newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Boj s alergií pro vás s létem nekončí? Nenechte se jí omezovat!

 
Boj s alergií pro vás s létem nekončí? Nenechte se jí omezovat!

S končícím létem si mnoho lidí trpících alergií na pyly může konečně oddychnout. Některé byliny a trávy sice pořád kvetou, ale jejich množství už není tak velké. Ovšem pyly nejsou jediným problémem. Alergici reagující na prach, roztoče nebo zvířata nemají klid po celý rok, jejich potíže se mohou vyskytnout kdykoliv, stejně je tomu třeba u potravinových alergií. Léčba alergie je pro tyto pacienty aktuálním tématem v jakémkoliv ročním období. Jak si účinně pomoci od nepříjemných projevů?

 

Když se imunitní systém „zblázní“

Alergie jako taková není nemocí, jde o obranou reakci našeho organizmu na vlivy z okolí. Bohužel je tato reakce značně přehnaná a mířená proti tomu, co by nám nijak neuškodilo. Výsledkem je nejčastěji obtěžující alergická rýma, astma nebo svědící vyrážka. Tyto příznaky alergie nejsou nic příjemného a v některých případech mohou být až nebezpečné.

Alergiků stále přibývá

Podle průzkumů trpí některou z forem alergie až třetina obyvatel naší republiky, celosvětový průměr je podobný. Tato čísla navíc stále stoupají. Proč tomu tak je? Vliv na to má kromě dědičnosti i zhoršující se životní prostředí, náš nezdraví životní styl a špatné stravovací návyky. S dispozicí k alergii se člověk už rodí, projevit se pak může kdykoliv během života. Jakmile se objeví příznaky, pomůže jedině vhodná léčba alergie.

Jak alergii léčit?

Jak jsme si říkali, alergie není nemoc. Přesto jsou na ni léky, které vám pomohou. Jsou to takzvaná antihistaminika a jejich účinek spočívá v potlačení reakce imunitního systému. Léky na alergii se podávají buď lokálně (například oční a nosní kapky) nebo celkově, tady má výborné účinky například známý Analergin Neo. Užívají se nejen při akutních potížích, ale i preventivně v případě, že hrozí zvýšené riziko setkání s alergeny (více informací nejen o užívání se dozvíte na http://www.analergin.cz/lecba-alergie/).

Kromě toho, že si vezmete vhodný lék na alergii, je velmi důležité přistoupit k režimovým opatřením, především k omezení kontaktu s alergenem. Dále byste se měli vyhnout kouření, i pasivnímu, a omezit používání aerosolů, obojí jsou spolupodílející se faktory a vedou ke zhoršení stavu.

 

Alergie není nic příjemného, ale dá se zvládnout. Bojujte s ní včas a účinnými prostředky, ať vás zbytečně neomezuje.

 

2017.09.01 | Martina Limbergová | přečteno: 30100x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: alergie příznaky projevy léčba alergie léky na alergii

 
archiv

Nejzajímavější články

 

5 užitečných rad, jak správně vybrat plastová okna

Každého investora zajímá hlavně ceník plastových oken a rozměry. Cena je důležitým kritériem, ale neměla by být jedin...
 
celý článek | Admin | 2015.11.03 | přečteno: 30082x

Já se prostě mám rád!

Mám kamarádku, která je šťastně vdaná, má dceru a taky práci. Je pohledná a vtipná, chytrá a oblíbená.  ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.06.16 | přečteno: 30094x

Yeonmi Parková: Abych přežila

Jsou knihy, u kterých si ani neuvědomíte, jak běží čas. Tady jsem si ani neuvědomila, že jsem v polovině a z&nbs...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2016.01.28 | přečteno: 30369x

Glykemický index známý i tajemný

Pokud pracujete na snížení hmotnosti, jste diabetici nebo se hlouběji zajímáte o zdravou stravu, problematice glykemi...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.07.23 | přečteno: 30166x
 

Portál pro ženy