newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Chystáme svatbu – co promyslet nejdříve?

 
Chystáme svatbu – co promyslet nejdříve?

Každá nevěsta si chce pamatovat svatební den jako ten nejhezčí ve svém životě. Než ale nastane, je potřeba vyřešit a připravit spoustu věcí. Co vše svatební přípravy obnáší a na co nezapomenout? Zodpovězte si několik důležitých otázek.

 

Kdy a kde se chci vdávat?

Ještě než začnete s jakýmikoliv přípravami, musíte se s nastávajícím manželem dohodnout, kdy a kde se bude váš svatební den odehrávat. Hlavní svatební sezónou je jaro, léto a brzké podzimní měsíce, ale i svatba v zimě na sněhu má své kouzlo (pokud samozřejmě počasí dovolí). Když máte vybráno kdy, zvolte si typ obřadu. Chcete tradiční církevní obřad v kostele? Klasický civilní na radnici? Nebo byste raději zvolili nějaké jiné místo, třeba zámek, rozkvetlou louku nebo vlastní zahradu? Téměř nic dnes není problém, jen je potřeba dohodnout si dostatečně dopředu termín a případně se domluvit s oddávajícím na konkrétních požadavcích.

 

Koho na svatbu pozveme?

I seznam hostů by měl být jednou z prvních věcí, na které zapracujete. Nejdříve dejte hlavy dohromady jen s partnerem a proberte, koho na svatbě chcete/nechcete mít. Poté se můžete poradit i s rodiči, abyste na někoho náhodou nezapomněli. Není ale třeba počet hostů nijak přehánět, pokud sami netoužíte po obrovské slávě. A proč si hosty ujasnit hned ze začátku? Protože podle jejich počtu se bude odvíjet spousta dalších věcí – místo konání svatební hostiny (abyste se tam všichni pohodlně vešli), počet svatebních pozvánek, množství občerstvení a podobně. Velmi důležité je také rozhodnutí, kdo vám půjde za svědka. Vybírejte pečlivě, rozumem i srdcem. Měl by to být člověk, který je vám blízký, dobře vás zná a bude vám po celý slavnostní den oporou.

Na kolik nás svatba vyjde?

Svatba není úplně levnou záležitostí, tedy pokud se nevezmete v tajnosti jen sami dva se svědky a nepozvete je pak někam na „meníčko“. Kolik bude stát právě vaše svatba, záleží na mnoha věcech, ať je to typ a místo konání obřadu, počet hostů, místo konání hostiny, druh občerstvení, náklady na vaše šaty a tak dále. Vše se dá ale naplánovat tak, aby svatební den byl pro vás tím nejlepším a zároveň vám nezruinoval úspory. Musíte si dopředu stanovit svatební rozpočet a snažit se jej dodržet. Možná to bude v některých věcech o kompromisech, ale rozhodně je takový přístup rozumný.

Co si vezmu na sebe?

Nevěsta se ženichem jsou po celý svůj den středem pozornosti a každá žena chce být v této roli přirozeně tou nejkrásnější. K tomu dopomohou správně zvolené svatební šaty, jejichž nabídka je téměř neomezená. Můžete být za princeznu v nadýchaných šatech, zvolit elegantní hladký střih, nebo cokoliv jiného, co vám vaše postava a vkus dovolí. Návštěva stavebního salónu a výběr svatebních šatů a doplňků patří mezi ty nejpříjemnější části příprav. Šaty si můžete zapůjčit, zakoupit nebo i nechat ušít na míru. Záleží, kolik financí chcete právě do nich investovat.

Na čem byste neměly šetřit, jsou svatební boty. Čeká vás náročný den, kdy na nohách strávíte jeho většinu, proto je výběr vhodného typu a velikosti velmi důležitý. Klasikou jsou lodičky na svatbu, pokud ale nejste zvyklé na vysoké podpatky, nebudou vaše nohy zrovna nadšené. Alespoň jako náhradní boty na svatbu byste proto mohla zvolit třeba bílé baleríny, které budete mít v případě potřeby připravené na přezutí. Inspirovat ve výběru se můžete zde https://www.eobuv.cz/damske/polobotky/svatebni.html.

 

Přípravy na svatební den mohou vypadat složitě, ale když si je dobře zorganizujete, určitě je zvládnete levou zadní. A výsledkem bude ten nejhezčí den, na který budete jednou vzpomínat s dětmi i vnoučaty.

 

2018.03.01 | Martina Limbergová | přečteno: 30103x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: svatba vztahy svatební den přípravy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Cestování v autobuse tenkrát a dnes

Od svých 12-ti let jsem dojížděla do školy každý den, dnes dojíždím pro syna do školky každý den. Dívám se a srovnává...
 
celý článek | Meridene | 2014.04.01 | přečteno: 30084x

Kdo šetří, má za tři...

...ale taky si nic neužije. Alespoň ten, kdo to podle mého možná tak trochu přehání. ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.02.24 | přečteno: 30157x

Aby vaše pleť zářila jak jarní slunce

Chladné počasí dává naší pleti vždycky zabrat. Není divu, že celou zimu probíráme nabídky krémů a balzámů, které ochrání...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.05.08 | přečteno: 30126x

Kamarád taky rád

…kamarádku na lehátku/kamarádka mu má dát?! Jste nezadaná, o vztah nestojíte, ale sex vám prostě chybí. Co tak...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2013.02.18 | přečteno: 30231x
 

Portál pro ženy