newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak vybrat plenky pro vaše novorozené miminko?

 
Jak vybrat plenky pro vaše novorozené miminko?

Maminky v očekávání prvního miminka často neví, kde jim hlava stojí. Ke všem změnám, kterými vaše tělo prochází před vámi stojí ještě tolik rozhodování! Jaký koupit kočárek? Jakou velikosti miminkovského oblečení? Co všechno budeme nutně po narození miminka nutně potřebovat a co naopak počká? Jedna z věcí, které určitě nepočkají, jsou plenky. Jaké budou pro novorozené miminko nejlepší?

 

Látkové nebo jednorázové plenky?

Jednou z prvních otázek, na které budete hledat odpověď je – jednorázové či látkové? Minimálně v prvních měsících se vám budou rozhodně hodit oboje!

Pokud máte své první miminko, a ještě pořádně nevíte co a jak, jednorázové plenky vám ušetří hromadu práce a budete se moci lépe soustředit na to nejdůležitější. Místo praní a starostí s tím, jak miminko do plenky zabalit, budete mít více času na odpočinek i společné chvilky s děťátkem. Přesto se vám budou hodit i plenky látkové. Můžete je totiž použít jako podložku na přebalování i jako zavinovačku. K tomu se speciální hodí plenky mušelínové.

Tip: Pokud budete časem chtít přejít na „látkování“ zásoba látkových plenek do začátku vám může pozdější přechod usnadnit.

Jednorázové plenky pro novorozené miminko nemusí mít negativní ekologické dopady

Rozhodla jste se pro látkové plenky, protože se bojíte negativních ekologických dopadů těch jednorázových? Dnes už můžete koupit i pro novorozeňátka rozložitelné ekoplenky. Nejenže jsou ekoplenky šetrné k přírodě, ale také k pokožce miminka.

Látkové plenky mají svá pozitiva, ale jako maminka novorozeného miminka budete mít spoustu starostí. Jednorázovky vám minimálně v prvních měsících alespoň trošku uvolní ruce.

Tip: Zkuste šetrné české plenky Baby Charm bez parfemace a bělení. Baby Charm jsou k dětské prdelce extrémně šetrné a nemusíte se s nimi bát žádných zbytečných opruzenin.

Jak zvolit velikost jednorázových plenek

Při nákupu plenek před porodem se nebojte sáhnout po velikostech pro miminka od 2 do 4 kilogramů. Každé miminko je trochu jiné a dvě miminka se stejnou váhou nemusí být úplně stejná. Možná to vaše bude trošku buclatější a bude potřebovat skoro od začátku větší velikost. Nebo možná naopak. Proto nekupujte příliš plenek do zásoby a raději otestujte, co bude právě vašemu miminku nejlépe sedět.

Tip: S indikátorem vlhkosti vždy poznáte, jestli už je nutné plenku vyměnit, mají ho například plenky Baby Charm.

Jak poznat správnou velikost plenek?

Plenky miminku musí sednout akorát. Příliš malé budou děťátko tlačit, a to bude plakat, navíc mohou prosakovat. Příliš velké mohou nejen prosakovat, ale obsah nemusí ani udržet. Jak správnou velikost poznáte?

Plenka musí všude sedět a přiléhat k tělu. Neměla by však působit otlačeniny.

Pokud se vaše miminko nachází na pomezí dvou velikostí, vždy berte tu větší, ať se miminko netrápí v příliš malé plence.

Přečtěte si vše, co budete o plenkách potřebovat vědět na Bezvaplenky.cz!

 

 

2021.07.01 | Nina Albertová | přečteno: 30070x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: dítě miminko péče rodina plenky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pomůžeme vám s výběrem dárku pro muže!

Nevíte si rady s výběrem dárku pro manžela, partnera nebo sourozence? Nebojte se, nejste sama! Připravili jsme p...
 
celý článek | Všeprosporty.cz | 2013.05.24 | přečteno: 30078x

Nejlepší způsob odstranění tetování. Cena vás nezruinuje

Potřebujete si nechat odstranit tetování a bojíte se kolik to bude stát? Pak jste jen jedni z mnoha, kteří nem...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.03.07 | přečteno: 30437x

Vánoční trhy

Mám moc ráda atmosféru vánočních trhů. Na své si tu přijdou všechny mé smysly a já si vždy i domů odnáším kousek té s...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.12.19 | přečteno: 30072x

Květiny, které nikdy nezvadnou

Útulný byt ozdobený barevnými květinami působí harmonicky a esteticky, zejména když květiny ladí s vybavením, ostatní...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30092x
 

Portál pro ženy