newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jarní očista jater - karotka a červená řepa

 
Jarní očista jater - karotka a červená řepa
 

Podle kalendáře máme již jaro a to znamená, že nás čeká jarní úklid doma, někoho i na zahradě, ale že bychom měli uklidit i ve svém těle, tak to opomíjíme. S jarem přichází velký úklid hlavně jater. Asiaté je považovali za orgán zodpovědný za duševní a nervovou činnost. Lékaři věděli, že játra hrají svou úlohu při srážlivosti krve. Dobře pracující játra znamenají, že je člověk vytrvalý a odvážný.

Psali jsme zde již o očistě jater po vánocích. Dnes si uvedeme, čím ještě se dají játra na jaře čistit a nejen na jaře.
Jsou to čerstvé šťávy z karotky a červené řepy.

Obě šťávy můžete používat buď samostatně a nebo společně v poměru: karotka - 400g a červená řepa (můžete použít i listy) - 100g

Karotková šťáva normalizuje všechny tělesné funkce. Je nejlepším zdrojem vitaminu A, který může tělo rychle přijmout. Bohatě mrkevobsahuje také vitamin B,C,D a K. Karotková šťáva pomáhá zachovat zuby a strukturu kostí. Je velmi vhodná pro kojící matky, aby si zlepšily kvalitu mléka. Šťáva chrání nervovový systém a je nedostižným, posilujícím a vitalizujícím prostředkem. Střevní a jaterní choroby jsou často důsledkem nedostatku jistých minerálií, které právě karotková šťáva obsahuje. Karotka je velmi vhodná k "očistě" jater.
Šťávu z karotky můžeme pít denně. Je tou nejlepší organickou vodou a nejlepším druhem potravy, kterou vaše tělo potřebuje. Je vhodná i pro zrak.

Červená řepa je vhodná k celkovému posílení organismu. Zvláště ženy by měly využívat jejího účinku a pít denně směs karotka - červená řepa. Stačí jedna sklenička denně. řepaObsah železa v červené řepě není sice příliš vysoký, ale toto železo má takovou kvalitu, že je vynikající výživou pro červené krvinky. Směs s karotkou dodává fosfor, síru, draslík a jiné alkalické (zásadité) prvky. Dohromady s vyskoým obsahem vitaminu A je tato směs ideální, přirozený tvůrce krve. Díky svému složení prvků je červená řepa vynikající organický čístící prostředek pro játra, ledviny a žlučník. Povzbuzuje také aktivitu lymfy v celém těle.

Z bylinek vám můžeme doporučit čaj ze směsi: 2 díly kopřivy, 2 díly řepíku, 2 díly smetanky a 1 díl rozrazilu.
1 lžičku směsi zalijeme horkou vodou v objemu cca 250 ml (čajový hrnek) a necháme 5 - 7 min. louhovat. 

Do jídelníčku zařaďte lehce stravitelnou potravu kyselé chuti např. pickles (kvašená zelenina), saláty a z ovoce např. jablka.

Úspěšný jarní úklid vám přeje redakce www.realityprozeny.cz

 

foto: Pixmac

| přečteno: 30035x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Inspirace pro politiky

Historie se prý opakuje. Tak když už to bude? ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2013.07.08 | přečteno: 30349x

Rooibos

Ať máte nebo nemáte rádi čaj, tento si i tak můžete zalíbit. Je jemný, lahodný a pro lidský organismus prospěšný. ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2014.01.27 | přečteno: 30143x

Jak oživit interiér snadno a rychle? Pořiďte si moderní kusový koberec

Při výběru podlahové krytiny dává mnoho lidí přednost snadno udržovatelným materiálům, jako jsou PVC, vinyl, linoleum ne...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.10.20 | přečteno: 30021x

Klinická smrt – mystický zážitek, který obrátí život vzhůru nohama

Přemýšleli jste někdy o tom, jestli existuje posmrtný život? A jaké je samotné umírání? Marii, hlavní hrdinku románu Mar...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.04.05 | přečteno: 30134x
 

Portál pro ženy