newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Je lepší pravda, nebo nevědomost? Zamyslete se, než vezmete do ruky partnerův telefon!

 
Je lepší pravda, nebo nevědomost? Zamyslete se, než vezmete do ruky partnerův telefon!

Důvěra je základním kamenem každého partnerského vztahu. Jenže občas se dříve neochvějná víra v čestnost a věrnost druhého přece jen zachvěje. Často nás pak napadne pátrat po pravdě za každou cenu. Ale opravdu to něco vyřeší?

 

Ze začátku jsou to jen malé změny v chování, které nejspíš připisujete stresu v partnerově práci, ostatně tam musí poslední dobou zůstávat déle než dřív. Později ve vás ale začíná sílit podezření, že nejde jen o práci. Pokud už jste spolu takovou situaci dokonce v minulosti zažili a překonali ji, o to silněji pak tyto změny vnímáte. „Lže mi? Podvádí mě? S kým? A jak už dlouho?!“ Napadá vás jistě mnoho otázek, na které byste chtěla znát odpovědi. A v dnešní době moderních technologií je tak snadné po nich zapátrat.

Telefon, e-mail, sociální sítě, to vše by mohlo přinést odpovědi na ty trýznivé otázky. A rozptýlit nejistotu, která vás vnitřně sžírá. Příležitostí, kdy byste se mohla dostat k jeho mobilu nebo počítači, se jistě najde dost. Než ale podlehnete nutkání, zamyslete se a odpovězte si upřímně na několik otázek. Možná si to pak rozmyslíte. Ne kvůli němu, ale kvůli sobě.

Proč chci zjistit pravdu?

Jistě, na první pohled je to možná hloupá otázka. Vždyť je to jasné. Potřebujete mít jistotu, jestli vám lže, nebo ne. Nechcete ze sebe přece nechat dělat blbce. Důkaz o jeho nevěře bude pádným argumentem. Ale k čemu? Co bude dál? Jedno je jasné, už to nikdy nebude jako dřív (ať už něco najdete, nebo ne). Promyslete si, jestli je vaše momentální situace opravdu tak špatná, aby bylo nutné slídit po důkazech. Nebylo by lepší energii věnovat pokusu o zlepšení vztahu?

Co udělám, když opravdu najdu důkaz nevěry?

Dejme tomu, že najdete SMS zprávy obsahující celkem výmluvný text, obrázky, prostě cokoliv, co se jen těžko dá vyložit jinak. Prostě si potvrdíte, že opravdu nějaká jiná na obzoru je. Co si s takovou informací počnete? Jste odhodlaná vztah s partnerem ukončit? Pokud o muže nechcete přijít, pak vám taková jistota nepřinese klid, ale naopak vám ho definitivně vezme. Jestli nejste připravená nést tíhu všech následků, uchovejte si raději nevědomost. Na to zlé je vždycky ještě času dost.

Uklidní mě, když nic nenajdu?

Vezměme si opačnou situaci. V telefonu nebudou žádné podezřelé zprávy, stejně tak v mailu nebo na facebooku. Ani volaná čísla nic nenapoví. Prostě nenajdete nikde nic. Zbavíte se potom nadobro svých pochyb? Nejspíš ne. Napadne vás totiž, že možná všechno jen důkladně vymazal. Že si dává sakra pozor, aby nezanechal důkazy. A příště budete chtít hledat ještě více, protože přece nemůže uhlídat všechno.

Co když mě přistihne?

Můžete si dát sebevíc pozor, ale stejně se vystavujete riziku, že vás při prohledávání svého soukromí partner přistihne. A pak budete za tu špatnou vy, ať už jste v právu, nebo ne. A to nejen v jeho očích, ale provinile se budete cítit především vy sama před sebou. Stojí vám to za to? Přece se nechcete cítit ještě hůř.

 

Užírat se žárlivostí a pátrat po náznacích lží a intrik ze strany partnera nevede k ničemu dobrému. Vím, že se to snadno říká a hůř dělá, ale jde to. Myslete přitom na sebe, jen a jen na sebe. To kvůli sobě byste měla odolat nutkání prohlížet jakékoliv osobní věci partnera. A pokud vás zrovna taková touha přepadne, zaměřte se rychle na něco jiného. Ušetříte si možná spoustu zbytečného trápení.

 

 

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

2017.03.10 | Martina Limbergová | přečteno: 30108x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: vztahy důvěra partneři nevěra telefon

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Nespavost – kdy ještě postačí úprava zvyků a kdy už navštívit lékaře?

Problémy se spánkem zažije během svého života téměř každý. U někoho jde o zcela výjimečný stav, u jiného přichází s&n...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.02.06 | přečteno: 30654x

Zázračné CBD: Co dovede a hodí se i pro vás?

Konopí je známé pro své léčivé účinky. Řada sloučenin, které obsahuje, má mnoho velmi užitečných účinků pro léčbu různýc...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.08.24 | přečteno: 30124x

Je libo dort do skleničky?

  Chcete oslnit návštěvu, nebo vlastní rodinu, jemným smetanovým dortíkem, ale necítíte se na všechno to vym...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.02.01 | přečteno: 30123x

Jaké plavky pro letošní léto?

Dámy, léto je tady. Máte již zakoupeny nové plavky? Pokud jste nákup plavek ještě nestačili zrealizovat, máme tu pro ...
 
celý článek | Admin | 2014.07.02 | přečteno: 30132x
 

Portál pro ženy