Ještě chvíli... aneb prodlužte opálení pokožky, co nejdéle to půjde

 
Ještě chvíli... aneb prodlužte opálení pokožky, co nejdéle to půjde

Doba letních dovolených (a možná i léto úplně) máte za sebou, ale kdo by si nechtěl kromě krásných vzpomínek, udržet také bronzovou pokožku. Považuje se za mnohem pěknější než je ta světlá, a navíc vám i okolí bude ještě chvíli připomínat, že vaše dovolená byla fajn. Naštěstí existuje pár triků, které prodlouží životnost vašeho opálení.

 

Základem pro to, aby vám opálení vydrželo co nejdéle, je paradoxně správná příprava ještě před tím, než se vydáte chytat bronz. O přípravě pokožky na opalování už jsme psali, a bohužel teď už to asi nezachráníte. Nicméně příštím rokem budete přesně vědět, co a jak. A co tedy můžete udělat pro své opálení, které už na pokožce máte?

Hydratace je základ

Už při přípravě pokožky na slunce se o hydrataci mluvilo, a je to stále stejné. Je prostě důležitá. V první řadě proto dbejte na pitný režim. V závislosti na vašich individuálních faktorech, jako je výška, váha, věk nebo aktivita během dne, měly byste vypít 1,5 až 3 litry tekutin. Největší podíl by bezpochyby měla tvořit voda nebo neslazené ovocné čaje.

Kromě toho používejte přípravky určené k péči o opálenou pleť a k prodloužení výdrže opálení, které najdete v prodejnách s kosmetickými produkty. Nejčastěji se jedná o pleťová mléka, ale skvěle fungují také různé oleje.

                                                                

Výživa zafunguje také

Tedy, do určité míry, žádné zázraky od ní přeci jen nečekejte. Zaměřit byste se měly na oranžové druhy ovoce a zeleniny, jako je například mrkev, rajčata, meruňky, batáty, dýně nebo oranžové melouny. Obsahují totiž karotenoidy, což jsou důležité antioxidanty, které mimo jiné pomáhají pleti vyrovnat se s podrážděním.

Oranžové barvivo zároveň ovlivňuje melanin, tedy pigment, který je zodpovědný za bronzovou barvu kůže po opalování. Vrhnout se můžete také na potravinové doplňky, zejména na beta-karoten. Ty je ale nutné užívat delší čas a nejlépe ještě před opalováním. Takže beta-karoten je další z tipů, které ideálně využijete příští rok.

Optické triky

Trikem, který vaše opálení sice samo opálení neprodlouží, ale může vám ho pomoci zdůraznit, je nošení některých barev. Nejvýraznějšího efektu dosáhnete s bílou, ale skvěle zafungují také některé ostré odstíny růžové nebo tyrkysové.

                                                               

A netýká se to pouze oblečení, pomůže také vhodně zvolené líčení. Vyzkoušet můžete hot pink laky na nehty, bronzové a zlaté oční stíny a určitě použijte také bronzer, který dodá snědý nádech celému obličeji.

Poslední chvilky

Když už vám opálení dává poslední sbohem a vy se ho stále ještě nechcete natrvalo vzdát, nicméně na přírodní slunění se už opravdu není žádná šance, je tu poslední možnost. Stejně jako když jsme společně pokožku na opalování připravovaly, je tu chvíle pro samoopalovací přípravky.

Jejich kvalita se stále zvyšuje a ty současné jsou na 100 % otěruodolné, takže zabarveného oblečení se už jistě bát nemusíte. I jejich aplikace je snazší a vzniku skvrn na kůži snadno zabráníte.

Jde ale o to, že pokud se pro samoopalováky rozhodnete, opět je potřeba začít jemným peelingem. Cílem není z kůže zbytky opálení sedřít, jen připravit kůži na jejich aplikaci. A poté opět hydratovat, hydratovat a hydratovat.

                                                                

Hydratujte zevnitř i zvenku, dostatečný přísun tekutin je magickou formulí pro mnoho potíží, takže vám rozhodně nijak neublíží.

A v neposlední řadě – slunce, které vám na kůži bledne, rozhodně nechte zářit uvnitř sebe.

2021.09.06 | Jana Brandtlová | přečteno: 30164x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: opálení pokožka krémy samoopalovací přípravky hydratace výživa

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Obdarujte letos své blízké dobrotami z vlastní kuchyně

Vymyslet dárky k Vánocům, které by potěšily a nestály moc peněz, je docela oříšek. Co to letos vzít za jiný konec a míst...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.12.10 | přečteno: 30104x

Jaké spodní prádlo vybírat do horkých dnů?

Někdy je opravdu těžké zkombinovat různé druhy spodního prádla s kouskem módního oblečení. A i v dnešní době je stále mn...
 
celý článek | Admin | 2019.05.14 | přečteno: 30040x

Mamánek

Zprvu to může vypadat, že je k ženám velice pozorný. To sice je, ale jen k jedné – jeho matce. ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2013.12.03 | přečteno: 30304x

Poznáte jednotlivé kusy skleniček? Aneb z čeho pít u stolu

Víte, jak podávat nápoje u stolu? Do čeho nalít který nápoj a kam přesně postavit sklenice? Vysvětlíme vám to nejdůle...
 
celý článek | Admin | 2015.09.01 | přečteno: 30200x
 

Portál pro ženy