPÍ VAŠE VLASY?

V zimním období vlasy potřebují náležitou péči, zaslouží si hýčkat. Nejen vlivem mrazivého počasí a nošení nezbytné pokrývky hlavy jsou suché, nepoddajné a neposlušně poletující. Dopřejte vlasům to, co potřebují, když vládne paní zima.

 

 

Možná se divíte, či jste dokonce zoufalé z toho, jak jsou vlasy v zimě nadmíru suché a velice neposlušné, zkrotit je se zdá takřka nemožné. Během zimy mají vlasy taktéž sklon ke ztrátě hedvábné poddajnosti. Kdo je viníkem?

Příčinou je jak snížený obsah vlhkosti vzduchu, tak střídání studeného venku a teplého uvnitř. V mrazivém počasí je důležitá pokrývka coby efektivní ochrana, ale materiálem dochází ke tření s vlasovými vlákny, což vede k vytváření statické elektřiny. Vlasy vypadají mdle, mohou vzdorovat vůči různým stylingovým produktům. Jak zvítězit nad tvrdohlavým a vzdorným chováním svých vlasů a navrátit jim hebkost a lesk i v zimě?

ZÁKLADEM JE HYDRATACE

Proti nadměrně suchým vlasům je třeba bojovat s dostatečnou hydratací, jak vnitřní i vnější, tj. stále se snažit dodržovat pitný režim. Ideální v rámci vnější hydratace je alespoň jednou za měsíc či dva navštívit kadeřnické studio a dopřát si hloubkovou vyživující péči. Dále je vhodné používat hydratační masky, díky nim budete udržovat vlasy zdravé i v průběhu zimy. Vhodné je použití masky v tomto období alespoň dvakrát týdně. Dobré je si dopřát masku, nechat vlasy uschnout a masku smýt až druhý den, tento efekt zčásti nahradí návštěvu kadeřnického salónu v rámci výživné péče.

FREKVENCE MYTÍ

Rozhodně se nevyplácí časté mytí, neboť výsledkem je opět nedostatečná hydratace. Každodenní mytí škodí vlasům. Jestliže omezíte četnost mytí, tímto svým vlasům maximálně pomůžete. Stačí si mýt vlasy dvakrát či třikrát za týden v zimním období.

NESAHEJTE VŽDY PO FÉNU

Pokud to jenom jde, nechte vlasy přirozeně uschnout. Nikdy nechoďte spát s mokrými vlasy. Vyhněte se častému používání vlasové žehličky. I když jsou dnes na trhu výrobky šetrné vůči vlasům, nic se nevyrovná tomu, když vlasy uschnou a nejsou zbytečně vysušovány tepelnou úpravou. Výsledkem je vyšší hladina hydratace, kterou získáte právě z použití šamponu a kondicionéru.

RADA NAVÍC

Snažte se v zimním období eliminovat používání laku na vlasy. Je pravdou, že právě elktrizující vlasy svádí k tomu, abyste sáhla po laku. Ale nezapomínejte, že právě laky vlasy dosti vysušují, tudíž ve výsledné fázi tímto vlasům spíše škodíte, než abyste jim pomohla.

 

2019.01.26 | Kateřina Lulková | přečteno: 30099x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: péče o vlasy v zimě suché a nepoddajné vlasy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vybíráte tiskárnu? Zvolte takovou, která nebude provozně příliš náročná

Pokud stojíte před výběrem tiskárny, zvažte, do jaké míry budete doma toto zařízení využívat. Pokud jen sporadicky, pak ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.02.19 | přečteno: 30223x

Jsem pozitivní

Koronavirus. Slovo, které slyšíme každodenně již více než půl roku. Nejprve to bylo pro většinu z nás patrně neznám...
 
celý článek | Markéta Zuziaková | 2020.09.07 | přečteno: 30026x

Nakupujte výhodně každý den! Je to snazší, než si myslíte!

Nakupování je pro toho, kdo má peněz nazbyt radost, pro jiného (asi pro většinu z nás) starost. Stále více lidí obrac...
 
celý článek | Admin | 2014.08.30 | přečteno: 30154x

Aplikace na mobil, které vám usnadní život!

Moderní technologie jdou stále dopředu a my jsme svědky jejich rychlého vývoje. Pokud jste zastánci těchto technologií, ...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2018.04.25 | přečteno: 30105x
 

Portál pro ženy