reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Jedeme si pro štěně

 
celý článek | Katka Mikulášková | přečteno: 30208x 2016.02.23

Psychotesty bývají záludné

 
celý článek | Jana Brandtlová | přečteno: 30641x 2021.07.30

Muži a roztomilé přezdívky

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30141x 2014.01.09

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

6 tipů, jak se přestěhovat bez námahy a vrásek na čele

 
6 tipů, jak se přestěhovat bez námahy a vrásek na čele

Stěhování se během života nevyhne asi nikdo. Někteří jsou zkušení harcovníci, před jinými tento úkol stojí poprvé a nahání jim hrůzu. Ne nadarmo se přece říká, že je lepší vyhořet než se stěhovat. Ono to ale není tak hrozné, stačí si vše dobře promyslet a zorganizovat. Pak se naopak můžete už jen těšit na začátek další životní etapy v novém bydlišti. Poradím vám 6 tipů, jak vše zvládnout bez vrásek na čele a zbytečné námahy.

 

Co se týče stěhování, můžu se prohlásit za poměrně zkušeného harcovníka. Za život jsem už měnila adresu celkem sedmkrát a pomáhala při stěhování i příbuzným a přátelům. Proto si troufám tvrdit, že moje rady jsou ověřené a opravdu ulehčí tento životní krok.

1) Precizní plánování

Organizace přesunu je velmi důležitým bodem. Čím pečlivěji vše naplánujete a promyslíte, tím méně stresu v den D zažijete. Budete se stěhovat sami, nebo k tomu přizvete profesionální firmu? První varianta vyjde o něco levněji, ale znamená větší námahu. A taky nutnou pomoc kamarádů nebo příbuzných. Sama nebo jen s partnerem těžko vše odnosíte, to byste se zbytečně nadřela. Určitě máte ve svém okolí pár lidí, kteří rádi pomohou. Nezapomeňte se s nimi ale domluvit s dostatečným předstihem, aby už neměli jiné plány. A také si dopředu zařiďte půjčení většího auta. Z mé zkušenosti je ale lepší variantou obětovat trochu peněz navíc a stěhování nechat na firmě. Sama jsem to tak udělala při posledních dvou změnách bydliště a příště bych zase neváhala. Vše jde bez starostí a dřiny. Tady se investice vyplatí. Můžu doporučit firmu Staněk, stěhování a vyklízení bytů Brno.

2) Důkladný úklid

Pokud zrovna nevyznáváte minimalistický styl života, určitě se i ve vaší domácnosti nahromadila spousta zbytečných věcí. Oblečení, které je vám už příliš malé/velké. Boty, ze kterých máte jen puchýře, a leží proto roky ve skříni. Knížky, které jistě nebudete číst znovu. Nádobí, jež jste dávno nahradili novou sadou.  A tak bych mohla pokračovat hodně dlouho, že? Než se pustíte do balení, udělejte si čas na důkladné protřídění věcí a bez milosti likvidujte takové, které nepoužíváte. Nemusíte je hned vyhazovat do popelnice, můžete je prodat nebo darovat potřebným. Je zbytečné zahltit si nový byt věcmi, které zase jen někam uložíte a roky nevytáhnete.

3) Dostatek balícího materiálu

Zajistěte si včas krabice, do kterých budete věci balit. Dobré jsou třeba od banánů, ty se dobře nosí a jsou hodně pevné. Jestli nemáte kde krabice sehnat, můžete si je půjčit od stěhovací firmy. Kromě krabic nezapomeňte ani na noviny, případně bublinkovou fólii, abyste měli do čeho zabalit křehčí věci. Na oblečení se hodí pevné igelitové pytle, do kterých můžete jednoduše umístit i šaty a bundy na ramínkách. A až budete do těch krabic věci ukládat, nezapomeňte si každou poté popsat. Zjednodušíte si tak vybalování a vyhnete se horečnatému hledání, kde co je.

4) Výbava na pár dní

Při balení si dejte stranou do nějaké krabice nebo tašky oblečení na tři čtyři dny, všechny doklady, kosmetiku, ručník a další věci, které budete hned potřebovat. Vyhnete se tak stresu, že si nemáte druhý den co obléci do práce, protože jste nestihli vše vybalit. Nebo ještě hůře nevíte, kam se zatraceně poděly občanka a řidičák.

5) Plán přesunu velkých a těžkých kusů vybavení

Stěhování nábytku a spotřebičů patří k těžší části přesunu. A opět tady oceníte, když si dopředu vše promyslíte. Proměřte si v novém domově místa, kam chcete toto vybavení umístit. Nezapomeňte změřit i šířku dveří, kterými budete muset projít. Není nic horšího, než se při samotném přesouvání věcí zaseknout s nějakým rozměrnějším kusem a teprve poté přemýšlet, co s tím. Pokud máte více takového těžkého a rozměrného majetku, určitě bych to nechala spíš na firmě, pro kterou není ani stěhování klavírů problémem.

6) Plný žaludek

A ještě jeden tip, aby šlo v den D vše jako po drátkách. Hladový člověk bývá nervózní a nic se mu nedaří. Myslete proto dopředu na to, že nebudete mít čas shánět něco na jídlo, ani v novém bytě hned vařit. Připravte si dopředu třeba obložené bagety nebo sendviče, kávu do termosky, ovoce, prostě cokoliv, co vám dodá rychle a bez přípravy energii. Uvidíte, že s plným žaludkem budete stěhování a následné vybalování zvládat lépe.

 

 

2019.06.14 | Martina Limbergová | přečteno: 30172x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: stěhování domov vyklízení bytů tipy a rady

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak se správně stravovat v těhotenství a při kojení?

Během těhotenství žena nezodpovídá pouze za své tělo, ale také za dítě rostoucí v jejím nitru. Jednou z nejdůležitějších...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.03.28 | přečteno: 30049x

Inspirativní bytové dekorace, které zútulní váš domov

Jak se chcete cítit ve svém domově? Zcela jistě pohodově, spokojeně, obklopeni příjemnou atmosférou a věcmi, které má...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.07.22 | přečteno: 30144x

Zařiďte si praktickou a pohodlnou jídelnu

Také milujete ty chvíle, kdy se celá rodina sejde u stolu? Chvíle, kdy si společně vychutnáváte jídlo, povídáte si, směj...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.30 | přečteno: 30067x

Vylepšete svůj vůz snadno a rychle. A za minimum peněz

Máte rádi auta a baví vás vrtat se v motoru nebo studovat časopisy plné vychytávek ze světa motorismu? Do auta nutně nem...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.08.30 | přečteno: 30202x
 

Portál pro ženy