newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak vybrat dětské elektrické auto

 
Jak vybrat dětské elektrické auto

Elektrická autíčka pro děti jsou žhavým hitem posledních let. Mluvíme o motorových mini vozidlech, s nimiž se děti cítí naprosto jako dospělí. Elektrovozítka jsou zpravidla vybavená jedním nebo dvěma motory, náhon mají buď na jedno či obě zadní kola. A i když rychlost, kterou ujíždí, není nic závratného, některé mohou ovládat díky dálkovému ovládání sami rodiče (dálkové ovládání je typické hlavně pro autíčka určená těm nejmenším). Aktuální nabídka je opravdu pestrá, proto se nabízí otázka, jak vybrat dětské elektrické auto pro svou ratolest?

 

Záleží na věku dítěte

Většina rodičů vybírá elektrické auto podle jeho vzhledu. A i když je pravdou, že hraje při výběru opravdu velkou roli, daleko důležitější je věk dítěte, kterému se musí přikládat větší důraz než zmiňovanému designu. Na základě toho, kolik dětem je, můžete vybírat vozítko s komplikovanějším či méně komplikovaným ovládáním. Zatímco autíčka pro nejmenší disponují dálkovým ovládáním, tudíž jsou zcela v moci rodičů, autíčka pro větší děti už ukrývají jednoduché pedály a vyšší rychlost.

Kde bude autíčko jezdit?

Rozhodli jste se své ratolesti udělat radost a koupit mu elektrické auto, ve kterém se bude moct prohánět venku při procházce? Co je opravdu důležité, tak to, kde bude autíčko jezdit. Pokud nebude jezdit nikde jinde než na pevném povrchu (tedy po ulicích, chodníku či na dlažbě na zahradě), nemusíte investovat do silného auta. Jestliže dáváte přednost výletům do přírody, kde je terén trochu kostrbatější a náročnější, vyplatí se koupit spíše menší čtyřkolku, která má nejen stabilnější kola, ale také se lépe řídí.

 

Jak vybrat dětské elektrické auto? Rozhoduje i výdrž

V souvislosti s předcházejícím bodem se pojí ještě jedna věc, a sice jeho výdrž. Pokud plánujete s elektrickým vozítkem cesty do přírody, rozhodně nestojíte o to, aby po hodině hlásilo vybití. Proto pořiďte autíčko s daleko větší výdrží. Jestliže má zpestřit pouze každodenní procházky, postačí takové, které vydrží alespoň dvě hodiny (výdrž elektrických autíček pro děti se ostatně kolem dvou hodin obvykle pohybuje).

Elektrické auto je skvělou volbou

Možná si říkáte, že taková hračka není pro vaše dítě vhodná. Že je dítko zkrátka moc malé na to, aby ovládalo své vlastní auto, i když nejezdí zrovna závratnou rychlostí. Jenže pravdou je, že autíčko nemá za úkol jenom rozzářit dětské oči a vykouzlit úsměv na tváři. Jeho úkolem je také podpořit logické myšlení (vždyť je plné různých ovládacích prvků). Kromě jiného podporuje elektrické dětské autíčko i soustředěnost dítěte, což vede k podpoře vývoje dětských reflexů. Navíc jsou i verze elektrického autíčka pro dvě děti a ty mohou být vhodné pro větší rodiny.

Nejedná se tedy o jakousi marnotratnost či výkřik dnešní moderní doby. Mluvíme o hračce, která bude pro dítě přínosem, ať už jsou mu čtyři, šest nebo osm let, a proto je elektrické autíčko i nyní považováno za jednu z nejlepších hraček pro děti.

 

2020.11.25 | Nina Albertová | přečteno: 30671x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: děti dárky Vánoce elektrické auto

 
archiv

Nejzajímavější články

 

5 tipů na nákup ekologických hraček

Děti rostou rychle a během pár let po nich zůstane mnoho hraček nejen jako vzpomínka, ale také jako odpad. Navíc už výro...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.02.24 | přečteno: 30610x

Pohádkové Bojnice

Nedávno jsem se po mnoha létech vrátila do místa, které mi učarovalo jako mladé dívce. Živá vzpomínka na teploučkou vodu...
 
celý článek | Irena Lochmanová | 2013.03.12 | přečteno: 30077x

Milujeme soupravy!

Každá souprava má něco do sebe, ať už máme na mysli sety domácích spotřebičů do kuchyně, soupravy dětských zimních doplň...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.04.26 | přečteno: 30129x

Mám se ráda, nemám se ráda...

  A už je tady to nesmyslné období zase, jsem protivná sobě i okolí. Nic mě nebaví, do ničeho se mi nechce, ...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.07.01 | přečteno: 30074x
 

Portál pro ženy