newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak se cítit mladistvěji? Pomohou doplňky pro krásnou pleť, vlasy a nehty

 
Jak se cítit mladistvěji? Pomohou doplňky pro krásnou pleť, vlasy a nehty

Pravá krása ženy se skrývá v jejím nitru. Ovšem co si budeme povídat, i zevnějšek je pro každou z nás žen velmi důležitý. Snažíme se proto vypadat mladě, svěže, odpočatě, zkrátka krásně. Chceme se přece líbit okolí i samy sobě. Největší péči obvykle věnujeme své pleti, vlasům a nehtům. Dopřáváme jim pečující kosmetické přípravky a procedury. Někdy při tom ale zapomínáme, jak velkou roli hraje správná výživa. Bez dostatku vyživujících látek, které dopřejeme našemu tělu zevnitř, nejlepších výsledků dosáhnout nemůžeme. Jak tedy podpořit svou snahu? Pomohou nám doplňky pro krásnou pleť, vlasy a nehty.

 

Správná výživa je nenahraditelná

Pokožka těla je naším největším orgánem. Ano, opravdu je to orgán, stejně jako srdce, plíce nebo žaludek. A často se zapomíná, že stejně jako ostatní orgány potřebuje pro svou funkci dostatek správné výživy, vitamínů a minerálních látek. Bez důležitých látek naše kůže trpí a je náchylná k různých kožním onemocněním. A také k předčasnému stárnutí, které sice není tak rychle vidět jako kožní nemoci, ale o to hůře se pak dá napravit. Stejně důležitá je výživa i pro pevné nehty a zdravé vlasy. Vhodné doplňky pro krásnou pleť, vlasy a nehty nám pomohou doplnit to, čeho se nám ve stravě nedostává potřebné množství. Dostanou do našeho těla ty nejdůležitější živiny, které přispějí ke zdraví a omlazení pokožky. Můžeme díky nim oddálit stárnutí pleti oddálit a pomohou nám i ke krásným vlasům a tvrdým nehtům, které se nebudou lámat.

Co nesmí krásné pokožce chybět?

Velmi důležitou látkou pro naši kůži je kolagen. Vyskytuje se v ní přirozeně, ale s věkem jeho množství ubývá. Právě kolagen ale udržuje elasticitu pokožky a tím zamezuje tvorbě vrásek. Proto je dobré jej tělu dodávat a ideálně v hydrolyzované formě, tedy částečně rozložený, aby se v těle snadněji vstřebal. Kolagen přispívá také k pružnosti a hydrataci vlasů, tedy i k jejich zdraví a kráse. K přirozené tvorbě kolagenu přispívá vitamín C a neměl by chybět ani ve zvoleném doplňku. Ač je známý především jako vitamín proti nachlazení, podílí se tento silný antioxidant na mnoha dalších procesech v těle. Velmi prospěšnou látkou pro zlepšení stavu kůže, vlasů a nehtů je organická síra (MSM). Síra je důležitým prvkem v našem organismu, podílí se na mnoha tělesných funkcích a také je nezbytná při obnově zdravé tkáně. A nesmíme zapomenout na kyselinu hyaluronovou, která je často nazývána „elixírem mládí“. Je součástí mezibuněčné hmoty škáry (části kožní vrstvy) a její dostatečné množství v pokožce je zásadní pro její mladistvý vzhled. Pro nehty je zase důležitý vápník, jehož užívání prospěje i vašim kostem, kloubům a zubům.

Doplňky stravy samozřejmě nejsou náhradou pestré stravy, ale pomohou vám jednoduše doplnit tělu to, co je někdy přirozenou formou těžké získat v dostatečném množství. Nejlepší volbou jsou kombinace účinných látek, které se vzájemně doplňují a podporují. Vybírat to pravé pro vás můžete třeba na webu allnutrition.cz, kde najdete opravdu širokou nabídku produktů pro zdraví, krásu i fit postavu.

 

2022.04.28 | Martina Limbergová | přečteno: 30112x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása doplňky stravy vlasy pleť nehty zdraví vitamíny kolagen

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Netradiční sladko slané záviny z listového těsta

Není snad typičtějšího ryze podzimního sladkého pokrmu, nežli tradičního jablečného závinu. Co jej však tentokrát nah...
 
celý článek | Adela Rychtáriková | 2015.11.03 | přečteno: 30236x

Zasoutěžte si o lahodné rakytníkové ceny s e-shopem zdravyrakytnik.cz

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výherkyním Monice P., Janě B. a Radce Z.! Ostatním děkujeme za účast a budeme drž...
 
celý článek | Admin | 2021.08.17 | přečteno: 30156x

Osvěžující letní nápoje snadno a rychle

Všichni dobře víme, že pitný režim je třeba dodržovat po celý rok. A v horkých letních dnech to platí obzvláště....
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.07.04 | přečteno: 30117x

Školní jídelny: Dětská stravovací pohroma?

Chodili tam mí rodiče, chodili tam vaši rodiče, chodím tam já, chodí tam spousta lidí. A názory na tyto prokleté inst...
 
celý článek | Martin Klose | 2013.07.09 | přečteno: 30078x
 

Portál pro ženy