newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Co byste řekli na jarní výlet do Amsterdamu?

 
Co byste řekli na jarní výlet do Amsterdamu?

Jaro je tady a s tím i krásné, slunečné počasí, které je perfektní pro jarní výletování. Pokud byste se rádi podívali do zahraničí, tak právě Amsterdam by mohla být ta správná volba. V tomto článku vám dáme tipy, jaké památky a místa zde navštívit!

 

Muzea

Pokud jste milovníky historie, tak vás Amsterdam jistě potěší pestrou škálou muzeí. Nejznámější muzeum se nazývá Rijksmuseum, které nabízí expozice nizozemského umění a historie v 200 sálech. Mimo to návštěvníci mohou vidět Noční hlídku od slavného Rembrandta a další obrazy holandských malířů ze 17. století. Další muzeum, které stojí za je navštívení, je Muzem Van Gogh. Jak již název vypovídá, expozice se týká života významného malíře Vincenta Van Gogha. Mezi muzea se také řadí Dům Anny Frankové, kde se židovská rodina schovávala před nacisty.

Zahrady

Amsterdam je typický svými tulipánovými poli, proto nesmíte zapomenout navštívit zahradu Keukenhof. Jedná se o největší a nejstarší květinový park v Evropě, který má zhruba 32 hektarů a byl otevřen již roku 1949. Zahrada je k dispozici od poloviny března do května, kdy je hlavní sezóna tulipánů. Celý park je pojat jako umělecké dílo - květiny jsou vysázeny v ornamentech a představují různé obrazce. Najdete zde také sochy, altány, fontány, dětská hřiště a obchody se suvenýry. 

Památky

Amsterdam nabízí mnoho zajímavých historických katedrál a kostelů, které jsou výjimečné svou architekturou a zachovalostí. Například gotický kostel Oude Kerk patří k nejkrásnějším kostelům v Amsterdamu a zároveň se jedná také o nejstarší dochovanou budovu ve městě. Mimo to je zde také k vidění krásná bazilika Sv. Mikuláše, protestantský kostel Zuiderkerk nebo Westerkerk.

Trhy 

Jako správní turisti neváhejte navštívit tradiční holandské trhy. Jeden z nejpopulárnějších trhů je IJ-hallen Flea Market. Jedná se o klasický bleší trh, kde jsou k dostání tradiční holandské výrobky za velmi dobré ceny. Další tip je trh Singel – největší květinový trh, kde si lze nakoupit sazeničky a cibulky květin, květináče i živé květiny.

 

Amsterdam je město, které se těší velkému turistickému zájmu během celého roku. Nadchne vás svým historickým centrem, vonícími tulipány a typickými větrnými mlýny v okolí. Nejlepší sezóna k jeho navštívení je právě jaro, proto neváhejte a zpestřete si jeden z jarních víkendů výletem do Amsterdamu. 

 

2018.04.19 | Petra Zápotočná | přečteno: 30168x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Amsterdam výlet tipy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Proč nebýt Happy v padesáti?

Deprese v našem věku? Není k tomu přece žádný důvod. Doma máme odrostllé děti, které mají pocit, že nás naprosto k ni...
 
celý článek | Martina Kysilková | 2013.03.06 | přečteno: 30079x

Říká se, že oko je oknem do duše. A tělo je zrcadlem duše

Někteří lidé zastávají názor, že tělo je ve skutečnosti pouhým oděvem naší duše. Funguje jako jakýsi skafandr, který duc...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.06.12 | přečteno: 30174x

Jak a podle čeho vybírat kvalitního malíře?

Právě nyní je ideální čas pro malování interiérů. Rekonstrukce vzhledu jednotlivých místností pomocí malování se řadí...
 
celý článek | Admin | 2015.08.10 | přečteno: 30038x

Co nejlépe pomůže od nachlazení?

S chladnějšími dny opět přichází i zvýšené riziko onemocnění dýchacích cest. Naše tělo začíná být oslabené někdy i výraz...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.27 | přečteno: 30279x
 

Portál pro ženy