newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Dokonale krásná pleť díky barevným korektorům

 
Dokonale krásná pleť díky barevným korektorům

Mít pleť krásnou a hladkou jako panenka, po tom touží asi každá žena. Jenže přání je jedna věc, ale realita bývá jiná. Často nás trápí nevyrovnané zbarvení pleti, tmavé kruhy pod očima, nevzhledné pupínky, popraskané žilky, červené flíčky a další nedokonalosti. Proti spoustě těchto neduhů existují poměrně účinné zbraně a dá se s nimi zatočit. Někdy je ale potřeba vypadat dobře hned. A k tomu nám výborně poslouží korektor.

 

Také se vám už stalo, že jste přišli do drogerie a před regálem s kosmetikou zůstaly nakonec nerozhodně stát? Ono vybrat vhodný korektor není úplně snadné, pokud dopředu nevíte, po kterém sáhnout. K dostání jsou totiž nejen různé odstíny béžové, ale také barvy na první pohled poněkud zvláštní jako třeba žlutá, modrá nebo zelená. Má to svůj smysl, tyto korektory totiž pracují na principu vzájemně se neutralizujících barevných odstínů. Který korektor je tedy vhodný na červené skvrnky? A jak se zbavit kruhů pod očima? Podívejte se na jednoduché rozdělení korektorů.
 

Béžový korektor

Je univerzální klasikou, která vždy pomůže. Dokáže poměrně dobře zakrýt červené pupínky i tmavé kruhy pod očima. Vždy je vhodné vybrat barvu o odstín světlejší než je vaše pleť, obzvlášť pro oční okolí, které tím projasníte.

 

Žlutý korektor

Žlutá barva dobře zneutralizuje tmavé barvy jako modrou a fialovou, proto je tento korektor vhodný pro zakrytí kruhů pod očima s modrofialovým nádechem.

 

Broskvový a růžový korektor

Některé ženy trápí spíše tmavě hnědé kruhy pod očima a pro ty se hodí tyto dva odstíny korektorů. Broskvová i růžová dokáží oční okolí projasnit a zjemnit.

 

Zelený korektor

Pokud zatím teprve pracujete na tom, jak se zbavit akné, určitě ve vaší kosmetické taštičce najde své místo korektor zelené barvy. Ten dokáže neutralizovat červené barevné tóny a je tedy přímo ideální pro korekci tvořících se červených pupínků, ale také popraskaných žilek, červených skvrnek a zarudnutí pleti.

 

Fialový korektor

Tak jako dokáže žlutá zjemnit fialovou barvu, ta fialová zase oživí žlutý podtón vaší pleti. Pokud má vaše pokožka takový nezdravý nádech, fialový korektor vám dodá zdravější barvu. Díky tomu nebudete vypadat tak mdle a unaveně.


 

Korektory jsou k dostání tekuté i tuhé, ve formě krémových tubiček, tyčinek i paletek. Co si vyberete, záleží na vás a také na tom, k čemu je korektor určen. Pro zakrytí větších nedokonalostí se hodí lépe kryjící tuhý korektor. Pro oční okolí či vyrovnání barvy pleti je zase vhodnější ten tekutý, který přirozeněji splyne s pokožkou.

U korektorů obecně, ale u těch barevných obzvlášť platí, že je velmi důležité dát si záležet při jejich nanášení. Korektor se vždy nanáší pod make-up a to v tenké vrstvě, kterou bříšky prstů důkladně zapracujete do pleti. Chce to trochu cviku, ale brzy se vám jistě bude dařit sjednotit svou pleť do dokonalosti.


 

Tip: Trápí vás suchá nebo naopak mastná pleť? Podívejte se na náš článek Jak pečovat o suchou a mastnou pleť.

 

 

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

2015.02.06 | Martina Limbergová | přečteno: 30077x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: pleť nedokonalosti korektory make-up akné

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Červené krásky od hvězdného Louboutina

Slavné "Louboutinky" letos oslavily dvacet let. Již dvacet let patří tyto střevíčky mezi nejluxusnější obuv. Mnohé celeb...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2012.12.23 | přečteno: 30081x

Koupání na vlastní zahradě? Proměňte letos sen ve skutečnost

Je únor a studené počasí venku tedy láká spíše schovat se do tepla svého domova a uvařit si hrnek horkého čaje. Pojďm...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.02.15 | přečteno: 30060x

Koženým kabelkám neodzvonilo! Dopřejte si italský luxus

Vášeň pro módu je součástí života nejedné z nás. Není to jen záliba v trendových značkách, ale zejména v kvalitních mate...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.06.21 | přečteno: 30052x

Vyhrajte román Očarovaná, poutavou knihu z afrického prostředí

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.06 | přečteno: 30144x
 

Portál pro ženy