newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Ideál ženské krásy

 
Ideál ženské krásy

Blondýna nebo bruneta? Která má větší úspěch u mužů?

 

Také máte pocit, že pokud nejste hubená vysoká blondýna, nemáte nárok být příkladnou kráskou? Takovému přesvědčení nahrávají i mnohé fakty, jako třeba když se muži baví o ženách a jeden zmíní, že strávil nějaký čas s blondýnou, hned se ozývají chlácholivé řeči a citoslovečná povzbuzení. Jsou tedy blondýny skutečně váženějším artiklem pro většinu mužů?

Je pravdou, že blonďatá hříva je viditelnější než klasická hnědá. Vyzařuje pozitivní energií, silou a vůbec tak vším milým. Navíc, pokud je tvář přijatelná, hned může být dámě učiněno pozvání. Podvědomě jsou totiž blondýnky přístupnější než brunetky. Světlé vlasy jakoby značily jistou bázlivost, která tak trochu nahrává vtipům o blondýnách.

Jenže není pravda, že jsou blondýnky více zvány na schůzky  než jiné ženy. I historie nám ukazuje, že více žádané ženy byly spíše majitelky tmavých vlasů. Tak třeba taková Kleopatra, panovnice, která pečlivě dbala na svůj vzhled a svým osobním kouzlem učarovala řadě mužů. Možná to bylo vlivem jejího postavení, každopádně byla ve své době žádaná a byla to tmavovláska. Na svých havraních vlasech si zakládala a již ve své době hledala přírodní barviva pro ještě tmavší odstín, než sama měla.

Další významná kráska byla Čachtická paní. Hraběnka Báthoryová, o které panují jisté pověry a spekulace. Prý měla sklony k sadismu a své služebné dost krutě trestala. Nicméně je také nutno zmínit, že i ona byla ve své době považována za jednu z nejkrásnějších dam a velice dbala na svůj vzhled. Zkoušela různé praktiky, bylinné koupele, mastě i kúry. Do vzhledu investovala velké množství prostředků i času – prý se během dne i pětkrát převlékla, aby stále udivovala své poddané. Hraběnka Báthoryová byla dlouhovlasá brunetka a zamotala hlavu spoustě mužů.

A třetí, velký důkaz krásy brunetek byla císařovna Alžběta, zvaná Sisi a manželka císaře Františka Josefa I. Sisi byla svým vzhledem doslova posedlá. Pilně cvičila, držela diety a nezanedbala ani své předlouhé, husté kaštanové vlasy. Kamkoli vešla, muži se zalíbením, ženy se závistí, koukali na císařovnu, vážící si svého vzhledu snad i více než svého muže. A že byla skutečně krásná, svědčí i událost, která změnila výrazně evropské dějiny. Sisi si totiž Františka Josefa brát neměla, to její sestra Nené, jenže když mladý, okouzlující císař uviděl toto roztomilé stvoření, ihned se zamiloval a rozhodl se s ní oženit.

Nejde skutečně určit, které ženy mají u mužů větší úspěch. Pakliže přemýšlíte, kterou barvu pro své vlasy zvolit, aby si vás KONEČNĚ všiml, pak činíte špatně. Není to jen o barvě vlasů, ale i mnohých jiných faktorech. 

2013.07.01 | Darina Adámková | přečteno: 30103x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása blondýna bruneta historie žena půvab Kleopatra Sisi Čachtická paní Bátrohy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Proč je vitamin D tak důležitý?

Vitamin D podporuje imunitní systém a také napomáhá silným kostem. Tělo ho dokáže získávat ze slunečního záření za předp...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.12.26 | přečteno: 30212x

Doma pohodlně, ale moderně. Co nosit, aby vám to slušelo?

Za poslední rok využili lidé domácí oblečení více než cokoliv jiného. Homeoffice způsobil, že mnoho lidí trávilo v teplá...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.08.26 | přečteno: 30293x

Dětská hřiště v Praze

Bydlíte v Praze? Máte doma malé dítě? Pak jistě každou chvíli řešíte otázku, kam s ním vyrazit za zábavou. Přinášíme ...
 
celý článek | Admin | 2014.10.22 | přečteno: 30067x

Lubrikační gely a masážní oleje. Základní výbava vašeho muže

Mnoho milenců považuje lubrikační gel za nepostradatelnou pomůcku. Usnadňuje masturbaci, používání erotických pomůcek, v...
 
celý článek | Admin | 2018.09.07 | přečteno: 30072x
 

Portál pro ženy