newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Dostupná exotická dovolená

 
Dostupná exotická dovolená

Stále ještě přemýšlíte, kam letos vyrazit na dovolenou? Chtěli byste vyzkoušet trochu exotiky? Láká vás například proslulý Karibik? Z vlastní zkušenosti můžu říct jediné - skvělá volba!

 

 

Ať už si tady vyberete kteroukoli zemi, věřím, že nebudete litovat. Já jsem před pár lety navštívila dovolenkové letovisko nedaleko města Puerto Plata na severu Dominikánské republiky. Celá dovolená byla naprosto úchvatná. Už první dojem byl nepřekonatelný. Stála jsem na pláži a nevěděla, kam se dřív dívat. Očekávala jsem ráj na zemi, jak slibovaly fotky v prospektech cestovní kanceláře, ale skutečnost ještě dalece předčila má očekávání. Písek je tam ve skutečnosti snad ještě bělejší a palmy zelenější než na obrázcích. Moře hraje všemi odstíny modré, od blankytné po zlověstně temnou v dálce, kde se potkává s oblohou téměř mráčku. Během dvoutýdenního pobytu jsem nezažila jediný problém a personál byl nadmíru ochotný a milý. Prostě splněný sen.

 

 

Říkáte si, že je to ale hodně drahá dovolená? Jistě na ni budete muset šetřit o trochu déle než na týden v Chorvatsku s vlastní stravou (nic proti Chorvatsku, i tam se mi líbilo), ale nemusí být až tak drahá. Pokud byste se také chtěli podívat do takového ráje a nemáte problém s alespoň pár větami v cizím jazyce, zkuste si prohlédnout nabídku německých nebo rakouských cestovních kanceláří. Stejné nebo srovnatelné zájezdy tam pořídíte o hodně levněji. Nevýhodou tedy je, že musíte počítat s odletem z dané země a dopravit se na místní letiště, ale stojí to za to. My využili služeb německé cestovky a přesto, že jsme na letiště v Mnichově vyráželi až ze vzdáleného Brna, bohatě se nám to vyplatilo. Oproti českým cestovkám jsme zaplatili o třetinu nižší cenu za zájezd, což vycházelo skoro na patnáct tisíc na osobu. Takže i s náklady na benzin a parkovné jsme na tom byli velmi dobře. Sice je to trochu nepohodlné cestovat několik hodin autem na letiště a potom ještě strávit třeba dalších 13 hodin v letadle, ale pokud chce člověk zažít trochu exotiky a nemá na rozhazování, není to až takový problém. Bonbónkem navíc je to, že s německou cestovkou se dostanete do hotelů, kam s naší tuzemskou jen těžko. Němci jsou totiž všude vítáni jako bohatá klientela a tak je s nimi i zacházeno.

 

 

Samozřejmě nechci pomlouvat české cestovní kanceláře a říkat, že jsou špatné. To vůbec ne. Sama jejich služeb využívám skoro každý rok a ráda. Jen jsou prostě destinace, kde se vyplatí poohlédnout se po zájezdu i u našich zahraničních sousedů.

2014.05.25 | Martina Limbergová | přečteno: 30112x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Dovolená; exotika

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Nike Air Force 1 Nike shop – obchod pro správné rebely

Současných módních trendů a jejich odnoží je tolik, že si každý může vybrat přesně ten, který odpovídá jeho představám. ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.11.17 | přečteno: 30224x

VČELÍ ZÁZRAK ZVANÝ PROPOLIS

Propolis pochází ze spojení dvou řeckých slov – pro (před) a polis (město). Včely chrání své město, tj. svůj úl před nez...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2018.11.22 | přečteno: 30223x

Bylinky v kuchyni

Máme tu červen, dobrý měsíc po "zmrzlých mužích" - naše zahrádky už se pyšní množstvím barevných květů a by...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.05.31 | přečteno: 30170x

Pochutnejte si na smoothie!

Smoothie - mixované nápoje z čerstvého ovoce, zeleniny, ořechů a dalších darů přírody se ve světě staly populárn...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.02.16 | přečteno: 30393x
 

Portál pro ženy