reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Mezi námi děvčaty

 
celý článek | Barbora Minaříková | přečteno: 8012x 2013.04.18

Černá díra

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 8006x 2014.05.15

Mateřství aneb patent na rozum

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 8025x 2013.06.24

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

 
Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům!

 

Vitariánství je směr, který určitě znáte. Raw food je fenoménem. Knihou se stovkou receptů nikdo už tak nepřekvapí. Tady ovšem nakladatelství udělalo husarský kousek, když do knihy zakomponovalo nejen znalosti a kulinářské inspirace zúčastněných, ale také jejich životní a profesní příběhy. Jde totiž o pětici autorů, kteří stojí vůbec za rozkvětem raw food v českých luzích a hájích.

Tak nejprve k receptům!

Ty jsou povýšeny na umělecká díla. Od nejjednodušších až po ty složitější. Většinou tvoří základ naprosto běžně dostupné suroviny. Techniky zpracování také nejsou úplně neznámé, vystačíme si s mixováním, sušením a krájením. Ovšem občas jsou tu vloženy lahůdky, které stojí za to vyzkoušet a potom je zkoušet i v jídlech, která sama vymyslíte.

Nudle kelp, irský mech, coryceps, acai, palmový nektar, cam, houby enoki, jakonové sladidlo nebo včelí pyl jako vhodná chuťová a zdravá přísada do zimních smoothie. Různé raw proteiny, potravinové doplňky a koncentráty jsou potom opravdu třešničkami na dortu! 

Najednou je všechno o úroveň výš a  živá strava se tak stává neskutečně lákavou.

Lidé v zákulisí dokázali moc!

Snad proto, že lidé, kteří tu tyto recepty vytváří, žijí vitariánstvím už řadu let, jsou tyto recepty tak dokonale promyšlené, jednoduché a zároveň i inspirující k vlastní tvorbě. Uvědomíte si, že některé cesty byly opravdu trnité, doprovázené vlastní těžkou životní cestou nebo i krachy svých prvních podnikatelských záměrů. Jsou to příběhy o odvaze riskovat a o víře, že to vyjde. No vyšlo to, měli štěstí. Ovšem každý z těchto lidí má i svůj vlastní názor na raw food. Tak se tu dozvíte i mnoho obecně zajímavých informací týkajících se zdraví nebo třeba i o původu slova „raw“.

Čisté stravování? Ano, nejčistší, jaké může být!

O raw se většinou píše jako o syrové stravě, živé stravě, ALE… toto anglické slovo má množství jiných, snad i trefnějších významů: čistý (neředěný), neupravený, panenský, čerstvý, nevařený, v přírodním stavu, surový, nezpracovaný, nerafinovaný, neobdělaný nebo nepokrytý… a to je možná důvod, proč syrová strava působí na lidský organismus tak ozdravně.

Mít doma podobnou kuchařku se vyplatí, jsou totiž chvíle, kdy rádi sáhneme po tak ozdravujícím a zároveň rychlém pokrmu.

Za všechny jsou mými favority stále smoothie. To je doslova energetická bomba, za kterou se káva, jakožto „vymahač energie na dluh“, nemůže vůbec srovnávat!

 

Vydalo nakladatelství IFP Publishing, 2015, www.ifp-publishing.cz

Pozor, soutěž!

Zajímáte se o raw food a chcete se dozvědět něco nového? Nakladatelství IFP Publishing věnovalo tři výtisky knihy Česká raw food: Tajemství těch nejlepších pro tři z vás, kteří zodpoví správně soutěžní otázku a budou mít štěstí při losování.

Soutěžní otázka:

Raw food je stravovací styl, který výrazně regeneruje organismus a  najdete ho také pod názvem:

a)      Vegetariánství

b)      Veganství

c)       Vitariánství

 

Své odpovědi zasílejte na adresu soutez@portalprozeny.cz a do předmětu zprávy uveďte slovo "RAW". Soutěž trvá do čtvrtka 28.1. 2016.

 

2016.01.14 | Renata Petříčková | přečteno: 8060x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: raw food živá strava vitariánství recepty životní příběhy lifestyle

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Podívej se na ni, jak se dobře vdala

  Tak tuhle větu jsem od dětství slýchala poměrně často, při všech rodinných setkáních, oslavách, návštěvách...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.10.14 | přečteno: 8002x

Sacher

Cestu do Vídně nesmíte učinit bez ochutnání pravého Sachru, čokoládového moučníku, který si právem vydobyl to pravé j...
 
celý článek | Darina Adámková | 2013.06.30 | přečteno: 8031x

Co můžeš udělat dnes...

  …odlož na pozítří – získáš tak dva dny volného času. ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.06.30 | přečteno: 8075x

Vezmeme to od podlahy

Jak vybrat tu správnou podlahu je mnohdy oříšek. Záleží na druhu místnosti, na stupni zátěže a také na vašich osobníc...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2016.02.08 | přečteno: 8057x
 

Portál pro ženy