newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Dětské tříkolky a odrážedla přivedou děti ke sportu

 
Dětské tříkolky a odrážedla přivedou děti ke sportu

Čím více času tráví děti venku, tím je to pro ně lepší. Lákadlem bývají jiné děti na hřišti, což je dnes ovšem spíše problém. Děti však zabaví i správně zvolené venkovní hračky, které už jsou vlastně první sportovní pomůckou – dětské tříkolky a později odrážela.

 

Už od jednoho roku může mít dítě svoji tříkolku

Zatím ji samo nerozjede, ale to nevadí. Má k tomu nás, rodiče. I proto je pro ně bezpečná. Ovládáme ji pomocí tyče, takže nehrozí, že nám někam popojede. Jakmile dítě poprvé usedne do své tříkolky, s největší pravděpodobností už nebude chtít do kočárku. Tříkolka nabízí pocit svobody a současně bezpečí, je krásná a pohodlná. Tyto tříkolky jsou vhodné až do hmotnosti 25 kg. Takže dítěti určitě vydrží do 3 let, někdy i do 5 let, pokud mezitím nezačne jezdit na kole. Postupně pouze odstraníte nepotřebné prvky, jako je třeba vodicí tyč.

Tříkolky jsou pro děti prvním seznámením se sportovním nářadím

Směle se dají nazvat prvním kolem. U dětí pomáhají s procvičováním motoriky, ale rovněž s koordinací pohybu nohou a rukou. Tříkolka pro děti se stále více přizpůsobují preferencím dětí. Už se nesnaží vypadat jako kočárek. Děti ji milují, protože celá tříkolka může mít nádherný design s oblíbenými kamarády – kačenkou, pandou nebo sloníkem. Tyto krásné tříkolky s evropským certifikátem nabízí e-shop Ministerstvohracek.cz.

 

Odrážedla podporují rozvoj rovnováhy

Dlouho nemusíte čekat ani s pořízením odrážela. Jde jej vlastně pořizovat souběžně s tříkolkou, tedy už od jednoho roku věku. Dítě ocení, že si může vybrat jednou jednu, podruhé jinou sportovní pomůcku a současně hračku. Dětské odrážedlo je již plnohodnotným předkrůčkem ke kolu. Může být tím, co pomůže vašemu dítěti nasednou na kolo rovnou bez pomocných koleček. Zcela zásadně to dokáže urychlit vaše vzájemné rodinné aktivity na kole. S dítětem s pomocnými kolečky se totiž jen stěží vydáte na jakoukoliv jinou stezku než na klasickou vyasfaltovanou. Je to však právě odrážedlo, které dítěti pomáhá už od jednoho roku rozvíjet jeho centrum rovnováhy.

Odrážedlo pro nejmenší je často plastové. Může mít dokonce i podobu autíčka s pomocnou vodicí tyčí. Ty pro starší děti až předškoláky už mají vzhled velice podobný klasickému kolu. Odrážedlo pro děti je obvykle považováno za předstupínek kola. A mnoho rodičů proto zvažuje, jestli jej pořídit, nebo počkat až na kolo. Jenomže takto odrážedlo posuzovat nejde, protože je vlastně samostatným sportovním náčiním a dítě jej pak může používat souběžně s kolem.

Proč pořizovat odrážedla už nejmenším dětem?

Již bylo řečeno, že dětem pomáhají s osvojením si rovnováhy. Současně ale zlepšují motorické schopnosti dětí i celkovou koordinaci. To vše není jen o tom, že dítě pak bude sportovně zdatnější. Dobrá motorika se projeví i při psaní a dalších rukodělných dovednostech.

 

 

 

2021.04.19 | Lea Kubová | přečteno: 30969x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: děti pohyb sport dětské odrážedlo tříkolka

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Opakující se životní lekce aneb Jak se poprat s

Možná patříte také mezi ty lidi, kterým se v životě vrátilo přesně to, co zrovna odmítali nebo nechtěli. Mohlo jít napří...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2024.04.13 | přečteno: 111x

Nepodceňujte péči o zdraví očí. Víte, jak na to?

Naprostou většinu informací o okolí získáváme prostřednictvím zraku. Proto právě jeho kvalita ovlivňuje i kvalitu samotn...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2024.01.06 | přečteno: 303x

Kvalitní dřevěná podlaha vám bude sloužit po generace

Podlaha patří mezi nejdůležitější komponenty domu. Už jen z toho důvodu je na místě jejímu výběru věnovat patřičnou pozo...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.12.07 | přečteno: 30071x

Zájem o online prodej potravin zůstává i po rozvolnění

Pandemie covid-19 zcela zásadně změnila naše nákupní chování. I ti, co nakupovali přes internet již téměř vše, k nákupu ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.06.17 | přečteno: 30076x
 

Portál pro ženy