newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak vybrat to nejlepší povlečení do své ložnice?

 
Jak vybrat to nejlepší povlečení do své ložnice?

Při kvalitě spánku hraje roli nejen volba vhodné postele, roštu a matrace. Na čem si dát ještě záležet? Na výběru povlečení! Je důležité vybrat takové ložní prádlo, ve kterém se budete cítit pohodlně a příjemně. Jednotlivé materiály, ze kterých se ložní povlečení vyrábí, mají své výhody i nevýhody. Pojďme si představit ty nejoblíbenější varianty, ať máte snazší výběr.

 

Příjemná bavlna

Tou největší klasikou mezi materiály ložního prádla je bavlna. Na dotek je velmi měkká a příjemná, výborně saje pot a dobře hřeje. Povlečení z bavlny není těžké udržovat, při praní snese i vysoké teploty, aniž by se to odrazilo na kvalitě textilie. Největší nevýhodou je mačkavost materiálu, nevyhnete se tak žehlení. Ovšem klady bavlny tento nedostatek jistě převáží. Bavlněné povlečení najdete bezpochyby ve všech možných rozměrech, od typického rozměru 140x200, přes prodloužené povlečení 140x220 až po atypické rozměry.

Nenáročný krep

Krepová látka vzniká tepelnou úpravou bavlny. Krepové povlečení tak má srovnatelnou savost a hřejivost s bavlnou, ale s jednou (pro někoho velkou) výhodou - materiál se nežehlí. Některým lidem se ale právě tento „pomačkaný“ vzhled prostě nelíbí.

Hřejivý flanel

Jste zimomřiví a nejraději byste se zachumlali do pořádné peřiny? Pořiďte si flanelové povlečení a bude vám vždy teplo. Tento materiál krásně hřeje, má vysokou savost a je na dotek velmi příjemný. Vyžaduje ovšem náročnější zacházení, protože jeho hebkost lze udržet jen se speciálními změkčovadly a avivážemi určenými přímo pro flanelovou tkaninu. V zimě je to ale dobrá volba.

Jemný satén

Na léto se zase výborně hodí hladký a lesklý satén. Jeho povrch je trochu chladivý, ale to neznamená, že by pod pokrývkou nebylo příjemně. V létě je to naopak žádané. Na dotek je satén velmi jemný a hladký. Látka však vyžaduje náročnější péči, především důsledné praní naruby, aby vydržela pěkná. A také pozor na ostré předměty či zatržené nehty, drobná poškození vznikají poměrně snadno a nedají se moc zamaskovat.

Luxusní damašek

Damaškové povlečení je vyrobeno z bavlny té nejvyšší kvality. Jako takové nabízí opravdu vynikající vlastnosti a úžasnou hebkost. Nevýhodou je tu hlavně vyšší cena, ale za tu zase nabízí damašek velmi dlouhou životnost.

Moderní bambus

V poslední době se čím dál více rozšiřuje nabídka bambusového textilu. Ložní povlečení z bambusu je ideální pro alergiky, protože výborně zabraňuje šíření roztočů a dalších škůdců. Zároveň tolik nepohlcuje prach a nečistoty. Co víc si pro čistotu v ložnici přát?

 

Ložní povlečení levně, ale přesto ve vysoké kvalitě, najdete v e-shopu www.rodinne-baleni.cz, kde vás příjemně překvapí nejen ceny, ale také široký výběr zboží.

 

2017.02.04 | Martina Limbergová | přečteno: 30084x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: ložnice ložní povlečení materiály levné povlečení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Ekologie a pečivo: Papírové sáčky jako cesta k udržitelnosti

Ekologickou stopu za sebou zanecháváme, ať se nám to líbí nebo ne. Stačí si ráno rozsvítit, otevřít ledničku, sednout do...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.11.22 | přečteno: 535x

Padají vám vlasy? Nevzdávejte to!

V těhotenství a po něm se velmi často objevuje padání či řídnutí vlasů. Je to velmi nepříjemné a znervózňující. Už jste ...
 
celý článek | Admin | 2017.08.14 | přečteno: 30014x

Kamarád taky rád

…kamarádku na lehátku/kamarádka mu má dát?! Jste nezadaná, o vztah nestojíte, ale sex vám prostě chybí. Co tak...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2013.02.18 | přečteno: 30239x

Dámská zimní obuv

Nerada necháváte nakupování sezónního oblečení na poslední chvíli a ráda máte nachystáno vše dostatečně dopředu? Září je...
 
celý článek | Admin | 2014.09.28 | přečteno: 30274x
 

Portál pro ženy