reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Obtíže při menstruaci? Pryč s nimi.

 
celý článek | Mgr. Petra Králová | přečteno: 30037x 2014.04.06

Čtenářský deník, díl 3.

 
celý článek | Meridene | přečteno: 30076x 2014.09.18

Tatarský biftek

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30281x 2014.01.17

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Aby vaše pleť zářila jak jarní slunce

 
Aby vaše pleť zářila jak jarní slunce

Chladné počasí dává naší pleti vždycky zabrat. Není divu, že celou zimu probíráme nabídky krémů a balzámů, které ochrání naši pokožku, rty či citlivou pleť kolem očí. Abyste vyrovnaly tuto zimní zátěž, provedeme vás ve třech krocích k zářivé jarní pleti.

 

Konečně se otepluje, sluníčka přibývá a někdy je venku téměř jako v létě. Počasí vás nutí trávit na čerstvém vzduchu čím dál víc času. Co prospívá vašemu tělu a duši, je skutečným balzámem i pro vaši pleť. Na jaře se totiž mění charakter pleti a je nezbytné tomu přizpůsobit i péči o ni. V zimně bývá pleť suchá a drsná, ale nyní začíná produkovat více mazu a stává se vláčnější.

Mastné krémy, olejové emulze a čistící vody byste už měly definitivně uložit k letnímu spánku a dát přednost lehčím emulzím. Následující kroky vám pomohou s tím, abyste svou pleť perfektně připravily na nadcházející teplou sezonu.

Jarní regenerace                                

Pokud vás v zimě trápí pleť bledá až zašedlá, na vině je pravděpodobně špatné prokrvení. Někdy navíc pokrývají obličej suché šupinky, což vzhledu rozhodně nepřidá. První pomoc vám poskytne peeling na zjemnění pleti, který odumřelé kožní buňky odstraní, stimuluje prokrvování a pleti pomůže lépe přijmout následnou hydratační a vyživující látky.

Klasické peelingy obsahují částečky, jako je cukr, sůl, hrubě mletá kávová zrna nebo zrníčka z ovoce, které odstraňují suchou kůži. Oproti tomu takzvaný chemický peeling pracuje s ovocnými kyselinami (například kyselinou glykolovou z nezralých hroznů nebo cukrové třtiny), které dokážou uvolnit vrchní vrstvu pokožky a zároveň stimulují její metabolismus. Tato péče je nejlepší pro pleť s nečistotami.

Pro citlivou pleť je lepší používat jemné peelingy s enzymy (například s papainem z papáji). Ty uvolní bílkovinné sloučeniny zrohovatělé kůže, takže staré buňky kůže se snadno odloupnou.

                                                                

Jarní síla

Období jara vytváří ideální podmínky pro revitalizaci pleti, její obnovu, přípravu na intenzivní sluneční paprsky a posílení odolnosti vůči vlivům z okolního prostředí. O dostatečné zásobení pleti všemi potřebnými látkami se postará kúra v ampulích, která se aplikuje většinou 7 až 10 dní. Dlouhodobé užívání není nutné, pleť by naopak mohlo příliš zatížit, pokud ampule obsahují vysokou koncentraci účinných látek. Doporučují se dvě aplikace – na jaře a na podzim.

Na trhu seženete kúry, které jsou přesně vhodné pro váš typ pleti a jsou určeny přesně pro vaše potřeby. Některé hydratují, jiné pleť osvěžují a dodávají jí energii, další redukují vrásky nebo pleť chrání před toxiny z prostředí.

Kúra s aktivními složkami připravená v ampulích se nejčastěji aplikuje na odlíčenou pleť večer, některé přípravky lze ale nanášet ráno. Zkrátka podle toho, jak vám to lépe vyhovuje.

                                                                

Jarní ochrana a péče

Jemné složení s hydratačními látkami, jako je kyselina hyaluronová, opuncie nebo aloe vera jsou ideální právě pro jarní péči. Před volnými radikály pocházejícími z UV záření a znečištěného ovzduší ochrání pleť také antioxidanty, jako jsou vitaminy C a E, koenzym Q10 nebo polyfenoly v zeleném čaji.

Jestliže denní krém obsahuje ochranný faktor, rozhodně při jeho nanášení nešetřete a roztírejte ho v dostatečné vrstvě skutečně všude, aby mohl efektivně chránit tvář před sluncem. Alternativou je překrýt denní krém ještě opalovacím krémem.

                                                                

A mimochodem, vůně krému není jen příjemným zážitkem pro vaše smysly, kožní buňky totiž reagují na vůni také! Jak zjistil výzkumný tým na univerzitě v Bochum, kožní buňky obsahují receptory, které dokážou reagovat na pachy například urychlením hojení ran nebo ovlivněním růstu vlasů.

Přejeme šťastný výběr a krásný zážitek z jarní péče.

 

2021.05.08 | Jana Brandtlová | přečteno: 30129x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: pleť krása péče o pleť jarní péče krémy séra pleťové kúry

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Proč čistit pleť olejem?

Možná vás nadpis trochu překvapil. Zdá se vám divné čistit si, obzvlášť mastnou a problematickou pleť olejem. Na násl...
 
celý článek | Lea Kubová | 2017.02.19 | přečteno: 30093x

Odhlučnění místností pro maximální pohodu. Co funguje?

Znáte to, hluční sousedé nejsou něco, co by nám přidalo na klidu. Někdy jsme naopak hlučnější i my sami, ale musíme se k...
 
celý článek | Admin | 2019.06.20 | přečteno: 30137x

Cucurbitades v Marchienne aneb Halloween po francouzsku

Konec měsíce října, ať již chcete či ne, je stále častěji spjat s původně anglosaskými tradicemi dlabání dýňovýc...
 
celý článek | Klára Hrdá | 2014.11.05 | přečteno: 30066x

Mozkový jogging aneb trénujte svou hlavu

Stejně jako naše tělo, i náš mozek potřebuje neustálé procvičování k tomu, aby byl co nejdéle bystrý a fit. Zrodila s...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.07.17 | přečteno: 30202x
 

Portál pro ženy