newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak správně pečovat o suchou a mastnou pleť?

 
Jak správně pečovat o suchou a mastnou pleť?

Mít tak ideální pleť, která by vypadala mladistvě a svěže, a přitom nevyžadovala příliš péče... Právě po tom asi touží většina z nás, ale jen málokterá žena takovou pleť skutečně má. Mezi nejčastější trápení patří mastná nebo naopak příliš suchá pleť. Jak si s nimi poradit a dopřát pokožce tu nejlepší péči? Důležité jsou především vhodné kosmetické přípravky, ideálně z lékárny. Oblíbené jsou například kvalitní přípravky značek Vichy a Bioderma.

 

 

Jak pečovat o suchou pleť?

Suchá pleť se vyznačuje hrubostí, tvorbou šupinek, až začervenáním a popraskáním určitých míst. Tomu je třeba v každém případě zabránit. V pokožce je netvoří dostatek mazu a je dehydratovaná. Je tedy nutné dodat jí vláhu a živiny. Základem péče je vždy důkladné čištění ráno i večer, ale jen velmi jemnými přípravky určenými pro citlivou pleť. Ideální je místo odličovací vody sáhnout po jemném mléku, micelární vodě nebo pěnivém gelu.

Pak přichází na řadu krém. Na noc se hodí hutný mastný krém s obsahem výživných a zvláčňujících látek, přes den spíše lehčí konzistence, založená však také na obsahu kvalitních pečujících olejů. Všechny kosmetické přípravky pro suchou a citlivou pleť by neměly být příliš parfémované a jejich základ by měl být na přírodní bázi.

 

Jak pečovat o mastnou pleť?

U mastné pleti je problém opačný, tedy přemíra vytvořeného mazu. To má za následek nepěkné lesklé plochy, rozšířené póry a častou tvorbu tolik nenáviděných pupínků. Ani tady ale není radno sahat po agresivních přípravcích s obsahem alkoholu. Ty sice pleť vysuší, ale paradoxně to bude mít z dlouhodobého hlediska opačný účinek, protože pleť začne v obranné reakci produkovat ještě více mazu. K čistění je dobré používat micelární roztoky, které jsou dostatečně účinné, ale přitom jemné. Doporučit lze třeba právě značku Bioderma a její čistící micelární vodu. Pleť rozhodně nečistěte extrémně často, dvakrát denně je dost. A určitě se vyvarujte přílišnému drhnutí pleti, tím si jen uškodíte.

I mastná pleť může být dehydratovaná, a proto by ani ve vaší koupelně neměl chybět kvalitní denní a noční hydratační krém. Jen zvolte přípravky, které jsou bez obsahu olejů. Velmi příznivě působí například krémy s ovocnými kyselinami, které pleti dodají potřebou vláhu a živiny, aniž by ji ještě více zamastily.

 

Na péči o svou pleť by neměla zapomínat žádná žena. Vše, co do pokožky investujeme, se nám dříve či později vrátí na jejím vzhledu. Chcete-li si dopřát kvalitní kosmetické přípravky, a přitom nemuset obíhat obchody, využijte služeb online lékárny. Můžete si tu v klidu vybrat ze širokého sortimentu značkové dermokosmetiky i dalšího lékárenského zboží. To vše za dobré ceny a s rychlým doručením až domů, nebo možností osobního odběru v některém ze 777 výdejních míst.

 

2014.12.02 | Martina Limbergová | přečteno: 30051x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Péče o pleť suchá pleť mastná pleť krémy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Je pro člověka prospěšná kombinace CBD a kofeinu?

Patříte mezi milovníky kávy, kteří si svá rána nedovedou představit bez šálku dobré kávy nebo čaje? Kofeinový nápoj dodá...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.06.15 | přečteno: 30074x

Naservírujte si zdravé stravování a potraviny online

I vy toužíte začít žít zdravěji? Zdravé stravování a zdravé potraviny stojí na začátku změny, která vás čeká. K tomu je ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2019.04.28 | přečteno: 30098x

Svět olejů předčí jakoukoli kosmetiku

Oleje, konkrétně ty přírodní a bio, obsahují vzácnou kombinaci vitaminů, minerálů a antioxidantů, a rozhodně se vyplatí ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.10.11 | přečteno: 30162x

Jak a podle čeho vybírat kvalitního malíře?

Právě nyní je ideální čas pro malování interiérů. Rekonstrukce vzhledu jednotlivých místností pomocí malování se řadí...
 
celý článek | Admin | 2015.08.10 | přečteno: 30036x
 

Portál pro ženy