zaf-aff-banner-120x600.png
reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

 
Česká raw food: Tajemství těch nejlepších

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům!

 

Vitariánství je směr, který určitě znáte. Raw food je fenoménem. Knihou se stovkou receptů nikdo už tak nepřekvapí. Tady ovšem nakladatelství udělalo husarský kousek, když do knihy zakomponovalo nejen znalosti a kulinářské inspirace zúčastněných, ale také jejich životní a profesní příběhy. Jde totiž o pětici autorů, kteří stojí vůbec za rozkvětem raw food v českých luzích a hájích.

Tak nejprve k receptům!

Ty jsou povýšeny na umělecká díla. Od nejjednodušších až po ty složitější. Většinou tvoří základ naprosto běžně dostupné suroviny. Techniky zpracování také nejsou úplně neznámé, vystačíme si s mixováním, sušením a krájením. Ovšem občas jsou tu vloženy lahůdky, které stojí za to vyzkoušet a potom je zkoušet i v jídlech, která sama vymyslíte.

Nudle kelp, irský mech, coryceps, acai, palmový nektar, cam, houby enoki, jakonové sladidlo nebo včelí pyl jako vhodná chuťová a zdravá přísada do zimních smoothie. Různé raw proteiny, potravinové doplňky a koncentráty jsou potom opravdu třešničkami na dortu! 

Najednou je všechno o úroveň výš a  živá strava se tak stává neskutečně lákavou.

Lidé v zákulisí dokázali moc!

Snad proto, že lidé, kteří tu tyto recepty vytváří, žijí vitariánstvím už řadu let, jsou tyto recepty tak dokonale promyšlené, jednoduché a zároveň i inspirující k vlastní tvorbě. Uvědomíte si, že některé cesty byly opravdu trnité, doprovázené vlastní těžkou životní cestou nebo i krachy svých prvních podnikatelských záměrů. Jsou to příběhy o odvaze riskovat a o víře, že to vyjde. No vyšlo to, měli štěstí. Ovšem každý z těchto lidí má i svůj vlastní názor na raw food. Tak se tu dozvíte i mnoho obecně zajímavých informací týkajících se zdraví nebo třeba i o původu slova „raw“.

Čisté stravování? Ano, nejčistší, jaké může být!

O raw se většinou píše jako o syrové stravě, živé stravě, ALE… toto anglické slovo má množství jiných, snad i trefnějších významů: čistý (neředěný), neupravený, panenský, čerstvý, nevařený, v přírodním stavu, surový, nezpracovaný, nerafinovaný, neobdělaný nebo nepokrytý… a to je možná důvod, proč syrová strava působí na lidský organismus tak ozdravně.

Mít doma podobnou kuchařku se vyplatí, jsou totiž chvíle, kdy rádi sáhneme po tak ozdravujícím a zároveň rychlém pokrmu.

Za všechny jsou mými favority stále smoothie. To je doslova energetická bomba, za kterou se káva, jakožto „vymahač energie na dluh“, nemůže vůbec srovnávat!

 

Vydalo nakladatelství IFP Publishing, 2015, www.ifp-publishing.cz

Pozor, soutěž!

Zajímáte se o raw food a chcete se dozvědět něco nového? Nakladatelství IFP Publishing věnovalo tři výtisky knihy Česká raw food: Tajemství těch nejlepších pro tři z vás, kteří zodpoví správně soutěžní otázku a budou mít štěstí při losování.

Soutěžní otázka:

Raw food je stravovací styl, který výrazně regeneruje organismus a  najdete ho také pod názvem:

a)      Vegetariánství

b)      Veganství

c)       Vitariánství

 

Své odpovědi zasílejte na adresu soutez@portalprozeny.cz a do předmětu zprávy uveďte slovo "RAW". Soutěž trvá do čtvrtka 28.1. 2016.

 

2016.01.14 | Renata Petříčková | přečteno: 1070x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: raw food živá strava vitariánství recepty životní příběhy lifestyle

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Emancipace,naprosto skvělá věc.

Tak nevím dámy kdy nám ta emancipace přerostla přes hlavu,ale stalo se. Muži již dávno nejsou muži s velkým M,nenápad...
 
celý článek | Martina Kysilková | 2013.03.16 | přečteno: 3259x

Cizrna - proč jíst luštěniny?

Máme tady podzim a s přicházejícím chladem budeme víc pečovat o svojí vnitřní pohodu těla. Budeme potřebovat víc orga...
 
celý článek | Vendula Králová | 2012.12.18 | přečteno: 3163x

Bylinky v kuchyni

Máme tu červen, dobrý měsíc po "zmrzlých mužích" - naše zahrádky už se pyšní množstvím barevných květů a by...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.05.31 | přečteno: 1150x

Seriál o grilování: 6. díl – Jak správně grilovat maso?

Při představě šťavnatého kusu masa připraveného na grilu se nesbíhají sliny snad jen vegetariánům. Pokud mezi ně nepa...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.05.15 | přečteno: 104x
reklama 8 v magazínu pro ženy
 

Portál pro ženy